08 juni 2007

Makaroner

Om 25 timmar går starten för maran.

Makaroner

Åtskilliga tusen äter makaroner och pasta och spaghetti i stora lass idag. Utan fullkorn. Utan proteinberikningar. Bara snabbmakaroner. Och kanske lite ketchup.


Grabben är inget undantag. Han kom hem på lunchen och laddade med ett makaroniberg som är många gånger större än hans mage (imorse åt han ett berg med gröt). Hur det får plats i hans mage vet jag inte. Men det måste ju räcka till 4 mil.

Tor 7 jun (forts.): Långsamt vi gå genom stan

Det blev promenad genom ett stekande hett Stockholm - istället för ett stekande hett yogapass.


Stros

När det är strålande vackert sommarväder måste man få säga ja när en kompis ringer och vill ta en efter-jobbet-promenad, istället för att spendera kvällen inomhus i en yogasal. Det var ju inte som att jag valde bort yogan för en tv-kväll precis.

Vi möttes upp vid Gamla Stan. Jag hade precis varit och skrapat bort en massa tandsten på världens vänligaste mottagning - Mälarkliniken. Strosandet gick först till vattenhålet Pontus By the Sea där vi stektes i solen. Sedan Götgatan upp med diverse pauser i butiker. Och hela Götgatan fram till Skanstull och sedan Ringvägen mot Zinkensdamm. Säkert en promenad på runt 6km eller så. Men i väldigt obekväma skor (att traska runt i fina, vita ballerinaskor fullkomligt dödar fötterna). Då hade jag redan innan gått från Hornstull till Gamla Stan, bara det 2-3 kilometer.



7 Eleven

Bästa nästan-nyttiga glassen finns på 7 Eleven. En liten yoghurtglass (fettfri vet jag att den är, men sockerfri - är den det också?) som faktiskt är ganska lagom till storleken, kostar 15kr. För 19kr får man värsta glassbomben. Supergott!

Ett annat alternativ när sockersuget slår till är chai-te med honung och lite mjölk. Det smakar vetebulle. Smakar lite som chailatte på café, men skillnaden är att på café hälls det en massa sockersirap i ibland. Jag köpte mitt chai-te på NK, men gott alternativ finns också på Konsum i lösvikt.

07 juni 2007

Tor 7 jun: Skogshuggarspinning

Morgonens spinningpass var ett av de märkligaste jag varit på.

Skogshuggarspinning

De flesta SATS spinninginstruktörer är ganska lika. De har samma typ av upplägg även om detaljer - och musiken - skiljer dem åt. Visst finns där några som sticker ut. Som Apollo till exempel. Eller som Ben.


Det var Ben som körde imorse, på Odenplan. Halv sju. Ben är ingen instruktör som startar lite lagom med en skön uppvärmning och sedan har sin tydliga pulstopp och sedan lite lugnare och sedan en tydlig pulstopp innan slutet. Ben kör intervaller i olika former hela tiden. Nästan från start. Och han använder inte det vanliga "SATS-språket".

Det är utan tvekan ett tufft och hårt pass men en hel del tunga partier. Det är korta höginstensiva intervaller på max 90 sekunder och det är lite gammaldags techno. Det känns lite primitivt helt enkelt. Passet ger inte den känsla av "teknik och elegans" som många andra instruktörer ger. Här är det primitivt, rakt på och lite skogshuggarkänsla. Och det är jäkligt skönt som omväxling!!

Ons 6 juni: Sommarjogg

Firade svenska nationaldagen med att rensa ogräs och jogga. Och med ett dopp i havet!


Sol, sommar, bad och en massa ogräs.

Temperaturen låg på nästan 30 grader någon mil sydost om Stockholm på nationaldagen. Vi åt frukost på bryggan och såg hur det morgonbadades till höger och vänster. Barn voltade ner i vattnet, om och om igen, och de något äldre använde stegen. Men ner kom de. Alla. Så det kan ju inte ha varit iskallt i vattnet. 17 grader stod termometern på när vi kollade. Och det är ju nästan varmt! Så efter att ha rensat ogräs i några timmar (och blivit både brun och bränd på ryggen) badade även jag. Ett tidigt premiärdopp!

