17 januari 2009

Lör 20 jan (forts.): Blogger Ski Camp, dag 2

Okej, nu behöver jag fler grejer!

Skate!

Jag har aldrig fattat hur man gör när man skejtar med längdskidor. Hitills har det gått skitdåligt. Dålig balans, dålig koordination - ja dåligt det mesta. Som tur är finns Marie. Marie är med på lägret och är skitbra på längd, men har valt att åka utför hela helgen. Eftersom hon dessutom är snäll tog hon med sig sina längdgrejer för hon hade en uppgift: att lära mig skejta!

Marie - skejtläraren!

Sagt och gjort. Vi började på flacken i slutet av en barnbacke. Det gick inte så bra. Jag misstänker att Marie suckade inombords och undrade hur det här ska gå. Det gick lite bättre när jag fokuserade att skejta på ett ben gick det lite bättre. Och när jag hade det andra benet i spåret gick det ännu lite bättre. Jag vet inte hur det hände. Men jag föreslog att vi skulle åka 3-kilometersslingan på detta sätt. Ett ben i spåret och ett ben utanför.

Barnbacken där jag övade skejt.
Vi bor i ett av de röda husen!

När spåret slutade var vi vid den där barnbacken igen. Marie tyckte att jag skulle testa att skejta med båda skidorna en sista gång. Och det gjorde jag. Och det gick! Jag kan skejta! Nu var det inte så många skär men det kändes som den mest naturliga sak i världen. Så nu vill jag ha skejtskidor och skejtpjäxor. Skidåkningen är nog den mesta materialsport jag varit med om!

Mera Blogger Ski Camp!

Det vallas som sjutton.
Det är dags för eftermiddagspasset!
Ikväll ska vi läka våra trötta kroppar på
Holiday Clubs bad och saunaworld.


Jane vallar!
(De där bakom kollar skidåkning på TV.
Och bloggar!)

MS också!

Lör 20 jan: Blogger Ski Camp, dag 2

Instruktörs-Anna skulle ha skämts för mig idag.

Förmiddagsåkning

Jag hade siktet inställt på 15 km längdåkning på förmiddagen. Men då hade jag inte känt på dagsformen. Efter 5 minuter i spåret, varav en pulsnotering på långt över 80% i första backen, var jag inte lika stursk. Då kände jag mig glad om jag ens kom runt 3-kilometersslingan.

AC är den tjej som innehar mängdrekordet här på Blogger Ski Camp. Hon hör till de som åkt minst - men som nöter mest. Hon tog ett extra varv igår före lunch. Och ett extra varv igår innan kvällsbelysningen slocknade. Vi träffade på varande i spåret idag och pratade om att vi var lite trötta. AC sa att hon kände sig pigg tack vare Gainomaxuppladdningen. Men sen sa hon något som verkligen gjorde skillnad. Hon pekade mot mössan och sa att det sitter där. Ja, inte i mössan såklart - men i huvudet.

Istället för att svänga av mot den korta slingan fortsatte jag mot 5-kilometersslingan. Och när jag väl var på den slingan byggde jag på den med 5 kilometer till. Jag åkte verkligen inte bra. Och inte fort. Instruktörs-Anna skulle skämts om hon såg mig. Och det med all rätt. Det är inte åkningen igår som spökar. Inte heller är det mitt LCHF-experiment. Grejen är den att jag ätit alldeles för lite. Och ni har all rätt att skälla på mig! Att göra av med 1800 kcal på längdskidåkning - men äta långt mycket färre kalorier, gör ingen pigg i spåret.

Dukat frukostbord.
3 sorters AXA-müsli:
bärmüsli, dinkelmüsli och guldmüsli.
Det är bra för husfriden att alla tre smakerna
ligger i topp vad gäller populäritet.

I valet och kvalet.

Det var fin utsikt ute i ödemarken!

Vid målgång var det SÅ skönt att slänga sig på marken!
Det illustrerar nog hur jag kände mig...

