Risken när något går bra är att man tänjer på gränserna.+/- 0Vikten ligger oförändrad denna vecka. Jag borde bli glad men nja. Jag tycker att jag ätit bra, med helgen som undantag då jag förvisso inte åt dåligt men med noll koll på kolhydrats- och proteinprocent.
Problemet ligger i att när det går bra, börjar jag ta framgångarna för givet. Jag tänker "äh, jag går ju ner så pass bra att jag kan äta den här extra bananen". Tji fick jag. Så går det inte att tänka. Jag har inte ätit många fler kalorier än under minusveckorna, men även en marginell ökning gör skillnad.
Än värre är fördelningen av kolhydrater, protein och fett. Denna vecka har jag haft det rent ut sagt skitsvårt att komma ner i andel kolhydrater trots att jag inte äter bröd eller pasta. Boven ligger nog i sockerkakssmetsfrukosten: bort med bananen, och börja blanda hälften vatten hälften mjölk! Boven ligger i salladen på jobbet: behåll salladsbitarna men öka för guds skull på proteindelen! Boven ligger i mellanmålen: skippa frukterna för 17, börja med proteinpulvermellanmål istället!
Kommande vecka blir heller ingen minusvecka. Idag och imorgon ska jag lägga allt krut på en låg kolhydratprocent. Onsdag, torsdag och fredag kommer jag förmodligen känna mig som en uppblåst ballong eftersom jag nu kommer äta kolhydrater. Det ska vara ren och enkel mat som funkar för magen, tycker grabben. Det är nu han konsumerar snabbmakaroner som mest, och har så gjort i 10 år före varje Stockholmsmara. Jag vet att det kommer vara skitsvårt att äta. Med varje portion pasta kommer en dubbel portion ångest. Det är ju inte äta jag vill. Det är ju att inte äta (så mycket) jag vill.