02 februari 2008

Airboard och Nordic Jibbing

Det dök ner något oväntat i brevlådan igår.

Surprise!!

Jag vet. Jag bloggar inte lika mycket som vanligt. Men jag tror inte jag har varit sjuk så länge som jag är nu under min ett och ett halvt år långa blogghistoria. Jag har snart varit sjuk i fem dagar nu. Det är också fem dagar utan träning. Det är en evighet. Och vad skriver man om i en träningsblogg när man inte tränar?

Frågan ovan har jag svaret på. Härliga tidningen IForm såklart. Troligtvis upplevde ni inte den ironiska smaken på föregående mening. Men jag lovar, den dryper av ironi!

Det var nämligen IForm som låg och väntade på mig nedanför brevinkastet igår. IForm, som jag precis sagt upp. Men den låg där ändå. Och medföljande faktura ville att jag skulle betala 0 kronor. Därför kunde jag lika gärna läsa den.

Jag ska börja med det positiva. Frågor- och svaravdelningen är ganska vettig. Frågorna är ganska ofta intressanta. Jag ska dela med mig av dem i veckan när jag har tillgång till scanner.

Resten av sidorna kunde de lika gärna skippat. Vissa av råden i reportagen är livsfarliga. De tipsar om annorlunda vinteraktiviteter och vill att vi ska ut och åka "airboard": åka på mage, med huvudet före, på en upplåsbar (jag förmodar att den är gjord av plast) kälke. Enligt IForm kan man gärna börja med denna aktivitet själv. Själv associerar jag direkt till de pulkaolyckor/plastsäcksåkningsolyckor i fjällanläggningarna som resulterat i dödsfall när människor krockat med träd, stenar och stolpar. IForm tipsar också om "nordic jibbing": hopp och tricks på längdskidor. När jag läser detta tipset undrar jag genast vad IForm egentligen har för målgrupp. Min mamma tycker om IForm. Hon är 47 år. Jag kan inte se framför mig att hon skulle tillbringa dagarna jibbandes på sina längdskidor.


Sådär. Slutgnällt. Nu ska jag iväg och rigga fyrverkerier. Ingen rast och ingen ro. Vi hörs!

30 januari 2008

Före- och efterbilder

(Här kommer ett inlägg inom parentes. Det handlar nämligen inte ett dugg om träning.

Resultat efter fyra timmar i frisörstolen

Det är en pärs att gå till frisören. Inte för att jag har hårklipparångest. Mer för att det tar sådan jädrans tid. Jag får träsmak i baken, trots massagestolar i hårtvätten. Jag får skavsår i ögonen från att läsa alla skvallertidningar. Fyra timmar hos frisören är en evighet. Igår kväll missade jag halva friidrottssändningen från Göteborg - men kom i alla fall hem i tid till Sannas rekordlopp och några av Holms höjdhopp.

Mitt Katieinspirerade klipp är inte speciellt likt Katie Holmes frilla. Det är väldigt mycket längre. Men jag är glad att frisören behåll det relativt långt. Jag tror inte jag passar i så mycket kortare - jag har för mycket volym så det skulle bara stå rakt ut. Nu är det tillräckligt långt så att jag nätt och jämt kan få upp det i hästsvans. Och för min träning är det en nödvändighet.

Såhär såg jag ut före:

Sur och osminkad, precis som man ska se ut på förebilder.

Såhär ser jag ut nu:

Blondare - gladare?

Det är tur att jag har min GHD hair straightener till den här frisyren. Den var en livräddare förut men kommer bli oumbärlig nu.

Nu får det vara slutsnackat om hår och sådant oviktigt. Nu ska jag dricka te och lusläsa Fitness Magazine som jag inte hunnit med tidigare. Och ni vet väl vilken superbloggare som fått ett helt uppslag alldeles för sig själv där?)

Att inte träna

Igår kväll kände jag det för första gången.

Sviter av icke-träning

Jag har inte "tränat" på en och en halv vecka. Men jag har ju rört på mig. Fått mjölksyresmak i benen big time. Igår var första dagen då jag inte åkte skidor eller satt trött på ett flyg i femtioelva timmar. Det var också första riktiga vardagen. Det kändes rejält i kroppen.