När jag kom hem kände jag att jag verkligen var tvungen att få i mig något.
Det blev en Gainomax (inte så LCHF, jag vet...)
Hallonsmaken är god. Men vaniljen är godare. Eller choklad... eller...

Vitaminer på flaska

När vanliga partymänniskor är i Åre bygger de pyramider av ölburkar. Inte vi. Men vi kan bygga världens största pyramid av vitaminvattenflaskor.

Vitamin Well

Det är stor åtgång på vatten. Både kranvatten - men också vitaminvatten (lättsockrat) på flaska. Påsarna är fulla med flaskor som ska gå till pant och överallt i stugan hittar man spår (tomma flaskor alltså). Vi har inte byggt någon sådan där klassisk pyramin med tomma flaskor, men vi skulle kunna.


Vilken som är favoritsmaken är svårt att sia om. Men jag tror att de flesta i stugan väljer Vitamin Well-dryck utifrån smak snarare än "funktion". De som finns är grönt äpple (vitaminer du behöver varje dag), grapefrukt (för håd och hur), citrus/fläder (för kroppens försvar) och citron/grönt te (för återhämtning). Jag gillar nog citron/grönt te bäst. Eller nä... citrus/fläder är kanske godast. Eller vänta...

16 januari 2009

Fre 19 jan: Blogger Ski Camp: dag 1

Mycket att blogga om och ny telefonkamera är ingen bra idé.

Skidåkning

Jag skaffade mig en LG Renoir i onsdags. En ny telefon alltså. Den har bra kamera. Säger dom. Jag vet inte riktigt, för jag har inte lyckats få över bilderna till datorn och på telefonen ser alla bilder bra ut. Men nu äntligen! Här kommer en rapport från första dagen av Blogger Ski Camp i Åre - och några bilder!

Det började egentligen igår. Strax efter 09.00 hämtade jag upp Malin, VR-Tess och Sofy. Sofy hade 32 kilo packning med sig. Vi är osäkra på hur länge hon ska vara här. Resten av oss ska vara här tills på söndag i alla fall...

Hela gänget!
VR-Tess, Therese, Gymfjollan, Sofy, MS, Robert, Marie, Mela, Jane, Nilla, AC, och Malin.

Vi var nöjda med campet redan några timmar in på resan. När vi väl kommit in i Jämtland mötte vi några renar på sidan av vägen. Kamerorna åkte upp. Fast inte min - för jag körde... dessutom har jag otaliga kort på renar sedan förut.

Jag var förberedd på bilresan.
Cola Zero och ägg.

Vi åkte från ett lagom milt Stockholm till -18 här i Åre. På vägen passerade vi -24. Idag när vi åkte gick det från -13 imorse till -2 nu strax före 22. Men det är ingen fara - vi vet hur vi ska valla! Skidcenter i Björnen erbjuder superbra vallakvällar på torsdagar, och helt gratis är det också. Längdskidåkning är helt klart en materialsport. Som tur var spenderade jag min förmögenhet på vallagrejer förra året på Staffan Larssons skidläger. Jag är kittad!

Moi!
I Craft från topp till tå.

Så till skidåkningen. Det går bra! Även i utförsbackarna! 18 km blev det idag. De första 8 med duktiga instruktören Anna. Hon delade med sig av bra tips i spåren i Björnen. Fast det är svårt att inte åka på max. Man vill ju framåt - på ett helt annat sätt än när man springer! Och om man åker på max håller man ju inte så länge...

Duktiga Skidlärar-Anna -
som bränner av 15 km i blixtfart.

På eftermiddagen åkte några av oss lite mer. Milspåret lät som en bra idé och det var det - tills vi hade kommit halvvägs. Då tokdog jag. Dagsljuset hade övergått i skymning och det gick segt i de svaga uppförsluten. Men så fort det gick lite utför släppte tröttheten och jag piggnade på mig. Snabbt trött - snabbt pigg, alltså!

Mina skidpolare!
Therese, Gymfjollan och Malin

Viktiga prylar:
Återhämtning, mössa och vallabort
(fast vallan är nog viktigare...)

Det blir lite trångt med 13 pers i en stuga.
Här vallas det - och borstas tänder, samtidigt.

Sofy är färgkoordinerad.
Svart och rött.
Tur att den fina mössan från Craft som alla fick matchade.

Det ÄR fint i Jämtlandsfjällen!

Imorgon blir det mer skidåkning. Fler kilometrar. Fler mil? Största utmaningen just nu är hur alla ska hitta sina kläder som hänger i torkskåpet. Och leta fram pjäxorna i hallen. Det blir rätt mycket grejer när 13 personer samsas på liten yta. Och när många har likadana prylar. Men vad gör det? Det är ju sjukt bra spår här i alla fall!

15 januari 2009

Ons 14 jan (forts. igen): Pilates på boll

Nu har jag äntligen provat på den så hypade träningsformen pilates på boll.

Hur var det?

Pilates på boll introducerades på SATS i höstas. Varenda gång jag försökt boka in mig på en klass har det varit 30 personer i kö. När jag bokade in mig till kvällens pilates på boll-klass var det bara 4 personer i kö. Vad har hänt? Kanske var jag ute i god tid? Man kan boka ett pass tidigast 2 veckor innan själva passet, och jag bokade för en och en halv vecka sedan.

Det är inte så konstigt att det är kö. Pilatessalen på SATS Zenit är ganska liten. Hur pass bra passet var vet jag inte riktigt. Jag har inte lärt mig älska pilates än. Men precis som på yogan på lunchen försökte jag analysera varenda övning. Filtrera känslan i mina muskler. Känns det här? Gör jag rätt? Hur ska det kännas?

Jag kan konstatera att det faktiskt kändes i magen efter passet. Men om det beror på övningarna eller att jag legat tryckt mot en boll i en timme vet jag inte. Bollpasset var i alla fall roligare än ett vanligt pilatespass. Men ibland kände jag mig ganska fånig som satt och höll i en jätteboll.

14 januari 2009

Blogger Ski Camp

Bilen är packad med grejer till Blogger Ski Camp.
Avfärd imorgon bitti!
Ingen skidresa är komplett utan havregryn och sådana grejer.
Men jag undrar om inte påsen som grynen kom i är snyggast.
Den är prydd med fröken Kallur!


PS. För er som undrar. Blogger Ski Camp är en uppföljning på Blogger Boot Camp som Sofy anordnade i våras. Campet går av stapeln i Åre dit 14 träningstokiga personer (de flesta bloggare såklart) åker för att träna längd och alpint under en intensiv helg. Rent konkret innebär campet längdåkning med tränare, alpin skidåkning med instruktör, relax på Holiday Clubs sauna world, träning för de som vill på Gold's Gym, mat från kostrådgivaren Mela - och mycket annat. Eftersom de flesta som är med bloggar så lär helgen dokumenteras ordentligt. I synnerhet på den här bloggen! DS.

Ons 14 jan (forts.): Total psykos!

When the drugs don't work - try spinning!

Pulsspinning

Jag hade bokat in mig på pulsspinning ikväll. Tyckte att det där med puls kunde vara kul. Goddag yxskaft - jag kör ju med pulsklocka i alla fall. Fast lite kul är det ju att se sin puls på en skärm i alla fall, så det var faktiskt värt att missa den stående klassen på SATS Hötorget för annan spinning på SATS Zenit.

När jag satte mig på cykeln och började trampa tänkte jag att det skulle bli en helt värdelös klass. Känslan i benen var lika med noll och de kändes inte alls alerta. Lustigt nog känns det så innan de flesta klasser börjar. Men när musiken väl drar igång händer något. Benen går in i någon slags extas. De får liv!

När instruktörs-Lina sa att dagens pass skulle bli tufft log jag. När hon sa att det egentligen bestod av en enda lång backe log jag ännu mer. När hon sa att om vi ville utmana oss själva och ligga mellan 80-90% av max i puls under de sista 27 minutrarna jublade jag inombords. Det här skulle verkligen bli skitjäklabra.

Skitjäklabra är just vad det blev. Trots att det var backkörning spelade instruktörs-Lina låtar med ganska snabbt tempo. De andra körde intervaller till dessa men jag körde stående backe med ganska hög kadens. Jag låg och pendlade mellan 85-89% av max mest hela tiden men tog tre "vilopauser" när jag tillät mig själv att droppa till strax över 80% av max. Ibland nosade jag på 92% av max men försökte att inte komma för högt (jag ville orka hela vägen). Höga 80% kändes bra. Tokbra. Visst var jag trött - men jag var euforisk. Drabbad av någon slags spinningpsykos som fick mig att både längta till backjäveln var över men samtidigt njuta av varenda ögonblick.

På golvet bredvid cykeln stod ett par sprillans nya Nikeskor och log åt mig. De är så rosa de kan bli. Jag tänkte att eftersom jag alltid har svarta kläder på mig så måste jag ju skoja till det lite. Skorna får bli färgklicken. Jag älskar dem och de är köpta för ett bra ändamål. Inga skuldkänslor här inte (Grabben - no comments, du köpte faktiskt precis den där nya jackan!!).

Pink shoes!!

Jag försöker få plats på bilden.
Men hallå - skorna syns ju inte!!!!

Syns skorna nu?

Ons 14 jan: Poweryoga

Ni kan inte anklaga mig för att inte försöka i alla fall.

Yoga på lunchen

Jag jobbar som konsult på ett mycket intressant företag. Intressant är deras idrottsengagemang. Det är i klass med när man gick på universitetet och kunde gå med i olika idrottsklubbar. Eller sektioner, som det kallas här. Utanför jobbgymmet står det en massa pokaler från olika tävlingar man vunnit. De flesta är från början av 90-talet eller tidigare. Sedan gick det utför... i alla fall på tävlingsfronten.

När det gäller utbud på jobbgymmet så går det bra. Spinningcyklarna står fina (hela!) och rena i spinningsalen, styrketräningsutrustningen är komplett om än i ett trångt utrumme och det finns en stor hall för badminton, innebandy, gympa eller - yoga.

Jag och en kollega valde att gå på yogan på lunchen. Poweryoga. Jag har aldrig gått på poweryoga förut. Bara ashtanga och bikram. Bikramyoga är en form av hathayoga och jag har fått för mig att jag gillar hatha bäst eftersom jag på så sätt undviker den förbannade hundenpositionen. I poweryoga kommer man inte undan hunden. Det har jag upptäckt idag. Men den positionen gick ganska bra idag. Kanske för att vi inte stod i den så länge. 5 andetag, per gång. Fast andetagen kändes längre och längre ju längre in i klassen vi kom.


Jag är en otrolig effektivitetsmänniska. Det går inte att nog poängtera. Om saker inte görs effektivt blir jag sur. Det vet Grabben. Han lagar god korv stroganoff till exempel. Men den rätten tar honom en evighet att få till. Därför har jag bara ätit hans stroganoff vid 3 tillfällen under vårt 3 år långa förhållande. Och så brukar jag skälla lite på honom när han pratar. Jag tycker att han förklarar saker och ting i onödigt många ord. Jag klarar inte av att åka tåg eftersom det oftast stannar vid varenda eviga station. När jag bodde i Toronto fick jag hjärtklappning på tåget när jag skulle hem. Och när jag skulle till Halmstad förra helgen blev vi 3 timmar försenade och jag höll på att börja gråta av hopplöshet. Så ja, det är illa, min effektivitetsmanism. Å andra sidan är jag en fena på att jobba och få saker klart - när jag sätter manken till.

Tillbaks till yogan. Det känns som jag tragglat med yoga, body balande och sådana typer av träningsformer alldeles länge utan att få till det. Jag vill så gärna tycka att det är bra. Jag vill så gärna älska yoga. Men jag har inte lust att gå dit, försöka och inte få till det. Därför skulle jag vilja ha en "one on one session". En yoga-PT alltså. Bara under en timme eller två, så att jag får en experts fulla fokus på vad det är jag ska känna och var jag ska sträcka. Om jag fortsätter att göra fel så är det ingen mening med att jag fortsätter gå. Det är ju helt jäkla ineffektivt!

