14 januari 2008

Spinning för killar?

Förlåt, jag kan bara inte låta bli. Läste just denna fråga på träningsforumet Puls och vet inte om jag ska skratta eller gråta:

Dum, dummare dummast

"som jag skrev i tidigare inlägg, så har jag mycket problem med vader och smalben och det kräver vila. men eftersom har stockholm mara i tankarna så vill jag inte förlora för mycket kondis.

eftersom jag är förra detta kamsportare så tror jag att det är inte så bra eftersom vi endå springer en del.

jag funderar på SPINNING.
men den erfarenheten jag har haft att det är oftast bara tjejer eller dom få killarna det är verkar vara lite "feminina".
(hadde tyckt att det är lite pinsamt att bara träna med tjejer)

någon som har någon åsikt ?"

Ja jag har en jäklans massa åsikter. Bland annat är detta inlägg bland de dummaste jag läst och innehåller både en gigantisk portion med fördomar och brist på förnuft. Att man inte kan någonting om spinning kan jag däremot förstå.

12 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Haha jag han verkade ju inte ha så stor koll direkt :)

Em Löfgren sa...

fördommar var ordet!! de flesta vana spinningtjejer komemr KNÄCKA HONOM i en spinning sal!! hatar sån där killar, han tror att han är för bra för "tjejspinning" Hmmmmmmmmm!!!! har sett såna killar komma in på spinningpass med värsta överlägsna minen! men vilka är det som brukar få kliva av cykeln för att de håller på att svimma då..!?????

Anonym sa...

Jag måste ju erkänna att jag aldrig har gått på spinning, men det är mer för att man måste skriva sig upp för spinningpass samma dag och det brukar vara fullt. Jag hade velat gå någon gång, fast jag är lite rädd för det då jag brukar vara rätt trött efter de 20min jag normalt kör som uppvärmning på gymmet =)

Idiotiskt inlägg och enda jag kan säga att om där bara skulle vara tjejer på de spinningpass så skulle jag nog bli glad, mer att titta på =)

Många käbbla emot honom så ni får inte tro att alla killar som tränar har den inställningen.

Anonym sa...

Jag tycker killen ska gå och simma istället. I bikini. Sen kan han lackera naglarna i bastun, för det har jag hört att killar gör i simhallen...

Han är nog ute o cyklar... i dubbel bemärkelse. Ha ha.


http://blogg.skanemedia.se/ceciliaisberg

Anonym sa...

Vad irriterande. Det är sådana här fördomar som gör att det inte är så mycket killar på spinningpassen. De vågar helt enkelt inte för att deras kompisar mest troligt har samma bild som den här typen. Jag är kille och "normal". Varken feminin eller macho. På de spinningpassen som jag brukar vara på så är det väldigt blandade stilar på de andra killarna. Äldre, yngre, feta, tokdeffade, "vanliga", osv osv. Spinning är en riktigt bra träningsform och jag uppmanar alla killar som läser här att prova på! Är det en bra instruktör som har grym musik är det sjukt roligt!

Anonym sa...

På spinningpassen jag går på så brukar det vara många killar/män i diverse åldrar och kroppstyper. Har dock inte sett någon som är direkt "feminin" av sig. Det är väl bra träning för alla tycker jag...

Anonym sa...

Och jag som tänkte gå på spinning på onsdag med en riktig Puma, men hur ska det gå? Vågar jag? Vad ska jag ha på mig?

Tur att det bara är 30 min!

Anonym sa...

Enda som jag har emot spinning är musiken. Jag har väldans svårt för sån techno/dunk-dunk musik som ofta verka tillhöra spinning.

Anonym sa...

Det är kul hur personen i fråga måste påpeka att han är gammal kampsportare i ALLA sina inlägg...

Terese sa...

Oj! Vågar jag visa inlägget för min karl. Glenn vill nog inte bli kallad för feminin. Inte för att det är någon risk för att någon skulle kalla honom för det ...

Anonym sa...

Men herregud. Jag tror inte mina ögon! Oftast brukar i alla fall kring 40% vara killar/män på de pass jag går. De är rejält trötta efteråt vill jag lova!

Anonym sa...

Hahahaha, den killen skulle jag vilja ha på mitt pass! Han skulle krypa ut från salen med svansen mellan benen efter några minuter!

Men skämt åsido så är det rätt mycket killar på passen hos oss, ungefär 30% skulle jag tro.