06 oktober 2007

Crossmax och powder eights

Efter att ha sett lite snö på marken idag är skidåkning det enda jag tänker på. Därför har kvällen ägnats åt skidåkningsklipp från you tube.

Crossmax

Det finns så mycket mer tävlingsskidåkning än de grenar man vanligtvis kan se på TV. Crossmax till exempel. En tävling där man fyra och fyra åker ner för en bana med svängar hopp och andra hinder. Försten ner vinner (i stort sett). En spännande tävlingsform med mycket action och dramatik (att åkare krashar in i varandra är inte ovanligt). Sverige har några duktiga crossmaxåkare, bl.a. på tjejsidan, som var med i Turin-OS förra året.Powder Eight

Man kan också tävla i "åttor". Ni minns väl scenen i Snowroller där fotografen och skidåkarna klättrat i evigheter för att plåta en bra bild, och så kommer Stig Helmer-gänget och förstör spåren av åttorna.


Jag har provat att göra åttor (görs tillsammans med en eller flera åkare) och det är skitsvårt att tima åkningen så att det blir perfekt. Men gör man det bra ser det jäkligt snyggt ut både under och efter åket.

Puckelpist

En riktigt cool gren att kolla på är puckelpist. Puckelpist är skitsvårt. Men när man väl fått in tekniken flyter det. Då är det hur kul som helst.

I puckelpist bedöms teknik, hopp och vem som kommer ned snabbast (man tävlar i heat, två och två). Sverige är ok i grenen.Störtlopp

Störtlopp är skidåkningens formel 1. Ofta går det i över 100km/h och går det fel så går det ibland illa.Som tur är åker inte fritidsåkare störtlopp. Men illa kan det gå ändå. Med eller utan skidor. En vän till mig var till exempel i Åre och bröt armen. När hon trillade ned från våningssängen...

Träning?

Jag upplever just nu det längsta träningsuppehållet i mitt mannaminne.

Träning?

Det var nog en vecka sedan jag tränade sist. Sedan har det liksom gått i ett. Jobb, resor och Stieg Larsson (jag har nu läst alla tre böckerna så han kommer inte utgöra ett problem mer). Med mera. Och så kommer det fortsätta vara även under nästa vecka. Jag åker till Barcelona på måndag. Kommer hem sent på onsdag kväll och åker ner till Halmstad för intervju med VD (yey!) på det jobb jag sökt. Sedan upp till Göteborg på fredagen för en mysig helg med grabbens fyrverkeri på Liseberg på söndag kväll och sedan åka hem mitt i natten för en ny - och förhoppningsvis lite lugnare och skönare vecka.

Så ser det alltså ut. Därför hoppas jag kunna ta mig i kragen och kunna träna något vettigt imorgon. Funderar på ett långpass (löpning). Det skulle vara skönt med ett löppass på torsdag också och släppa lite på den nervositet som jag troligtvis kommer bygga upp innan intervjun. Och så blir det säkert lite löpning i Göteborg också: Skatås och kanske Slottsskogen. Att jag ska ut och springa i Barcelona kommer nog inte att hända, men det är en skön tanke!

Frontline Rail Jam

Det är vinter. I oktober.

Frontline Rail Jam


Några lass med snö låg på Sergels Torg idag. Av det kan man göra mycket. Slå sig halvt fördärvad till exempel. Eller så kan man göra riktigt coola tricks i Frontline Rail Jam som invigde säsongen för några av snowboardens toppnamn. I värsta fall kan man kombinera de två.


Det var kallt om fötterna på plattan ikväll. Det märktes mellan åken. Men glömdes helt bort när killarna på brädorna satte den ena fullträffen efter den andra. Jag, brorsan (jib-wanna-be och fotografproffs-wannabe) och grabben (dödlig skidåkare) var där. Längst fram vid staketet såklart.


Vi fick en ordentlig försmak av snösäsongen och längtar alla tre tills det blir svinigt kallt och börjar snöa. Och för alla tre är det ett datum som gäller. 19 januari. Då åker vi till Whistler.

03 oktober 2007

Proteinpulver

Susanne, du skrev en toppenbra kommentar till mig om protein! Så bra att jag lägger ut den här.

Double Pro proteinpulver

"Det proteinpulvret är hälften vassle å hälften kasein... vassle är ju det snabba å kasein det långsamma... Innan å efter träning bör du få i dig ett snabbt protein = vassle plus kolhydrater då... :) kasein passar på som målersättning och/eller till kvällen så kan kroppen ta upp det långsamt under natten... du håller dig mätt längre..."

