14 juli 2007

Fre 13 juli: The return of the kallargym

Det var skon att komma tillbaka till mitt kallargym. Har finns liksom allt som behovs, heltackningsmatta till trots.

Cardio

Det har mest blivit cardio den har semestern. Vad galler styrketraningen sa har fokus legat pa magen sa den kommer pa en stark andraplats. Vader och rumpa far dela tredjeplatsen.

Igar blev det mer cardio. Nagot kandisnyhetsprogram var pa TV:n sa jag sprang, cyklade, crosstrainade och steppade till bilder pa nar Katie Holmes lekte med Suri i parken. Jag ar inte kandisfralst men det var battre an den kanal som bara handlar om vader som folk envisas med att kolla pa.

Det blev 60 min cardio: 15 min intervaller pa lopbandet, 15 min cykel, 20 min crosstrainer och 10 min stepper. Ca 600 branda kalorier. Men varfor ar det som sa att steppern, som jag tycker ar garanterat jobbigast och dar jag bara klarar av en ganska lag niva, branner minst kalorier enligt display?

Home sweet home

3 svenska saker jag saknar:

1. Gym utan heltackningsmattor
2. Att springa i skogen
3. Konditionsmaskiner som visar kilon och kilometer istallet for pounds och miles.

Spanx

Jag trodde att de flesta roda mattankandisar som ser sa fit ut faktiskt tranar. Men icke da...

Spanx

Hemligheten till en snygg figur heter Spanx (bor val kombineras med traning och sund mat formodar jag). Jessica Alba ar ett fan av dessa body shapers. Och jag vill prova!

13 juli 2007

9 - 13 juli: Bushtraning

Nu har jag varit ute i bushen, som Kanadensarna kallade det. Sjalv skulle jag beskriva det som en high class resort med bade gym, swimming pool och en jakla massa treratters middagar.


Mat

Om det ar en sak det finns gott om har, sa ar det mat. Det ar fastfood joints, det ar coffee shops, det ar snacks hit och dit.

Pa "resorten" ute pa landet (vid en sjo) som vi akte till nagra dagar at vi hela tiden. Och det var gigantiska maltider. Det var som en finlandsfarjebuffe vid varje maltid (med allt fran pumpkin soups och crab cakes till peanut butter pie och gigantiska fruktfat). Jag har atit sa mycket att jag inte tror jag behover ata pa ett helt ar. Men jag blir sakert hungrig om nagra timmar anda.

Traning

Jag ar faktiskt riktigt stolt over vad jag lyckats astadkomma i traningsvag. For jag har tranat - varje dag!

Kvallarna har varit min gymstund. Dar ute i bushen hittade jag en av mina favoritmaskiner - en cykel som visar hastigheten. Hur bra som helst! Eftersom man kan se direkt resultat, i form av hastighet, sa blir det som en morot (fast dagen efter hade jag jakligt ont i baken).

Jag har ocksa upptackt hur svettigt det kan vara att ga pa ett rullband (mattan pa bandet var sa hard och kass att det inte var vart att springa pa det - men att ga gick finfint). Prova lutning pa level 10 eller sa, och en hastighet pa 7 km/h... garanterat svettigt!

Att kora crosstrainer till CSI gar ocksa bra, och far mig att onska att jag hade en riktig crosstrainer hemma i min lagenhet. Om jag gick pa den varje gang jag kollade TV skulle jag vara fit som Jessica Alba. Men att kora crosstrainer till Canadian Idol gar inte - det maste vara bra TV, annars blir det trakigt...

Jag har joggat ocksa. Orkade ta mig upp pa morgonen for en jogg innan frukost (dvs bananmuffinsen, pannkakorna, jordgubbarna och yoghurten). Banan inbjod inte till nagon storre naturupplevelse utan var en liten skogsvag som gick bredvid en motorvag. Yihaa. Dessutom har jag lyssnat sonder Rihanna nu...


Sist men inte minst sa hann jag med nagra varv i poolen. Forutom 20 minuters trakig aquafittraning som anordnades sa simmade jag fram och tillbaka medan nagra pensionarer satt i solstolarna bredvid och kollade pa. De undrade sakert vad jag holl pa med, for jag sag aldrig nagon annan simma langder. Man kanske inte gor sadant har borta. Har ater man mest pannkakor och aker bil tror jag...

