06 januari 2009

Träningsbloggar

Meningen med bloggen formulerades idag.

Den här bloggen

Ibland när jag är ute och springer, sitter på spinningsadeln eller gör något annat som väcker mig till liv brukar jag hitta svaret på de flesta frågorna i livet. Som svaret på den här bloggen till exempel. Många av er som läser har förmodligen inte hela bilden klar för er. Men detta är ingen blogg som handlar om att vara vältränad. Det finns en hel uppsjö av fitnessbloggar på nätet. Detta är en blogg som handlar om att hitta styrkan. I dubbel bemärkelse. Jag har bloggat i snart tre år, och trots att jag alltid haft klart för mig att syftet med bloggen varit att inspirera både mig andra och mig själv, har jag aldrig kunnat förklara det lika bra som idag.

Nu kanske ni undrar vad fan jag menar. Hitta styrkan? Jag syftar på 2 saker. Att hitta styrkan i sig själv - att tro på sig själv. Och naturligtvis att bli ännu lite starkare, att hitta toppformen.

Jag är inte särskilt vältränad på utsidan. Ingen som träffade mig skulle vid första anblicken tro att jag älskar galna fysiska utmaningar. Jag ser inte ut som en "sån" som springer marathon. Eller som tränar upp mot 10 timmar i veckan. Men under allt det överflödiga är jag en Magda Gad.

Detta är ingen blogg som handlar om att vara vältränad. Detta är en blogg som handlar om att hitta styrkan. Man behöver inte se ut som en Magda Gad för att ta sig an en fysisk utmaning. Man behöver inte se ut som Magda Gad för att våga försöka. Det går att se ut som Puma. Som jag. It all starts here.

18 kommentarer:

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Så rätt, så sant och så klokt!
Kram Nilla
Ps.. har kul bild på Puma i bloggen nu ;)

Jossan sa...

Helt fantastiskt formulerat.
Jag har följt din blogg i det anonma väldigt länge och jag måste säga att jag tycker jättemycket om den. Mycket inspiration!

Karin sa...

Du ÄR otroligt vältränad Puma! Och det viktigaste: du har helt rätt inställning till utmaningarna! =) Styrkan är även mental styrka!

Anonym sa...

Starka Puma!! Nu tycker jag i och för sig även du ser grymt vältränad ut, men jag fattar vad du menar. "Athletes come in all shapes and sizes", brukar man säga, och det är sant.

Jag tycker det intressanta med just din blogg är just att det inte bara är en träningsblogg, utan just en styrkeblogg, som du uttrycker det så bra. Kram på dig!

Magdalena sa...

JAg har följt din blogg i några månader och alltid tyckt att du är grymt stark i dubbel bemärkelse. Ffa har jag imponerats och smittats av din träningsentusiasm och påhittighet. Och din livsglädje. Go Puma!

Anonym sa...

Härligt Puma! Vilket bra inlägg, Du och jag är rätt lika, haha! Kör hårt med PT'n nu..

Sofy sa...

Jopp. Så är det! :)

Anna sa...

Puma, du är gryyyym!

Mia S sa...

Underbart bra skrivet! Lycka till med din träning!

Anonym sa...

Du har inspirerat mig väldigt mycket! :) På ett sätt som gör att jag skiter i om mina lår och mage är större än alla andras på gymet, det är vad man gör av träningstiden som räknas och inte hur jag ser ut! O vill jag ta i så jag skriker så gör jag det :D

Kram på dig! :)

Anna (Orka mera) sa...

Helt rätt! Du är grym och inspirerar massor! Kämpa på :)

Lena sa...

Välformulerat, som alltid. Du förgyller min dag, med dina inlägg. Jag bugar och bockar för det;) Och du är vältränad. Säg inget annat.

Pia sa...

Ja, det finns väl inte så mycket mer att tillägga ;-)

En riktigt Styrke-Blogg är ju vad det är - och en väldigt inspirerande sån :-)

Anonym sa...

Vilken grymt bra motivering. Och vilka bra ord. Det är precis av den här anledningen som jag följer din blogg.

Anonym sa...

bra skrivet. Kämpa på! Kramar

Nea sa...

Puma, jag läser din blogg varje dag. Och du har helt rätt, det är inte en fitnessblog, det är mer än så.
Du inspirerar mig otrolig mycket! Kanske roligt att veta att du har förändrat mitt lilla liv med dina texter.
Lycka till i framtiden!

Anonym sa...

Word!

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar