22 november 2008

Lör 22 nov: Morgonjogg

Jag har besök. Träningsbesök.

Morgonträning

Coola K kom med tåget igår. Hon anlände precis lagom i Idolpausen. Vi har inte legat på latsidan. Hon har varit här i 12 timmar och vi har både hunnit sova - och träna. Jag drog med henne ut i spåret på Galgberget imorse. 6 löpkilometrar och drygt 2 gångkilometrar avverkade under iskallt solsken. En bra start på dagen! Nu blir det lite te och lite längd på TV - sedan ska vi se om vi kan hitta på något annat att träna. Det är bra med helg - och träningssällskap!

21 november 2008

Stockholm - Åre

Varför retas SJ med sådana här annonser?
Jag hittar aldrig någon biljett för 95 spänn någonstans. Allra minst Åre.

We were meant to be

Jackan är min. Bara min.

THE vinterjacka

Kommer ni ihåg den där vinterjackan jag ville ha? Den där som jag har väntat med att köpa för att jag skulle leva ett gott liv i 2.5 veckor först. Well... den är nu min.


Jag vet. Det har inte gått 2.5 veckor sedan den lyste upp mitt liv med sin vita lyster. Men när jag gjorde en runda i otroligt stora Halmstad city igår, så hörde jag en röst som sa åt mig att gå in på Stadium. Samma röst sa åt mig att börja prata med en av expediterna.

- Du är väl medlem? Då är det 20% på valfritt plagg.
- Jaha, jag har inte fått någon rabattkupong hem på posten.
- Ojdå, nähä. Men du får skynda dig, rabatten gäller bara till på söndag.

Shit? Va? Söndag! Det var då jag köpte den. Jackan som under vintern ska få symbolisera allt svett och slit. Vågade knappt erkänna mitt kap för Grabben som fått för sig att kontrollera mia relativt blygsamma shoppingvanor. Efter det obligatoriska pustande och åjandet så erkände han att jag gjort ett bra köp ändå. Fast det behövde jag inte höra från honom för att förstå. Det visste jag ju redan.

Fre 21 nov: 55 min försmak på ny klass!

Jag har varit på en helt ny klass, fast som egentligen är väldigt gammal.

55 min"SATS Intervall"

Man kan träna "SATS Intervall" tre gånger i veckan. I hela Sverige. Två av klasserna körs i Halmstad. Ingen klass körs i Stockholm. Det där lät för intressant för att inte testas, tyckte jag.

SATS Intervall är egentligen en klass som inte längre finns i SATS klassutbud. Men i Halmstad har man gjort någon slags revolt och behållt klassen eftersom den är så populär. Idag var det helt fullt i salen trots att klassen gavs på den udda tiden klockan 10.

Och fy fasen vilken bra klass det var! Vilken vinstlott! Klassen är uppdelad i 5-minutersintervaller där man blandar kondition på stepbräda (skitbra stegkombinationer - även för mig som avskyr koordinationsträning) med styrkeövningar på golvet med hjälp av hantlar, body bar eller body pumpstänger med vikt, gummiband och matta. 5 minuter kondition, följt av 5 minuter styrka och sedan 5 minuter kondition och så vidare. Hela kroppen fick jobba - på alla sätt. Jag tycker denna klass känns som ett bra kompliment till träning där jag bara kör rakt på (som löpning eller spinning). Jag behöver en kläss där jag får trippa lite på tårna - träna lite smidighet och inte bara bomba på i "fullt ös medvetslös-mode".

Och nu till den glada nyheten. I vår lanserar SATS "Step Power". Detta är egentligen inte alls någon nyhet - utan helt enkelt min nyfunna favorit "SATS Intervall" fast i ny tappning.

Designa din egen Nikesko

Nu är det inte bara Zlatan som får sina egna initialer på skorna. Tack Vea för ditt tips om att designa sin egen Nikesko! Jag skulle mycket väl kunna tänka mig några par skor som jag färgkoordinerat själv. Eftersom jag ofta klär mig i svart tycker jag om att spexa till det med skorna. Vad sägs om dessa rosa Pegasus á la Puma till exempel?

20 november 2008

Jag har gjort något...

...jag ska berätta om imorgon!

Personlig almanacka

Denna kom med posten idag:


Jag har inte fått almanackan gratis. Jag har köpt den. Jag har fått välja färg och text och hur jag vill ha både utsida och innehåll. Jag har valt att börja almanackan i december och jag har valt ränder och tidslag och jag har valt att "att göra"-rutor. Man kunde också välja att lägga in "dagens träning"-block. Jag tycker att det är helt fantastiskt. Sajten är fantastisk och tilltalet på sajten är fantastiskt. Det är personligt. Har man frågor behöver man inte maila en opersonlig kundtjänst. Här finns en person bakom. Det känns tryggt och det känns så rätt. Det enda jag skulle vilja ha kunnat välja är en annan storlek. Almanackan är lite liten.

