03 februari 2007

3 feb: Super G(igantiska) vindar...

Är i Åre - igen. Det är ju VM...

Gratis slit

Det blåser som satan i gatan. Och så snöar det. Och det blir jag som får skotta bort det. Alldeles utan ersättning. Jag är nämligen voluntär under VM. Jag är stationerad högst upp i backen. Så det blir jag som får stå vid starten med Anja, Byggis & Co.

Det skulle ha körts Super G idag. Men av det blev det inget. Det blåste nämligen bort. Så istället åkte jag hem till stugan och började måla om den. Ett projekt som också lär pågå hela VM... för från att ha haft vita väggar och tränpanel ska nu väggarna bli en annan slags vit och panelen i en vitgrå nyans. Och sedan taket... vi har att göra om man säger så! Och det lär ju bränna runt 15 kalorier det också. Många bäckar små...

Blod, svett och tårar

Äntligen har jag hittat min boot camp-inspirerade träning!


Army Fitness

Det var via nätverkssiten Shortcut som jag fick tipset: Army Fitness. En boot camp-inspirerad typ av träning mitt i Stockholm. Kan det bli bättre? - Ja förmodligen. För enligt schemat tränar de 06.15 på morgonen...

3000 lax för en omgång om 3 gånger per vecka i 6 veckor. Låter som en utmaning och något som jag skulle vilja prova på. Men det blir ju lite dumt med både ett SATS-kort och en annan träningsutgift på 3000kr. Men - pröva, det ska jag allt!

02 februari 2007

Stresstresstresstresstresstress...

Varför leder stress till godis?


Dåre

Har jobbat som en dåre den senaste veckan. Jobbat till midnatt. Funderat på jobb med huvudet på kudden och sedan somnat som en stock. Haft tusen bollar att ha koll på. Samtidigt. Stress och press. Inte ett uns träning. Inte ett dyft. Däremot några godispåsar. Jag vet ju att jag bäst hanterar stress med att träna. Men när jag inte hinner träna, då verkar det vara godispåsarna som får agera stresshanterare. Inte bra.

Men idag - fredag - blev jag klar med mitt jobbprojekt. Nu kan jag alltså sluta med godiset - och återuppta träningen. Det ska bli riktigt skönt faktiskt! Speciellt då jag kollade på Du är vad du äter i torsdags. Jag blir alltid så peppar av det programmet. Deltagarna tappar så otroligt många centimetrar och jag blir både inspirerad - och avundsjuk.

28 januari 2007

28 jan: Arg promenad

När man är sådär riktigt arg och frustrerad ska man se till att få på sig träningsskorna och komma ut. Det hjälper!


Arg promenad

Jag var riktigt arg och frustrerad på eftermiddagen, nästan så att jag gjorde sanning av devisen att "blodet kokar". Jag satt i soffan och riktigt kände hur det kröp i skinnet och hur tänderna mal mot varandra. Det låter inte vidare bra eller hur? Nej det tyckte inte jag heller. Så för att släppa lös stressen och de arga hormonerna så bestämde jag mig för att gå ut. På en promenad. Att komma ut hjälper nämligen. Nästan alltid!


Jag gick nedåt Hornstull, över Västerbron och längs Norr Mälarstrand. Rundade stadshuset och promenerade på bron över Riddarfjärden, vek av på Riddarholmen och sedan ännu en bro över till söder längs Centralbron. Sedan var det bara Hornsgatan förbi Mariatorget kvar. Håret hade färgats vitt av snöflingorna och mina byxben var blöta av smält snö. Men arg - nej det var jag inte längre.

Tärnaby knockar världen

Inte nog med att han slog gjorde det mest fantastiska igår. Han gjorde det idag - igen!

Go Byggmark!

Kombinationen -mark och Tärnaby verkar vara receptet på en bra framgångshistoria. Vi hade det i Stenmark förut. Och har det i Byggmark idag. Igår vann han sin första världscupseger i slalom i mäktiga Kitzbuhel. Idag upprepade han sin makalösa insats. Igår gjorde han ett fantomåk i första åket. Idag ven han ner för backen som en kanon i andra åket. Under hela säsongen har han varit bland de 10 bästa och med dessa resultat i ryggen är det den 21-åriga barnrumpan ledare av slalomcupen!