18 oktober 2008

Lör 18 okt: Jogging i underbart väder

Vad händer om man ger sig ut och joggar i regn? Ingenting. Man blir bara lite blöt.

8 km raksträcka

Jag ville ut och springa redan igår. Men mellan jobbmöte, lägenhetsbesiktning och capirinhas på after worken hanns det aldrig med. Synd! Jag brukar inte vilja felprioritera sådär. Därför var jag väldigt benägen att komma ut idag. Det fick regna hur mycket det ville. Jag skulle absolut ut och springa! Grabben gnällde och velade, men till slut bestämde han sig för att komma med - trots att han är fullkomligt övertygad om att han smälter i regnväder.

Vi startade i alla fall i dagsljus...

Jag hade en stark längtan att springa den mest långtråkiga rundan jag sprungit i hela mitt liv. Jag kände att jag ville bemästra den. Ta revansch! Denna runda är en lokal Halmstadsrunda som går som en spikrak fyrkant. Jag är allergisk mot raksträckor och här finns inget annat än raksträckor. Ikväll märkte vi inte av dem så mycket. Regnet piskade i ansiktet, vinden ven om öronen, det var mörkt och det kändes som om vi hade alla naturens element emot oss. Vi hörde inget, vi såg inget. Det var fullkomligt underbart med andra ord!

En raksträcka...

Och en till...

Och ännu en till...

Jag är faktiskt inte ironisk. Inget får mig att känna mig så levande och så nöjd som ett löppass i regnrusk. Belöningen efter allt slit på raka vägar och envis motvind kom den sista kilometern. Den gick nedåt. En lång och skön nedförsbacke som tillät mig att sträcka på benen. Spurten hem de sista hundra metrarna var en bit kaka. Hallelujah!

Hallelujah moment!

Det satt fint med en varm bastu efteråt!

16 oktober 2008

Vinn återhämtning från Gainomax!

Orka Mera-Anna tävlar ut Gainomaxprodukter på sin blogg.
Nu kan du vinna dem här också!

Svara på frågan nedan och var med och vinn schysst återhämtning!
Maila ditt svar till traningsblog@gmail.com
Sista tävlingsdag är söndag 19 oktober

Ett kit om 10 drycker och 10 bars
från Gainomax ligger i potten!

Vad tror du att kroppen, förutom vätska,
framförallt behöver efter träning
för att ge bästa resultat?

a) Kolhydrater
b) Protein
c) Kolhydrater och protein
d) Fett
e) Vitaminer
f) Vatten
g) Inget särskilt


(Det rätta svaret tillhandahålls av Norrmejerier
och juryn består enhälligt av Puma)

15 oktober 2008

Ons 15 okt: Träning och REA!

Det är onsdag och festen fortsätter!

Effektivt efter jobbet

Effektivitet är mitt uttjatade ledord och det är galet vad mycket man kan hinna med efter jobbet. Under endast fem timmar har jag hunnit med att få en goodie bag, konditionsträning, styrketräning, dusch och runtvandrande på stan en timme, tre rätters middag med skumpa och en halv flaska vin (vilket inte resulterade i några pluspoäng på mitt träningskonto) och så underhållning i form av R.E.A på Hamburger Börs.

Vi tar det från början.

Har suttit som ett frågetecken hela dagen på jobbet och undrat vad jag ska träna ikväll. Det fanns inga gruppträningspass som riktigt passade och jag ville ha mer flåsträning än enbart styrketräning. Så det blev till att knåpa ihop mitt eget konditionsprogram på SATS Stureplan.

Jag möttes av goodie bags och feststämning. SATS Stureplan hade tjejkväll på gymmet och vi fick en hel del LdB-grejer tillsammans med tidningen Hälsa (vilken jag lämnade kvar till någon bättre behövande). Jag gillar LdB. Jag vet inte riktigt om produkterna gör någon egentlig nytta för kropp och hud men fasen vad de luktar gott! Ibland är det gott nog.

Grattis LdB, här får ni massa PR.
Men jag tycker faktiskt att produkterna doftar gott!

Körde intervallträning på crosstrainern tillsammans med bra musik i IPoden. Har tröttnat på den mesta av musiken som ligger nerladdad där men knappade ihärdig på nästa-knappen tills jag hittade mina favoriter. Träningspasset gick i benmördartecken och jag tryckte envist upp levelnivån till 18 under intervallerna. Här skulle fan i mig byggas starka skidåkarben. Toppade med femtioelva tusen benböj med pilatesboll mot vägg och liggande benpress i maskin innan jag var nöjd.