För er yogis som läser min blogg har jag 3 frågor:
Har ni tips på riktigt bra yogastudios i Stockholm där de har personliga yogalärare?
Vilken form av yoga tycker du är bäst? (Varför?)
Vilken form av yoga tror du är bäst om man vill ha ökad rörlighet?

13 januari 2009

Blogger Ski Camp

Ännu en leverans med grejer till Blogger Ski Camp.
Pumapappan sa att det knappt gick att komma fram till ytterdörren...

Tis 13 jan: Riktigt bra spinning

Jag brukar hylla instruktörs-Pia till skyarna, men hon har tuff konkurrens!

Terese!

Jag har sagt det förut. Det är skillnad på instruktörer och instruktörer. Det är de som gör skillnad på klassen helt enkelt. Jag fullkomligt älskar Pias spinningklasser men hon har tuff konkurrens - i form av VR-Tess som snart gör konventdebut på Nike. Och det med all rätt!

Jag minns särskilt ett av VR-Tess upplägg som hon körde för länge sen. Jag tror det var på SATS Stureplan. Vi körde tre "loopar" med intervaller följt av backe. Idag körde hon ett liknande upplägg: fem 40-sekundersintervaller med 20 sekunders vila följt av 11 minuter lång backe. Och så samma grej igen, fast kortare backe. Och till sist 3 intervaller - följt av backe och målgång. Fy fasen vad bra det var! Och skitbra musik!

Tummen upp till VR-Tess!

I takt med att pulsen steg försvann mina grubblerier och när jag i den längsta backen, som totalt var 11 minuter lång, stod och trampade i 90% av maxpuls i minut efter minut efter minut efter minut efter minut efter minut (ja, hela 6 minuter!) så var alla problem som bortblåsta. Eller bortspinnade. Det ÄR märkligt det där hur pulstopparna sätter sprätt på hjärnan. Från att ha gått och känt mig ganska misslyckad och redo för en stor jäkla time out från allt (jag är i jäkligt stort behov av semester), så blev jag medveten om hur jäkla bra jag är. Och stark.

90% av maxpuls blev min högsta pulsnotering för klassen. Men jag snittade ändå på 80%. Det var i backarna de absolut pulstopparna kom. Benen var inte lika redo för intervallerna. Därför bestämde jag mig för att köra just benträning efter spinningen. Det blev 100 reps benböj mot pilatesboll (landade på 75% av max i puls där...) och 100 reps i benmaskinen och 60 tåhävningarna. Sen kände jag mig nöjd. Jäkligt nöjd.

Blogger Ski Camp

Andra leveransen med grejer till Blogger Ski Camp har kommit...

Puma mobiliserar

Jag är så taggad - på förändring!

Träning - och MAT!

Jag satt på tåget igår och var helt inne i mina Biggest Loseravsnitt jag hade på datorn. Kände mig redo att verkligen ge allt för att åstadkomma förändring. Hade klockan inte varit 00.30 när jag kommit hem, och jag skulle gå upp klockan 06.00 morgonen därpå, så hade jag stuckit iväg på en härlig nattjogg. Men förnuftet fick mig att gå till sängs istället.

PT-Fredrik förvånade mig under vårt träningspass igår. Första gången vi träffades berättade jag om min PCOS och sa jag att jag åt 40% protein, 30% fett och 30% kolhydrater samt en total kalorimängd för att gå ner i vikt. Och att det funkade. Han sa att om det funkade så skulle jag köra på det - även om det inte var enligt "hans" kostplan.

Men PT-Fredrik pluggade på och slog mig med häpnad då han föreslog att jag skulle testa LCHF eftersom det skulle vara bra för min PCOS och att det är skitbra för att bränna fett - istället för muskler.