Tor 20 nov: Träning i dagsljus

Genom vatten och eld. Eller ja... i alla fall hagel och solsken.

Lunchlöpning

Solen skiner ute och det blänker på min datorskärm så att det knappt går att se. Det är en underbar höstdag. På lunchen knöt jag på mig skorna och begav mig ut för en löptur i ett härligt nedsläckt elljusspår som badade i solsken. Naturen ser annorlunda ut nu när det knappt finns några löv på träden, men backarna var lika jobbiga ändå.

På vägen hem slogs solen med haglet. Små, små isbollar kastades mot marken medan solen ilsket tittade på. Solskenet vann och isregnet upphörde efter några minuter. Ungefär då var jag hemma. Lite blöt på jackan, lite kall innanför - men väldigt varm i hjärtat. Kanske är det så som en klok person jag intervjuade i veckan sa: träningen ger mig mer mentalt, än fysiskt.

Hälsningar från rivieran!

Solen lyser inte och vattnet är inte badvarmt. Men det är underbart här ändå.

Torsdag

Aldrig har väl tågresan varit så lång som igår. Den här boken höll mig fullt sysselsatt hela vägen och trots att texten blev lite dimmig på slutet och träsmaken i rumpan brände så måste jag säga att det är en jäkligt bra bok. Jag har kommit nästan halvvägs och inte en enda sida har varit tråkig!

Men jag sov över body pumpen imorse. Det får bli lite löpning på lunchen istället: ute i dagsljus! Jag hoppas bara inte jobbet ringer just då. Jag är aldrig mer effektiv än då jag jobbar hemma men det vore olyckligt om jag fick ett jobbsamtal precis då jag inte sitter framför datorn. Då kanske de tror att jag aldrig sitter framör datorn när jag jobbar hemma. Men det är som Pumappappan sa i en kommentar: Det är innehållet i tankarna som är det viktiga, inte hur lång tid det tog att tänka dem eller var detta tankearbete ägde rum. Därför tänker jag träna på min hemmalunch, oavsett eventuella jobbsamtal.

Jag har fått uppmaningar att visa bilder inifrån det som blivit mitt himmelrike. Bilder kommer - jag lovar - men inte alla på en gång. Jag måste nämligen fixa lite. Kuddar till min marängliknande soffa, Henry Silbermans svartvita New York-tavlor mot den helt svartvita (mestadels vita) inredningen i vardagsrummet, och så ska sovrummet fixas till.

Marängsoffan!
Soffan har fått mig helt galen i kuddar.
Jag vet precis vad jag vill ha - och jag ska jag skaffa det!

Sovrummet har fått besökare att haja till. Vi visste att vi ville ha en fototapet på en av väggarna och valet stod mellan en svartvit New York-bild och gröna blad. Eftersom det riskerade att bli lite mycket svartvita New Yorkbilder så blev det bladen. Grabben var länge skeptisk och jag blev mycket förvånad när han lät sig övertalas.

Vårt sovrum är ganska litet. Garderoben är inbyggd längs med långsidan och har ek- och spegeldörrar. Resten av väggarna är vita och det är ekgolv. Att bryta av med gröna blad lät perfekt.

Sängen är en helt vanlig säng utan krusiduller. Madrassen på ben. På sidan om sängen har Grabbens fantastiska systerson snickrat superhäftiga sängbord i ek, som ska monteras på väggen. Ovanför sängen gör samma fantastiska systerson en list med infällda spotlights. Och på sängen ska inget annat än vita lakan få finnas. Vitt, ek, och grönt.

Såhär ser det ut just nu:

Tapeten är det enda som stämmer.
Spotlightlist ska upp, sänghyllor ska upp, och rosa lakan ska bort.

Såhär ser sänghyllorna ut.

19 november 2008

Pucko-Puma is back!

Hon var borta ett tag. Men hon kom igen.

Var är skorna?

Min kalender är fullklottrad på den här sidans uppslag. Vid klockan 15-raden står med fet röd penna: Glöm inte träningsskorna!

Klockan 15 glömde jag minsann skorna. De står kvar under skrivbordet på jobbet. Hallå? Jäkla Pucko-Puma!

Jag åker till Halmstad om en timma och jag har inte tänkt att det skulle bli någon jäkla viloresa. Det ska bli värsta träningshelgen ju. Jag får nämligen besök av Coola Karin!


Jag svor tyst för mig själv när jag insåg att det inte låg några skor i min rullande resväska. Men sedan kom jag på det. Jag har ju mina nyaste löpardojjor i Halmstad. Ingen fara på taket. Det funkar att köra pump i dem också. Puh! Ibland är det bra med hela garderober på två ställen.