Jag avslutade sedan kvällen med att eliminera alla mina pluspoäng på träningskontot. Mötte upp med en härlig vän och slog på stort på Hamburger Börs. Drack gott och åt gott och tänkte att nog är det en form av livskvalitet också.

Imorgon väntar vilodag och fredagskänsla. Jag och en massa flyttkartonger åker ner till Halmstad på kvällen. På fredag är det JAG (och Grabben) som besiktigar vår nya lägenhet. Om alla fogar ligger rätt och alla fönster går att öppna är det VI som firar storslaget på fredag kväll. Eller i alla fall med en drink. En(!) alltså.

14 oktober 2008

Tis 14 okt (forts.): Träning och bloggkompisar

Aldrig har väl en tisdagskväll varit så bra som ikväll!

Spinning + middag + bio = En lyckad tisdag

Tisdagar borde inte få finnas. De är totalt värdelösa. Sedan när har en tisdag gjort något gott för världen? Eller i alla fall för mig?

Tisdagar känns liksom lite tråkigt onödiga. Men idag var den nödvändig. Jag hade bokat in biodate med träningsbloggkompisarna! Fast först träning såklart.

Nilla körde spinning borta-nånstansistan. Sofy och VeckoRevy-Tess löptränade i Hagaparken, Coola K fick massage på St Eriksplan, Ruth vet jag inte vad hon gjorde och själv körde jag spinning på SATS Hötorget med VeckoRevy-Tess kommande äkta hälft.

Min träningsoutfit för dagen.
Den där väskan släpar jag runt på jämt.
Den innehåller allt och lite till
(och väger otroligt mycket)

Det var ett nytt upplägg på klassen med 4 pulstoppar och jag älskade den första. Så pass mycket att jag gick ut på max. Sedan blev upplägget något till de sämre (dvs. det kördes inte lika mycket uttalade uppförsbackar) innan jag maxade på under den sista pulstoppen igen.

Benen fick vila på bion efteråt, till filmen Fishy. En typisk halvdeprimerande svensk film som liksom handlar om allt och ingenting men som gav mig ett viktigt meddelande: att verkligen ta tag i saker och ting och inte gå och vänta på något som aldrig händer. Då kan det vara för sent.

Biobrudar!
Sofy, Coola K, Ruth och VR-Tess

För sent är det redan, i alla fall för skönhetssömn. 6 timmar kanske jag hinner med i alla fall. Men jag har en träningsväska att packa inför imorgon också...

PS. Kl 16:03 - Finlatten är inköpt och urdrucken, motivationen är närapå fulladdad och huvudet längar till gymmet! DS.

Tis 14 okt (forts.): Lunchträning

Morgon, middag, kväll...

30 minuter

Körde styrketräning på lunchen. Jobbgymmet ger mig inte särskilt mycket motivation och därför är det extra viktigt att jag har koll på exakt vilka övningar jag tänkt köra. Dessutom ser jag till att planera enklast möjligaste övningar eftersom man aldrig kan lita på utrustningen där nere. Hantlar finns, men man fattar inte hur tunga de är eftersom det inte står på.

Eftersom jag inte såg vad jag lyfte blev det därför vädigt tunga bänkpressar och liggande flyes för bröstmusklerna. Det kändes jobbigt ända från tredje repetitionen. Bättre gick det på bicepscurlsen. Den tunga vikt jag förut bara använde "ibland" för några enstaka reps använder jag nu på "heltid". Jag körde lite axelträning också, med axellyft åt olika håll och kanter. Det är dessa rörelser som känns mest nu när jag sitter framför datorn och jobbar.

Eftermiddagen går åt till att samla kraft, energi och motivation till kvällens spinningpass. Klockan 15.00 har jag lovat mig själv "finkaffe". Det vill säga den dyra latten som kostar över 20 spänn ute i jobbcafeterian.

Tis 14 okt: Morgonstreak

När man tar in på hotell Coola K så får man ta seden dit man kommer. Klockan ringde strax före klockan 06.00. Det var dags för morgonpromenad. Nummer 13 i Coola Ks "streakutmaning". Det var mörkt och mysigt när vi började och ljust och... inte alls lika mysigt när vi slutade. Då hade morgonstressen kommit ikapp oss...