Så nu fasen ska jag ge LCHF ett ärligt försök. Till min hjälp har jag tagit Dessi - hon är skitbra på LCHF och ska försöka coacha mig lite. Nu fan kör vi!!

12 januari 2009

Gissa vad jag gör!
Sitter på tåget och kollar Biggest Loser-avsnitt!
Det är så jäkla inspirerande!!

Hur tänkte man här?

Vattenflaskan från SATS är fin. Men inte speciellt praktisk. Den läcker så fort man vänder upp och ner på den. Den är nog inte tänkt att vändas upp och ner på. Men hallå, hur ofta välter inte en vattenflaska när man tränar? Och hur ofta har man inte en inte helt tom vattenflaska i väskan som välter så att det blir en swimmingpool. Alltför ofta om man använder den här flaskan från SATS.

Åre-Sthlm-Hstd-Sthlm-Åre

Snart åker jag till Stockholm igen. Lite galet är det. Förra veckan började jag i Åre, var i Stockholm 2 dagar och slutade sedan i Halmstad. Denna veckan börjar jag i Halmstad, är i Stockholm 2 dagar och slutar sedan i Åre. Jag kunde lika gärna stannat i Åre! Men då hade jag missat skitbra PT-träning. Och en mysig hemmahelg i Halmstad. Nu packar jag min lilla väska för ännu en resa. Det viktigaste den här gången är inte mitt I.D-smink eller min plattång från GHD, eller löparskorna eller telefonladdaren. Det viktigaste är vågen. Eller nä, vänta nu, jag tror att löparskorna är viktigare ändå... men utan våg kan jag inte vinna kommande veckas Biggest Loser. Och det tänker jag göra!


Mån 12 jan: Träning med PT (2/33)

Snygga armar? Ja tack!

Bröst, biceps, triceps

Jag har fått ett 3-splitsprogram från PT-Fredrik. Idag testade vi en av splittarna: bröst, biceps och triceps. Även om det inte går att bygga muskelmassa medan man ligger på kaloriunderskott kan man fortfarande bli starkare. Därför körde vi tunga vikter och få reps. 6 stycken. Så få har jag nästan aldrig kört förut, eftersom det är svårt att köra det själv.

Såhär i efterhand känner jag att jag dog allra mest i bicepsen. Bicepscurls med stång och sedan superset på hammercurls och scottcurls tog ut sin rätt. Men jag undrar om det inte var bröstmusklerna som det var roligast att träna. Fast jag kände mig starkast i tricepsen.

Tänk om man kunde träna med PT på varenda pass - upp till 10 timmar i veckan. Hur lyxigt skulle inte det vara! Jag antar att jag får nöja mig med 2 gånger i veckan. Även om det blir någon veckas uppehåll nu eftersom det är dags för Blogger ski camp till helgen.

Förresten - är det någon som har en "tom" dongel över (alltså, en dongel utan sim-kort)? Jag skulle vilja köpa den i sådana fall. Och om någon har en sprillans ny LG Renoir hemma så vill jag gärna köpa den också! Dongeln pockar på allra mest. I min webbook-dator är det mobila bredbandet inbyggt men på min konsultdator är det inte det... och jag behöver en dongel att stoppa i simkortet från webbooken...

Vill köpa! Har du en över?

Vill också köpa...

Who is the Biggest Loser?

Idag börjar det...

Den största utmaningen av dem alla

Jag och Nike kämpar för samma sak. Att gå ner i vikt. Vi har lyckats förut. Men när motivationen tryter är det lätt hänt att det blir plus på vågen igen. Nu är det slut med det. Fram till den 1:a juni har vi tillsammans antagit utmaningen "Who is the Biggest Loser?". Ni som sett den amerikanska tv-showen känner igen konceptet: deltagare som tävlar om att gå ner mest i vikt.Vår tävling kommer alltså att pågå i 20 veckor. Precis som i programmet mäter vi resultatet i % av total kroppsvikt så att tävlingen ska bli rättvis. Varje vecka innebär en ny tävling. Varje måndag utses den förra veckans vinnare, The Biggest Loser. Förloraren, den som tappat minst i vikt, får springa 7 km på löpband som straff. En löpbandsrunda som ligger utanför ordinarie träningsschema. Dessutom får förloraren böta 50 kr till den gemensamma spa-potten. När viktresan är slut åker vi på spa (blir nog en kombinerad träningsresa om vi känner oss själva rätt), och potten delas på hälften. Totalt finns det alltså 600 kr för vinnaren att tjäna. Inte lika mycket som i den riktiga serien alltså - men det är ändå en slant.

