21 mars 2008

Topprestation

Peak Performance. Topprestation.

Snygga kläder?

I gymnasiet på sena 90-talet var Peak Performance bland de coolaste klädesmärkena man kunde bära. I 8:an eller 9:an hade jag en tröja i tegelstensorange med Peaks gamla indianlogga som jag köpt billigt på Stadium. Det var jag inte ensam om. Halva skolan hade fyndat Peaktröjor på samma rea. Jag minns också polotröjorna, vita med höga kragar och loggan vid halsen. Ovanpå skulle man helst ha en skjorta från Polo Ralph Lauren (åh härliga Saltsjöbadsmode...). De var coola. Då.

Peak Performance står tryggt som varumärket som signalerar baslyx. I min värld är inte Peak Performance det trendigaste och hippaste som finns. Men varumärket utstrålar ändå någonting. Självsäkerhet, kvalitet, klass och stil. Peak Performance är attraktivt.

Hur pass snygga och roliga Peak-kläderna är, beror på vilken butik man besöker. Gå till Peak Performance i Whistler och utbudet är skralt och magert. Gå till Peak Performance på NK och utbudet är enkelspårigt och tråkigt. Men gå till Peak Performance i Åre eller Biblioteksgatan/Birger Jarlsgatan och jäklans vad jag kan tänka mig att shoppa grejer! (De två sistnämnda är Peak Performance flagship stores i Sverige och har "allt")

Jag är ett fan av Peaks sportigare kollektioner. Särskilt "spring 2008". Jag hittade många godbitar när jag var inne i Årebutiken och när jag bara gått ner några (okej då, 10) kilon ska jag öppna plånboken. Grabben är inte förtjust när jag är på mina shopping sprees men denna kommer han tillåta!

På fotot ser den här västen ganska trist och plastig ut men den är egentligen både basic och classy - precis vad jag vill ha i mina kläder. Dessutom är det en smidig väst och ingen köttbulleväst. Vill ha!


Detta är ingen vanlig tråkig vit hood. Materialet är lite annorlunda. Lite glättigt och knottrigt. Snygg som fan. Basic och classy, igen. Finns i en mängd olika färger. Jag vill ha allihop!

Snygg användbar sportig jacka. Blå är ingen favoritfärg hos mig men det här var en schysst blå färg. Vill ha - i alla färger helst!


Världens underbaraste jacka i något slags supertunt funktionsmaterial. Jag älskar detaljer som riktigt snygga blixtlås (som även finns på Jon Olssonkollektionen hos Cross). Vill ha som fan!

Visst har ni sett ett par svarta träningstights som slutar på vaden förut? Vanligtvis står det Craft, Nike, Adidas eller något annat på dem. På dessa står det Peak. Same same - but different. Vill ha!


Supertunna vårmössor (och headbands) i något funktionsliknande material. Lite snyggt långa så att man inte ser ut som ett ägghuvud. Jag älskar den bruna mössan med blå text. Och den vita högst upp med blåprickigt P. Och den gräddvita med rosa text. Fan. Jag vill nog ha allihop!


Den här cykeltröjan fotade jag mer för skojs skull. Men ju mer jag kollar på den, desto mer vill jag ha den.

12 kommentarer:

Anonym sa...

PP-kläderna är snygga, absolut! Våran PP som vi har här i Umeå har också ett väldigt bra utbud, de har det mesta.

Själv använder jag dock mest Nike, både till vardags och träning.

Anonym sa...

PP jätte fint men allt för dyrt men jätte fint!!! ;)

Anonym sa...

Peak är bra, men det finns många märken i skidvärlden som är bra. Det dåliga är att de kostar som fan allihopa! Den Peakjackan jag kollade på och provade, (som tydligen inte ville fastna på bild), gick loss på 2000 spänn. Men det skulle inte förvåna mig om den hamnar i min garderob till slut.

Ett annat problem med vår shoppning är att vi shoppar mer kläder än vad vi slänger. Tyvärr byggs vår garderob inte ut i samma takt som vi shoppar.

Anonym sa...

Det är mycket roligare att shoppa träningskläder än vanliga kläder!!!

Anonym sa...

Ja peakbutiken på birger jarlsgatan/biblioteksgatan är super. Köpte ett par tights där förra gången jag var i sthlm och jag bor i dem. De är underbara!
Peak i malmö är inte alls lika kul. Faktiskt riktigt tråkig....

Karin sa...

haha, du ja tror det är dags att vi kollar och fixar upp lite sponsorer snart va! =)
Ooooh cykeltröja? Ja klart du ska ha, när vi sen ska cykla sverige runt ;)

Glad påsk på dig, galningen! =)
Kram

Dunceor sa...

Jo det känns som alla såna "skid"-märken är löjligt dyra. Jag tycker om Crafts kläder även om jag nog mest har Nike-grejor eftersom jag har köpt allting i USA där allt är så mycket billigare. Dock så känner jag att jag behöver uppdatera min garderob inför sommaren med en drös nya shorts, linnen och även några långarmade funktionströjor.
Efter ha varit en vecka i USA nu och shoppat alldeles för mycket så förstår jag suget. Dollar är ju nästan som leksakspengar och allt är för billigt.

Anonym sa...

Peak har mycket snyggt, tyävrr är jag inte ägare till ett endaste litet PP-plagg :( så dåligt utbud i norrköping, plus att det är i dyraste lagt för mig. glad påsk & tack för en inspirerande blogg! :)

Anonym sa...

Jag lever i PP-kläder... Har en liten samling och den växer sig allt starkare!

Anonym sa...

När jag var ung var det Lejon och Salomon som var det stora märkena. Nu är jag en sucker för Craft.

Mia sa...

Åhh! PP-kläder... Det jag gillar med PP är färgerna. Rena och klara. Och detaljerna ... Min dunjacka är en PP och det köpet har jag aldrig ångrat! Den var inte ens jättedyr, däremot kan jag tycka att priset på deras kläder ofta ligger lite högt. Men snygga är de!

Terese sa...

Är själv väldigt sugen på cykeltröjan. Har spanat in den i skyltfönstret på Biblioteksgatan ... kanske blir en liten shoppingrond snart?