09 augusti 2007

Tor 9 aug: Kvava 5km

På lunchen blev det fem km jogg bikram style

Fuktlock och Ipodpremiär

Den fuktiga luften ligger som ett vakum över Stockholm idag. Det är varmt men mulet och svetten sipprar gärna ner längs ryggen. I alla fall när man som jag bestämde sig för att ta med IPoden på en premiärtur. Den funkade utmärkt. Till och med hörlurarna funkade bra trots att jag inte gillar att springa med sådana där vanliga.


Jobbigt är skitbra!

Jag valde mina vanliga fem kilometer runt Tanto och Eriksdalsbadet. Det gick fort, fort idag. Inte konstigt - jag hade ju jäkligt bra musik!

När jag svängde upp vid Eriksdalsbadet och hade den där sjukt sköna, lagomt branta men väldigt jobbiga backen upp till Ringvägen (en bred gång- och cykelväg) hittade jag Alice Deejay i lurarna (som jag lyssnade till på repeat i oändlighet när jag var 17) och drog upp farten i backen. Det var så skönt. Men så sjukt jobbigt. Väl uppe kändes det som om lungorna skulle sprängas och jag visste knappt var jag skulle göra av den tunga, tunga andhämtningen.

Sedan gick det ganska sent uppför Ringvägen mot SöS. Att springa uppför efter uppför är jobbigt. Men det är ju det som är meningen. Det är ju då man blir bättre. Jobbigt gör att endorfinerna och adrenalinet leker rövare i kroppen och är skitbra!

Resten av dagen

Nu laddar jag om batterierna med vatten, pasta med tonfisksås och en massa jobb. I eftermiddag ska jag köra spinning. I can't wait. Idag SKA bli en skitbra dag sett ur träningssynpunkt! (För ikväll vill jag äta glass...)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt bra jobbat!! Visst är det härligt efteråt, när man har genomfört passet? Du är absolut värd lite glass ikväll. :) Själv har jag lovat att bjuda på passionsfruktsmascarpone när mamma kommer hem från sjukhuset, vilket är vilken sekund som helst nu.

Anonym sa...

Bra jobbat! Hoppas spinningen är till belåtenhet :).
Visst är det när det är riktigt tufft och jobbigt som endorfinerna kommer. Underbart! :D

Puma sa...

Ebba & Sofia:
Tack för peppningen - ni är så söta!!! :-) Jag vill också ha passionfruktmascarpone!! Det låter supergott!! Endorfiner är också goda...