Vi har lovat varandra att följa denna utmaning till fullo. Den 1:a juni räknar vi ihop den totala vikten i procent som vi tappat. Den som tappat mest får en extra vinst. Vad det blir har vi dock inte bestämt...

Det enda som hindrar oss på denna den största utmaningen av dem alla är medicinska bekymmer och andra allvarliga händelser vi inte kan förutse. Om någon av oss skulle hoppa av - vill vi att ni kommer på vilket straff som blir påföljden.

Det är vikten som räknas! Träningen kommer att vara hård, kosten ska skötas, du kan sköta dig perfekt, men går du inte ner i vikt så vinner du inte Biggest Loser!

Idag är det måndag. Idag går startskottet. Who is the Biggest Loser? Den som läser får se!

11 januari 2009

Om 1 dag börjar det...

Dagens lunch

Ett gäng tomater=39 kcal
2.5dl keso=233 kcal
Ganska många räkor=126 kcal

Totalt=398 kcal
59% protein, 26% fett, 15% kolhydrater

1000-utmaningen

Jag kom på en rolig idé - som jag höll på att glömma bort.

1000 reps

Idén om att köra 1000 repetitioner dök upp när jag och Nilla körde 100 reps av olika benövningar. 100 var inte så mycket, tyckte jag då. Det tyckte inte mina ben heller eftersom jag maxade på spinningen dagen efter. Jag tyckte att just benen skulle vara en passande muskelgrupp att testa 1000 repetitioner på.

Inatt låg jag i sängen och tänkte på idag. Och att det var så jäkla mycket på TV. Det är skidåkning från 09.00 till långt in på eftermiddagen. Och magträning passar ju bra att göra hemma. Och 1000 reps för magen skulle ju funka.

Puma - har många roliga idéer!

Tyvärr glömde jag bort det där med 1000 reps imorse. Jag kom på det först nu. Men jag har hunnit fundera lite. Och kommit på att 1000 reps skulle funka för de flesta muskelgrupper. Värst blir nog tricepsen.

Mellan alla alpina åk och sammanfattningen från långcupen i längd och nu skidskytte, så har jag i alla fall bestämt mig. Min utmaning för våren är att köra igenom 1000 reps-utmaningen - för hela kroppen. Det ska bli roligt. Vad tror ni - hur pass svårt blir det?

Dagens frukost

3 Finncrisp med Bregott och rökt lax=217 kcal
3 ägg med 3 tsk Kalles kaviar=261 kcal
1 apelsin=57kcal
Dagens SvD=0 kcal

Totalt= 535kcal
24% protein, 54% fett, 22% kolhydrater

Löparskor på Teamsportia

Jag sprang in en sväng på Teamsportia idag. Blev glad när jag såg att de hade rea. Bland annat reade de ut Asics Nimbusskor. Jag brukar inte köpa löparskor på rea. Det är alltid de gamla modellerna de rear ut och skor är som bekant en färskvara. Till på köpet låg skorna slängda i en stor nätkorg. Asicsskor låg huller om buller med Reebok och Adidas. Det kändes billigt - och jag vill inte ha en "billigsko". Jag vill ha en proffssko. Så jag köpte inga skor. Vem köper dyra skor som ligger huller om buller i nätkorg? Okej om skorna kostar 49.90. Det gjorde inte dessa. De var prissänkta från 1699 till 999. Det är ett konstigt sätt att sälja på.