04 juli 2006

4 juli: 120 min gym!

Min utmaningsvecka fortsätter...

60 min BodyPump

Jag började dagens träningsdos med en timma bodypump. Passet började redan kl 17.30 så det blev väldigt tidig träning för att vara mig!

Det var evigheter sedan jag var på ett bodypumppass så jag kom inte riktigt ihåg vilka vikter jag brukar köra på. Att ledaren spelade låten där vi tränar axlar två gånger eftersom skivan ballade ur halvvägs igenom, gjorde att det blev extra tufft just på den sekvensen. Det känner jag av redan nu...

Hur ledaren är och ser ut är viktigt för mig. Jag må vara fåfäng men jag blir peppad av en bra ledare (med gott humör och profesionell inställning) som ser sunt tränad ut och har bra kläder. Dagens instruktör gjorde inte ett vidare bra intryck. Kläderna var inte speciellt profesionella och hon hade lika gärna kunnat stega rakt ut från 80-talet.

60 min CrossTrainer

Direkt efter bodypumpen hoppade jag på en crosstrainermaskin. Jag började på intensitet 9 och ökade ett snäpp för varje 3 minuter. När jag kommit upp till 20 vände jag och började räkna ner igen. Att "sysselsätta" sig med något på en konditionsmaskin (även om det bara har att göra med att ändra intensitet) gör att tiden går mycket fortare!

Jag blir alltid lika förundrad över hur mycket man kan svettas och hur många kalorier man kan bränna på en crosstrainer. Det är sanslöst!

1300 kcal

Dagens träningsdos innebar att jag tränade bort 1300 kcal (enligt Viktklubben). Jag tar dock dessa siffror med en nypa salt. Känner mig dock helnöjd med att ha tränat väck åtminstone 1000 kcal!

03 juli 2006

3 juli: 100min jogg

Jag rivstartade min tusenkaloriutmaning med 100 min jogging!

100 min jogg - mer än 1000 kalorier förbrukade!

Idag tränade jag tresiffrigt. Om man ser till tiden... men fyrsiffrigt om man ser till kaloriförbrukningen!

100 min jogg förbränner mellan 1100-1500 kcal beroende på nivå (mellan lätt till medeltuff ansträngningsnivå). Härligt! Jag riktigt kände hur fettet osade bort på höfterna. Fast sedan kom jag på att det nog bara var för att det var lite slitsamt i längden att jogga som det kändes så...

Enligt lopning.se mätte rundan 1.5 mil (Årstaviken runt samt Riddarfjärden runt) och det kan kanske stämma.

Det känns ju inte jättelångt såhär i efterhand så... jag för väl se till att träna lite bättre.
(Har ni hört den förut?)

Tusenkaloriutmaning

Jag har antagit en utmaning!

1000 kcal per dag!

Varje dag i en vecka har jag som mål att motionera bort 1000 kalorier. Vid första anblicken verkar det oändligt mycket. Och visst kan jag hålla med. Det ÄR mycket. För mycket för att orka hålla den ambitionen jämt. Men denna vecka ska jag vara envis och jaga bort totalt 7000 kalorier!

Aktivitet?

Jag har smygkikat lite på kaloriförbrukningen och vet att 90 min lätt jogg jagar bort nästan 1000 kcal eller att 1 timmas rask promenad och 1 timmas jogg sammantaget också gör det. No biggie, eller?