Rekordforsok

En timma pa rullbandet ar nog for mig. Andra haller pa i ett dygn.

Rekord

Ultramaraloparen Dean Karnazes forsokte sla rekord den 21-22 juni nar han sprang pa ett lopband hogt ovanfor Times Square i NY. Rekordet han ville sla var 154 miles (248 km) pa 24 timmar. Men... han lyckades inte utan nadde "bara" 130 miles. Men, det var anda ett gott forsok och forhoppningsvis lyckades han samla ihop pengar till valgorenhet for prostatacancerforskning - som ocksa var en av anledningarna till rekordforsoket.

09 juli 2007

Mellan 9-14 juli ar jag ute i bushen. Har finns varken dator eller internet, sa ni lar tyvarr inte hora speciellt mycket fran mig. Men jag ser till att trana pa anda - och hoppas att ni gor detsamma, sp hors vi snart!

Sondag 8 jul: Kvallskul i kallaren


Efter dryga tio dagar utan riktigt hog puls langtade jag till flas, svett och lite javlar anamma.


Kallartraning

Nar jag inte tranar drabbas jag av abstinens. Fraga min pojkvan. Halvvags in pa semesterveckan i Montreal var jag lite sur och grinig. Orsaken? Jag hade ju inte fatt ge utlopp for min energi, adrinalin och traningsgladje pa vad som kandes som evigheter. Men ikvall sa blev det antligen av. Strax efter 21 gick jag ner till mitt beromda (?) kallargym for vad som blev ett ganska langt traningspass.


Flas och form

Eftersom jag inte tranat pa ett tag borjade jag lugnt. 5 minuters uppvarmning pa crosstrainern och sedan 10 minuter intervalltraning med okande intensitet. Sedan - 15 minuter jogg pa lopbandet med stegrande intensitet (istallet for intervaller for omvaxlings skull) foljt av 15 minuter powerwalkintervaller med en incline pa level 10 (branner bra i rumpan).

Efterat blev det lite sporadisk styrketraning med fokus pa vader, rumpa och mage. 3 set/20 reps med vadhavningar pa troskel (en av mina favoritovningar vad galler styrketraning utan redskap). 3 set/20 reps med kissande hundenovningar (en till favorit). Nagra lunges och sedan situps med stativ: 20 raka, 20 sneda pa varje sida och sa 20 crunches. Nice!

08 juli 2007

Jag har hort vaderleksrapporten hemifran: regn, regn och mer regn. Men nar solen lyser igen, tank pa dina tan lines...

Posh kan mer an att bara kla sig chict och se sur ut. Hon kan kasta boll till exempel. Fast det blir tjejkast... och klackarna ar naturligtvis obligatoriska.

Jag har inte slutat trana. Jag har bara varit i Montreal i en vecka. Och inte "tranat" alls. Bara gatt. Typ tusen mil.



Women's Health

Min vistelse i Montreal borjade med att jag vantade pa grabben pa flygplatsen i tre timmar. Sa jag kopte mig nagra tidningar, bland annat den ganska okej tidningen Women's Health, tillsammans med en peanut buttercup chocolate bar...

Tidningen finns, saklart, aven pa natet: http://www.womenshealthmag.com/

Det fanns ganska manga godbitar i Women's Health. Till exempel bor du inte vaga mindre an 2% mindre efter du har tranat. Da har du forlorat for mycket vatten och ar for uttorkad och bor darfor dricka mer.

Tidningen rapporterar ocksa om smoothietrender. Blabar, sojamjolk och jordnotssmor ar "so last summer" medan till exempel kefir och avokado ar "hot right now". Trender som ar pa gang ar korsbar (min favorit!) och Acai (en lila frukt fran Brasilien...).

Montreal

Som sagt, jag och grabben var i Montreal i en vecka och gick halvvags runt jorden. Sa jag kopte ett par battre skor att ga i eftersom jag fick sa jaklans ont i halarna av att traska runt i ballerinaskor. Det blev ett par basic, men schyssta, Nike air Capri.


Vi bodde pa ett hotell med gym, men det gick sadar med traningen. Maskinerna var inte up to date och lopbandet slutade fungera efter 15 sekunder. Oh well, crepes och ol och glass och onyttigheter forsvann forhoppningsvis bland alla kilometer vi lade under vara fotter.