Nu ska jag ta och lära mig det här. Vassle = snabbt protein. Kasein = långsamt protein.

Gym på tåg

Det borde finnas en gymvagn på tåget. Det vore perfekt. Folk spenderar ju allt från en timma till långa nätter på tåg. Utan att göra något alls. En gymvagn vore något för SJ att sätta tänderna i!

(Ikväll åker jag till Göteborg. Med tåg.)

Hollywoods hemligheter

Vad tillagas i stjärnornas kök?

Så äts det i Hollywood

Det finns många bilder som avslöjar att Fergie gillar att jogga. Nu avslöjar hennes kostrådgivare även vad Fergie äter.


Vad sägs om en omelett på ett gäng (6st) äggvitor på morgonen, tillsammans med stark sås? Och brödskivor med jordnötssmör. Lite senare mumsar Fergie på lite yoghurt tillsammans med granola (det är väl en slags musli) med lågt socker- och högt proteininnehåll.

Till lunch äter Fergie grönsallad med kyckling och en bit avokado. Till eftermiddagen blir det snacks i form av organiska ostbitar och riskakor. Och kashi bars.

Fergie gillar visst mellanmål. Innan middagen äter hon tydligen grönsakssoppa och morotsstavar som hon dippar i hummus. Och sedan middag - gärna lax, couscous och grönsaker.

Ovan har ni alltså framgångsreceptet till en Hollywoodkropp. Tillsammans med en personlig tränare på heltid också. Förstås.

Men det finns ju andra sätt att få den åtråvärda Hollywoodkroppen. Britney rapporteras vilja svälta sig själv i form och sångaren Ashanti tillbringade en vecka med the "lemonade diet". Hon åt inget. Hon bara drack. 3.6kg ska hon ha uppgetts tappa.

02 oktober 2007

Rosa globen

Under hela oktober är det extra fint att springa vid Årstaviken när det mörknat.

Rosa band och rosa globen

Igår drog Rosa bandetkampanjen igång. Den närmsta dagarna är det således rosa som gäller och rosa som syns - överallt. Även när man kvällsjoggar längs Årstaviken med nosen mot Skanstull. I vanliga fall är globen upplyst som en blå boll, men nu är den en jättefin rosa boll. Missa inte det. Även om det är både kallt och mörkt ute.


(Det är duktiga PR-företaget Prime som står bakom uppmärksammandet av kampanjen de senaste åren)

Spinningkonvent

Kul att ni röstade på om det var värt 1500 spänn att köra spinning en dag i Göteborg. Det var en jämn match även om några fler tyckte att jag ska göra något annat med pengarna istället. Jag har inte anmält mig till konventet och kommer nog inte göra det heller. Jag vill gärna gå. Men... 1500 kr är lite mycket.

Det är lite stressigt nu...

Redan tisdag och imorgon ska jag ner till Göteborg och när jag kommer hem efter en dag är det typ fredag. Vart tar veckan vägen? Hur ska träningspassen klämmas in?

Det är mycket nu

Det är lite mycket nu. Saker och ting hinner inte få den tid som jag önskar. Som träningen. Eller "plocka-undandet" i lägenheten. Grabben gillar synlig ordning och reda och jag gillar mitt organiserade kaos. Speciellt nu när det känns som om jag har grejer upp över öronen. Att göra alltså.

Ikväll ska jag träffa några kompisar. Hör och häpna. Sådant hinns inte ofta med i mitt liv. Jag träffar på SATS-receptionisterna oftare än jag träffar mina närmaste vänner och det är ju lite bakvänt. Egentligen. Imorgon går tåget ner till Göteborg redan på eftermiddagen och där kommer jag befinna mig under en lång lång torsdag för att göra en massa tester som förhoppningsvis säger att jag kommer bli en förträfflig managementkonsult och att jag är värd en mycket hög lön. Eller nåt. Men jag kommer inte hinna med någon träning i deras 8 till 18-schema. När jag kommer hem är det fredag och sedan helg och sedan Barcelona till på onsdag och vips kommer det bli nästa helg och då ska jag också ner till Göteborg och efter det har halva oktober gått.

Till på köpet kunde jag inte sluta läsa Stieg Larsson inatt. Lade ifrån mig boken 03.22. Nöjd för att den var bra men besviken på att jag inte fick veta mer på slutet. Hur gick det sen??