En bra dag

Idag är en bra dag.
Jag har ätit kesellafrukost och quinoalunch.
Och ikväll åker jag hem.
Hem till Halmstad.
Ha! Tänk att en Stockholmare kan tänka så.
Ännu bättre vore det om jag hade tränat.
Men det har jag inte.

18 november 2008

Silly, really

Skulle ni kunna tänka er att träna till denna?
Jag blir lite sugen.
Minus kaninhistorien i mitten då...


Puma on demand!


Till vänster med blixt. Till höger utan blixt.
Den röda färgen märks inte inomhus eller i regnväder,

men syns i solsken!


Jag vill ha!

Idag har jag gjort det jag säger att jag inte gör. Ätit lunch. Dessutom med trevligt sällskap i form av Emliscious. Det är trevligt att träffa (tränings)bloggare i annan utstyrsel än träningskläder! På vägen såg jag en reklamtavla för Kista Galleria. Och där var den: THE bag! Från Tiger! Vit - så klart. Opraktisk (precis som THE vinterjacka). Men helt fantastisk! Att jag inte får plats med ett enda par träningsskor är precis vad jag önskar.


17 november 2008

Mån 17 nov: En halv utmaning

Det blev en halv utmaning. Det gjorde inget. Jag stapplade av cykeln ändå.

Spinning

Var tar man vägen när man är så trött och så andfådd att inte lungorna räcker till? Det undrade jag vid flera tillfällen i eftermiddags. Instruktören Pia har ändrat strategi på sitt fartlekspass. Istället för 30 sekunder nära max + 10 sekunder max, följt av 2 minuter i ansträngande zon, kör hon nu på 2 minuter i nästan nära max och 2 minuter i ansträngande zon - hela passet igenom. Det är svårt att veta vad "nästan nära max" är. Speciellt i början när det känns så lätt. Det som är en walk in the park de första 30 sekundrarna blev jävligt nära max resterande 90 sekunder.

Men det är just det som är så skönt med den här typen av träning. Man kan vara hur bra som helst. Hur stark och hur vältränad. Men det kan alltid bli riktigt jäkligt jobbigt! There is no excuse!

Jag bestämde mig för att skita i "nästan nära max" och fortsätta på "jäkligt nära max"-känslan istället. Jag hade ju rödfärg i håret (!) plus bandana (!) - och varje utmaning var ju trots allt bara (!) 2 minuter. Det var bara att köra. Testa lungorna lite. Se om de höll...

Jag hade tänkt mig 2 x Pias pass. Det blev inte så. På eftermiddagen fick jag sms om att mina goda vänner skulle träffas för en fika precis mitt emot gymmet. Jag som oftast prioriterar träningen, omvärderade mitt val, kompromissade och följde med på fikan. Jag tränar så mycket ändå, och umgås med träningsfolk, att mina icke-tränande vänner förtjänar att stå i centrum ibland. Det var ett val jag inte ångrade. Trots att vi inte delar samma kärlek för träning, så har vi så mycket annat som håller oss ihop.

Jag äter inte lunch

Den senaste veckan har jag hittat värsta toppenstrategin.
Jag äter inte lunch!
Seså, halshugg mig inte än. För jag äter. Men inte lunch.

Förra veckan tränade jag en hel del på lunchen. Jag kom på att det optimala var att äta en lätt frukost klockan 06.30, sedan mellanmål någonstans mellan 10 och 11, sedan träning klockan 12 följt av snabb påfyllnad och mellanmål klockan vid 16 när livet är som värst. Sedan hem, eller mer träning vid 17-18 och middag på det. Som sagt, jag äter inte lunch.

16 november 2008

Up to the challenge!

Jag hittade en hårfärg jag förälskade mig i under helgen.
Jag har inte spillt någon tid.
Ikväll är även jag lite rödare, lite eldigare. Lite mer fierce!
Det kan behövas på träningen imorgon.
En gigantisk utmaning väntar mig!

Nöta!

Medan snön yrde ner likt bomullstussar satt jag och pappa klistrade framför TV:n och herrslalomen. Den bästa tiden är nu! Nu när det är vinter och alpina sändningar varvas med längdtävlingar. Det såg så fint ut i Finska Levi att jag storlängtar upp till Åre och vintersäsongen. Här ska nötas svängar i vinter! Grabben suckar säkert när han läser detta. Han vet att jag redan intensivt analyserar varje sväng jag gör när jag åker skidor. Tänker på varenda skär. På hur jag vinklar och böjer varenda led beroende på var i svängen jag är. Och jag tycker det är konstigt. I allt annat jag gör kräver jag variation. Jag kan inte göra samma sak för många gånger. Då tröttnar jag. Men säg den gång jag tröttnat i Stendalen i Åre!?

Den gången finns inte.

Bilder från världens bästa Whistler:


Jag har träningsfritt idag med. Imorgon väntar andra bullar. Den här veckan kommer att bli bra!