Jogg...

Framåt middagsdags när solen inte stekte lika hårt tog vi en liten joggingtur mot Erstaviksbadet. Hit vallfärdar folk för att sola, bada och windsurfa och vi mötte folk hela tiden på den lilla skogsvägen med "barrunderlag".


Det blev ingen lång jogg. 5-6km bara. Men vi experimenterade lite med steg. Ja, steg! Duktiga löpare springer ofta på "tårna", medan vi dödliga sätter i hälen först. Faktum är att det går snabbare att springa mer på framfoten. Och jag märkte att min supination inte är lika kraftig när jag springer längre fram på fotbladet. Fast det är både ovant och jobbigt...

Grabben ska springa maran i övermorgon men han har skitont i halsen. Han sätter hög prestige i att springa i första startledet (de 300 främsta) och om han bryter/ej startar/springer långsammare än runt 3.10 så tappar han sin högt värderade specialfärgade nummerlapp. Hur ska det här gå? Den som lever får se...

05 juni 2007

Mc Donken

Snabbmat är skit. Jag vet. Men igår hade vi (nästan) inget val. Bra är att man i alla fall kan se vad man äter.

Näringstabell

Yogan slutade 20.30. Lägg till en lägenhetsvisning och en promenad hem istället för buss så hann klockan bli 22.25 innan vi stod utanför min port hemma. Ingen mat i kylen (förutom 3 ägg och en massa småflaskor Dooleys). Affären stängd. Vad gör man då? Man går gatan ner till Mc Donalds som trofast står öppet till sent in på natten. Bra, men liksom dåligt på samma gång.

Det som är dåligt med Mc Donalds är maten. Det som är bra är att deras näringstabeller står på baksidan av pappret som ligger på brickan. Där raddas det upp. Från kalorier till fett. På allt från en mellancola till Mc Feast till glass med topping. Perfekt!



Igår åt jag för 800 kalorier, dricka, pommes frites och hamburgare inkluderat (jag som precis innan gjort av med cirkus 450 kalorier på yogan) 800 kalorier är också vad enbart en Big Tasty innehåller. Och hela 50 gram fett!

Mån 4 juni (forts.): Yoga!!!

Jag skrev yoga med tre utropsteckan i titeln ovan. Varför? För att idag var det riktigt sådär speciellt. Jag förstår nu att man kan bli frälst.



Jäkla bra yoga

Jag trodde inte att det skulle gå så bra igår kväll på yogan. Jag mådde lite konstigt innan, och var dessutom hungrig. Och så vet jag ju sedan tidigare att jag brukar må lite småilla när jag yogar sent på dagen.

Alla men till trots - det har aldrig gått så bra på yogan som igår. Jag mådde inte illa alls. Och jag kunde sträcka, sträcka och sträcka som jag aldrig gjort förut. Det var så coolt! Ja, faktiskt. Coolt är rätta ordet. Det var knökfullt och tokvarmt men äntligen kände jag mig som en i "gänget" - att jag kunde göra rörelserna nästan lika fullt ut som de flesta andra.

04 juni 2007

Mån 4 juni: Äntligen morgon!

Vaknade några minuter innan klockan (och pojkvännen) ringde. Då stod den på 05.27!

Äntligen morgon

Det känns så skönt att vakna till strålande solsken. Man känner sig pigg och redo för en ny dag, en ny vecka och framförallt - ett nytt träningspass.

Jag tror aldrig det har hänt i världshistorien att jag vaknat före klockan någon gång. Eller jo, men då har det nog berott på att jag inte hunnit somna innan klockan ringer.



Måndagssnurr

Det var full rulle på spinningen imorse. Fullsatt som alltid. För det är ju klart, vem vill inte starta veckan till Carolines sköna 55-minuters spinningpass och hennes absolut underbara musik. Första låten är fantastisk... men tyvärr vet jag inte vad den heter. Med några få undantag, lockar hennes spinningmusik till en smittsam träningslusta som gör en både glad och riktigt, riktigt på hugget!