Jag har varit förvånad över hur lite jag har hunnit tänka på, och längta till, min träning den senaste veckan. På spinningen. På löpningen. På allt annat i träningsväg jag vill hinna med. Men som Maria sa, jag har ju faktiskt inte "inte tränat" den senaste dagarna.

Igår kände jag av sviterna av gårdagens icke-träning. Då kom rastlösheten över mig. Den där rastlösheten som alltid infinner sig när jag inte rört på mig under dagen så som kroppen vill. Energiöverskottet låg under huden och lurade. Letade sig in mellan muskelfibrerna. In i cellerna. Och levde rövare.

Jag tänkte att imorgon (läs: idag) - då ska jag ta mig ut en liten sväng. Låta kroppen andas lite. Låta hjärtat jobba. Men så vaknade jag och grabben imorse, helt av oss själva klockan 05.15, och en kopp te var det enda jag kunde tänka på. Halsen kändes raspig och trots te och honung under förmiddagen har det inte gett med sig. Så det blir ingen pulshöjning för mig idag. Istället får jag tänka, drömma och planera - inför träningsdundrandet nästa vecka. Och blogga om mat! För igår dök senaste Laga Lätt ner i brevlådan.

29 januari 2008

Proteinshake

Att göra en shake är mer än att bara blanda pulver och vatten (eller mjölk).

Godaste proteinshaken?

För ett halvår sedan var jag ambitiös med mina proteinshakar. Blandade i allt möjligt så att det blev en hel måltid som passade perfekt till frukost. Numera är jag lat. Vispar lite förstrött ihop pulver och vätska. Det smakar oftast inte jätteilla (tacka Dubbel Pro banana/peanut för det) men inte heller kalasbra.

På andra sidan Atlanten är man galna i jordnötssmör på ett sätt som inte finns här. I mina öron har jordnötssmör alltid låtit hur onyttigt som helst. Men är det verkligen så? En gång, som ett experiment, mixade jag naturella jordnötter tills det faktiskt blev smör och det smakade faktiskt gott. Inte ett enda E-nummer fanns med!

Jag hittade ett lite annorlunda recept på proteinshake i en av de amerikanska träningstidningar som förgyllde min hemresa på flyget. Naturligtvis ingår jordnötssmör. Kanske man ska testa?


Även eminenta Sporty Spice tipsar om shake, på "mjölk, proteinpulver, valfri frukt och fiberhavregryn". Låter intressant med havregryn så det måste också testas! Jag har ju hört (och skrivit om) att mixade havregryn i mjölk ska vara bra efter träning också...

By the way, nu är eltandborsten införskaffad från Elprylar.se (hur många nätshoppar finns det egentligen?) och frillan fixad. Bildbevis på mitt nyklippta och nyfärgade hår kommer när jag känner mig snygg...

Saker jag vill ha

Som vanligt finns det några saker jag vill ha.

Önskelistan

1. Shea body butter
Jag hör ofta talas om shea. Att shea body lotion ska vara så bra. Speciellt mot stretch marks om man är gravid. Jag är inte gravid. Jag har heller inga planer på att bli gravid. Men det måste väl vara bra ändå.

Någon som testat Body Shops Shea body butter och tycker något om den?


2. Lacosteskor
Jag har ett par sådana här. Förra sommaren var de vita. Nu är de gråa. De funkar till jobbet och de funkar till fritiden. Jag vill ha ett par nya!


3. Eltandborste
Jag var hos tandläkaren senast för ett halvår sedan (en mycket bra och trivsam tandläkare för övrigt). Jag lovade att börja borsta med eltandborste redan dagen efter. Jag äger fortfarande ingen. Jag vill ha en Philips Sonicare. Den verkar bra. Och jag ser framför mig hur glänsande vita mina tänder kommer bli efteråt.


4. Lean Dessert Protein
Jag är väldigt nöjd med min Double Pro proteinpulver med banana/peanutsmak. Men jag sneglar lite åt lean dessert proteinpulver. Det låter så gott.

Någon som testat lean dessert och tycker någonting om det?