Nu är jag nog ganska trött fast det inte känns. Håret är otvättat men ser rätt okej ut ändå tack vare Toni & Guys torrschampoo. Påminn mig om att jag måste stryka en skorta ikväll för då kommer jag vara så trött så jag glömmer. Det positiva är väl att jag i alla fall kommer ihåg att dricka vatten i mitt organiserade kaos.


Veckan efter Barcelonatrippen ska jag överträffa mig själv. Då ska jag slå mitt eget rekord på 510 högintensiva träningsminutrar på en vecka. Jag längtar!

01 oktober 2007

Helg i Halmstad

Hallå? Är ni kvar?

Helg i Halmstad

Ni har väl inte övergett mig? Helgen har tillbringats i Halmstad. Med dator. Med löpardojjor. Men utan uppkoppling. Däremot med kameramobil. Så detta inlägg får bli en liten bilddagbok.

Jag och grabben åkte till Halmstad i fredags. Förutom den vanliga trafiken ut ur Stockholm gick det som smort. Vi hade till och med förhoppningar om att komma fram lagom till Idol. Men det tog stopp. Vi var första bilen fram efter en älg-på-vägen-och-en-bil-som-körde-in-i-
älgen-och-sedan-in-i-en-annan-bil-olycka. Lyckligtvis var ingen allvarligt skadad (mer än älgen och bilarna som båda var kaputt) men räddnings- och uppröjningsarbetet tog evigheter. Vi räknade till åtta räddningsfordon: bärgare, ambulanser, brandkår, poliser och insatsbilar.


Jag kan inte annat än tänka på vilken tur vi själva haft som inte råkat på älgar eller andra avåkningar. Vi åker i en liten mini-plutt-cab och tar den både till fjällen och till västkusten och att volta med den är nog ingen höjdare.


(Vi hann inte till Idol)

I övrigt gick helgen i cyklingens och boendeplanerandets tecken. Halmstad visade sig från sin bästa sida (det regnade mest hela tiden) och eftersom linjeloppen i cykel-VM visades så fastnade vi framför det. Det blev både frukost och middag framför TV:n hos grabbens föräldrar.


Cykel är coolt. På söndagen körde herrarna sitt race. Typ 25 mil eller nåt. 5 timmar i sadeln. Grymt. Hajja lungkapaciteten på dem! Riktigt coolt. Ja, förutom när de dopar sig förstås.

Vi försökte också planera hur vi vill ha det i den nya lyan. Det är skitsvårt. Det är för många val och jag kan tänka mig femton olika kök. Därför försökte vi inspirera oss lite extra med att åka runt och kolla olika köks- och badrumsmiljöer. Hittade en del coola. Men det ska ju funka att bo i också.


Här ska vi bo förresten. Vi ska bara få lite golv och väggar på det hela först. Sen blir det nog bra tror jag. Fast det får se till att bli lite soligare när jag flyttar hit.


Då och då undrar jag vad jag håller på med. Jag är ju för fasen på väg bort från Stockholm till en småstad. Hur ska det gå? Kommer jag att trivas? Kommer jag hitta folk att umgås med? Grabben försökte trösta mig och visade mig skidbacken (om det nu ska kallas backe) i Oskarsström. Det stod till och med en liten bandvagn ute på asfaltsplanen. Jag ser bara ett problem. Snöar det någonsin i Halmstad?


Just det. Vi var ute och sprang också. I regnet. Grabben svor mellan regndropparna men jag tyckte det var härligt. Det finns inget bättre än att springa i ett lätt duggregn, väl? Vi avverkade 9 kilometer vilket kändes i benen. Inte för att det var långt och jobbigt. Nej, hela helgen har jag haft träningsvärk efter torsdagens benpass. Jag kommer behöva en halv veckas viloperiod efter sådana pass framöver.

Det var trots allt skönt att röra på benen lite. Men vi kom hem som två blöta hundar.


Nu är vi hemma med halmen. I Stockholm. Och jag har precis fått mail från SATS där det står att jag missat tre inbokade pass på tre månader. Jag kommer därför att straffas under tre veckor: jag kommer inte kunna boka några pass. Klantigt av mig. Men det är ok. För på torsdag ska jag ner till Göteborg på jobbintervju och nästa vecka åker jag och mormor till Barcelona. Vi tänkte åka dit och dricka lite vin. Både hon och jag är bra på sådant. Men det är rätt så många träningspass kvar tills vi åker. Bra va!