18 januari 2007

18 jan: Kickin´ it!

Som en äkta norrlänning tog jag idag fram sparken. Det var perfekt före - och perfekt träning!
Kickin´ it

Det var riktigt roligt att "köra spark". Kör man bara på ordentligt så går pulsen upp direkt och det ÄR jobbigt för benen! Jag känner redan nu, bara ett par timmar senare, att jag har träningsvärk i höftböjarmuskeln.

Totalt sett blev det 12km sparkande. Jag begav mig ut vid 2 och sedan "sparkade jag hem" en kompis från jobbet i byn i Åre, sedan runt lite på byn till en gigantisk tekopp och så hem till slut. En ordentlig runda! Jag hade rimfrost i håret när jag kom hem - men oj vilken skön runda det har varit!

17 januari 2007

17 jan: Snöröjning och magträning

Kommer ni ihåg det där jag skrev om situationsanpassad träning? Det blev aktuellt idag igen!

Naturlig träning

Så var man till fjälls igen. Efter 7 timmar i bilen (vägbanorna i Jämtland var som isbanor så karavanen av bilar som jag låg i körde i 70km/h...) var det riktigt roligt att upptäcka att det hade snöat nästan en halv meter. Förvisso kunde jag inte alls komma in på min parkeringsplats på grund av all snö - men det var roligt att få röja lite.

Snöröjning är en mix av en massa träningsbegrepp. Vardagsmotion, situationsanpassad träning (som jag predikat om förut) och naturlig träning. Jag skottade upp mig själv till huset, och så försökte jag skotta undan och dra bort en släpvagn som stod i vägen. Riktigt tungt. Och väldigt kallt om fötterna!

Jag tror inte att kvällens röjning har gjort mig mer än marginellt starkare. Men, det gav mig en dos välbehövlig frisk luft.
Magträning

Nu under kvällen har jag druckit te och gjort en massa sit ups. En bra blandning eller hur! Jag vet att man inte kan punktförbränna fett. Men - man kan faktiskt punktträna. För mig är det viktigt med en fin mage, helst utan bilringar. Visst tycker jag om mina kurvor, men bara för att man är storlek större betyder det inte att man måste ha en oaptitlig mage.

Min favoritträning för magen är blandade situps och crunches. T.ex. 10 eller 15 situps och sedan direkt 10 eller 15 crunches. Eller varannan crunch och varannan situp. Jag tycker att det är just den där blandningen mellan crunches och situps som gör att det känns...

16 januari 2007

Till fjälls!

Jag åker norröver imorgon igen. Där är det lugnt och skönt och man kan andas.

Till fjälls

"Hemma" i fjällen kan man slappna av. Det är som om stressen bara säger *poff* när man är där. Som om den smälter. Jag tar med både joggingstass och badutrustning dit upp. Det blir en kortretreat (hemfärd på söndag) men fokus ska ligga på "destress" och hälsa (och så en massa skidåkning såklart). Men... lite kommer jag att jobba också...

Oträning

Jag bloggar om oträning idag.

Oträning

Jag sov fyra timmar i natt. Ögonblundarna stängde igen mellan 1 och 2 och klockan ringde god morgon strax efter 5 imorse. Jobb, jobb, jobb. Har haft ont i huvudet och varit dundertrött under eftermiddagen. En slags underlig trötthet som satt sig som kramper och spänningsvärk i benen. Konstigt.

Nåja, jag tänkte blogga om oträning. Ja, alltså inte om träning. Däremot något som går hand i hand. Nämligen skönhet - och skönhetsmissar.

Skönhetsmiss - i dubbel bemärkelse

Tyra Banks är ju en skönhetsmiss. Och vissa tycker att Paris Hilton också är det. Skönhetsmiss eller inte - missar har de i alla fall gjort.

Paris Hilton har ju alltid en färsk bränna på sig. Ja, hon har den faktiskt på sig. Förutom på handleden där hon råkade ha ett gummiband under brun-utan-sol-duschen. Dumt Paris!Och Tyra är en liten skönhetsmiss även hon. I dubbel bemärkelse. För Aftonblader har noggrant granskat skönheten och fann att där, på överläppen, pryds huden av en fin liten mustach. Så nu behöver vi inte längre vara avundsjuka och tro att dockorna på andra sidan Atlanten är perfekta. (Dock är Tyras tänder perfekta...)

15 januari 2007

Heltid i soffan

Men åh. Här är man, helt superträningspeppad och har betalt maraavgift och allt - och så kommer man inte ur soffan.

Workaholic

Jag sitter jämt i min soffa känns det som. Inte alltid för att se på tv eller blogga. Nej jag jobbar härifrån mycket också. Och nu de senaste dagarna har det minst sagt blivit mycket av den varan. Det där långpasset jag längtar till hinns inte med. Det är rapportskrivning hit, mailskickning dit och genomgångsförberedelse mittimellan. Men imorgon, då får jag en liten break och ska absolut se till att röra på fläsket lite, för att låna en klyscha.
TV-Soffan

Det är bra att jag kan multitaska. Det var ju idrottsgalan ikväll. Kul att få se Anja ta emot bragdpriset av kungen, men mindre roligt att se hennes frisyr. Och Björn Lind var en absolut värdig vinnare av manliga idrottarpriset. Även ACO - suveränt roligt! Men bäst av allt var att se Sanna Kallur ta hem Järringvasen. Satan i gatan vad duktigt jäkla bra hon är. Stencool!Middagstipset...

Just det, innan jag glömmer så måste jag tipsa om en supergod bönsallad. Jag var lite skeptisk till en början men det var verkligen gott! Fräs röd lök tillsammans med slantade (tunna bitar) morötter i olivolja. Blanda tillsammans med kokta stora bondbönor och häll över en matsked pressad citron och kryddor typ örtsalt eller citronpeppar eller italiensk salladskrydda. Om du vågar kan du tillsätta lite mer olivolja... Jag har ätit bönsalladen tillsammans med kycklingfilé och avokado och det kändes väldigt hälsosamt!