5. Ny frilla!
Är det dags att klippa av sig lockarna? Enligt trendspanarna är pagen extra het i vår. Jag lockas av Katie Holmes frisyr (kanske något längre) men grabben vill inte alls ha en korthårig brud. Vad ska jag göra?

Hur fort försvinner musklerna?

Intressant fråga - och intressant svar, från Womens Health Magazine


Det blir ingen träning för mig idag. Men jag hoppas kunna göra något litet, litet imorgon. Jag hör fortfarande ingenting på ena örat. Näsan rinner och jag nyser en gång i kvarten. Men jag har i alla fall inte ont i halsen.

Jag är inte nojjig för att jag inte tränar. Jag hade faktiskt ingen ångest alls i Whistler för att jag aldrig knöt på mig joggingdojjorna. Jag var alldeles för trött i kroppen ändå. Och just nu känns det bra med några extra dagars vila. Men sedan så. Då får ni se upp! Jag är nyfiken och taggad på att kombinera ihop min egen lilla cirkelträning och jag ska försöka få ihop fler pass då jag kör träning på gymmet utan att det nödvändigtvis behöver vara gruppträning. Och så ska jag springa, springa, springa också såklart. Jag börjar dundra på igen för fullt med start måndag 4 februari!

PS. Hörni förresten, tack för alla kommentarer och utmaningar! Jag ska ta mig en närmare titt på allt nytt och alla nya inlägg på alla bloggar uhm... typ... ikväll... DS.

28 januari 2008

Skidåkning i Whistler

Hallå där - gissa vem som nyss kommit hem!

Jag och grabben är hemma igen efter 10 soligt snöiga dagar i Whistler!

Whistlerresan...

Jag är nysshemkommen och halvdöv på ena örat. Jag har inte varit med i någon skidolycka. Inte hamnat mitt i en lavin. Men jag är jäkligt förkyld och att flyga med snorig näsa är ingen höjdare. Förutom att det kändes som om ena trumhinnan skulle sprängas vid landning har jag världens jättelock i örat och hör ingenting. Men det gör inget, på bloggen behöver jag inte höra.

Whistler var lika bra som jag minns det. Snötäcket var runt 250 centimeter tjockt och solen lyste på oss mest hela tiden. Sake Margarithan på Sushi Village var fortfarande underbart god. Kycklingvingarna för 25 cents stycket på Crystal Lounge var fortfarande knaprigt oslagbara och cinnamonbullen på Hot Buns Bakery fortfarande onyttigt god. Min (alkoholhaltiga) favoritcider i tvålitersflaska stod kvar på sin vanliga plats i BC Liqueor Storen och utsikten från bergen Whistler och Blackcomb var fortfarande lika obeskrivligt imponerande. Som ni hör har jag levt gott och onyttigt. No regrets. Jag har ju åkt skidor så att mjölksyran fullkomligt sprutat i låren!

Grabben kollar varifrån vi just kom: dubbelsvarta Spanky´s Ladder på Blackcomb mountain.

I Whistler ligger sushiställena tätt. Den lokala favoriten är Sushi Village. Sushin är suveränt god men godast är nog deras strawberry sake margaritha.

Brorsan och grabben på Whistler mountain första dagen. Hello sunshine!

The Colouir Extreme på Blackcomb mountain är brant, smal och tokrolig!

Crystal Lounge. Kycklingvingar för 25 cents. Välj mellan hot, hot honey eller honey garlic. Jäkligt onyttigt. Jäkligt gott.

Jag och en stor cinnamon bun. Hallå kalorier!

Jag och grabben.

Någon annan träning än skidåkning har det inte blivit. Ja, om man inte räknar stressläpandet av bagage på Montreals flygplats då. Vi missade vårt direktplan från London till Vancouver förra lördagen så istället fick vi göra en loop via Montreal. Helt på andra sidan av landet. Och att kånka på skidbagar är jobbigt - även om de har hjul.

Däremot tog jag med mig en stor portion träningsmotivation hem. Jag köpte på mig några nummer av Oxygen Magazine och blev smittad av både träningsbuggen och den här eländiga förkylningen jag först måste bli av med...