13 oktober 2008

Mån 13 okt: Recept för en hälsosam kväll

Spinning + laxmiddag + en god vän = recept för en hälsosam kväll.

Hälsa

Sporty skriver att hennes recept på hälsa är att välja organiska livsmedel. Det är inte fel. Mitt recept på hälsa är dock att göra det jag tycker om att göra.

Jag tycker om att träna spinning på SATS Hötorget på måndagar, jag tycker om att äta lax och avokado, och jag tycker om härligt snack om träning och livet med goda vänner. Alla tre ingredienserna har serverats under min måndagskväll.

Pia ledde ett mördarpass från instruktörssadeln. Vi körde 90-sekundersintervaller nästan hela passet igenom och jag är sällan såhär trött mellan varven. Jag var inte trött i benen. Jag var bara slut i lungorna.

Sedan tog jag mitt pick och pack (som vägde jäkligt mycket) och mötte upp Coola K och gick från Hötorget hem till henne på Kungsholmen - i regnet. Vi hann plocka upp 2.5 kilo vindruvor från en av Hötorgshandlarna också...

På vägen spanade jag in ett säkert vintertecken: en lastpall med julmust (på Överskottsbolaget). Jag älskar alltid julmust i november (och avskyr det i januari...).

Julmust!!

Coola K gömmer oanade talanger i sitt minikök och hon förberedde en middag på lax, skramlade ägg (på begäran av mig) och sallad. Till efterätt blev det dadlar, mandaring och vindruvor. Dock inte 2.5 kilo.

Coola K shoppar nyttiga matprylar


Nu sitter vi här och lyssnar till Agnes låt On and On men har faktiskt inte planerat ett enda hösthyss. Vi har några redan inplanerade galenskaper att genomföra först...

Tänk vad härligt bra man kan må en måndag!

Ultralöpning i Motala

Magda Gad skrev nåt luddigt om smärta men jag vet inte alls vad hon pratar om. Att vissa träningspass och fysiska utmaningar gör ont är inget jag minns såhär i efterhand, även om jag kan förbanna mig själv mitt under pågående träning. I efterhand minns jag bara allt det fantastiska, allt det underbara.

Jag är SÅ på!

12 oktober 2008

Gratis stegräknare

Jag har fått en stegräknare (och en kom-igång-bok med tips och recept) från Viktklubb. Jag behöver den inte.

Gör du?

Maila namn och adress till traningsblog@gmail.com
så skickar jag den till dig istället.


Tyvärr har jag bara en, så först till kvarn...

Sön 12 okt: Söndag utan samvete

Tränar du för att äta? Eller äter du för att träna?

Söndagssynd

Jag och Nilla lämnade matsamvetet hemma och träffades på Djurgården i förmiddags. Solen lekte bland de rödgula löven och långt ifrån ensamma promenerade vi runt Djurgårdsbrunnskanalen. So far so good!


Nilla visar vägen på söndagspromenaden

Nilla fyllde år i Maj men det var idag vi firade -med brunch på Hasselbacken. Borden dignade av läcker brunchbuffé och elegant personal bjöd på god service. Vi saknade de amerikanska pannkakorna men blev ordentligt mätta ändå, trots att vi skippade avdelningen med den varma maten.

Desserttallriken på Hasselbacken...
(Tårtan var otroligt god - och onyttig)


Efter maten på Hasselbacken promenerade vi vidare till Chokladfestivalen på Nordiska Muséet dit kön ringlade ända från Djurgårdsbron. Smarta Nilla hade köpt biljetter i förväg så vi fick gå in sidoingången. Smidigt!

Snacka om kö!

Jag har aldrig varit på Chokladfestival förut och visst var det en trevlig företeelse. Men jag kände mig lite stulen på konfekten. Att stå i gigantisk kö för att betala inträde och sedan köpa choklad känns lite avigt. Choklad är gott men jag förväntade mig mer mervärde!

Praliner så långt ögat når...

Helt klart den snyggaste montern!
(Och godaste chokladen?)

Jag fick visst med mig en pralinpåse...

Hur som haver, jag är proppmätt, jättetörstig och är alldeles för mätt för att äta mer idag (det skulle vara en av mina dyrt inköpta praliner då...). IPoden laddas just nu för fullt och kanske tar jag mig an några backintervaller ikväll.

Imorgon möter mig en vecka som heter duga trots att den börjar med massage och avslutas med kvalitetstid i Halmstad!