10 februari 2009

Tis 10 feb: Morgonträning

Coola K slängde ut mig imorse.

Morgonpromenad

Jag sov hos Coola K inatt. Det är det enda sättet att hinna umgås. Vi festade på oxfilé och jag åt smör på köttet för första gången i mitt liv. Nästa gång ska jag testa bearnaisesås. Det har jag heller aldrig ätit. Sedan kollade vi Biggest Loser innan vi konstaterade att det hade blivit skitsent och att vi verkligen måste sova. Alltid denna jäkla sömnbrist!

Klockan ringde o5.40. Coola K skulle iväg på simträning så hon slängde ut mig med. Fast jag klarade mycket väl att ta mig ut på egen hand. Jag gick till SATS Stadshagen där jag fortsatte min morgonpromenad på löpbandet framför dystra Nyhetsmorgon.
.

Rise and shine?

När jag var klar var klockan 07.00. Jaha, vad skulle jag göra nu? Att gå till jobbet kändes lite väl tidigt. Så jag bestämde mig för att ta lyxmorgon och smet in i bastun en stund.

Man kan kanske tro att jag inte gör annat än tränar? Men det är inte sant. Ikväll ska jag på ett seminarium om PR, imorgon ska jag träffa tjejerna för fika och vinprovning, på torsdag ska jag spendera några timmar på ett tåg till Halmstad och på lördag ska jag på heldagsdejt med Grabben. Så visst gör jag annat också. Det är bara det att det här är en träningsblogg. Ingen dagbok över hela mitt liv.

09 februari 2009

Who is the Biggest Loser? (vecka 4)

Med 0.9% viktnedgång är jag the Biggest Loser den här veckan. Coola K har gått upp 1% och får därmed springa på 7 km på löpband och böta 50 kronor till vår spa-resa.


Resultat, vinnare per vecka, Biggest Loser:
v.1 Puma -3.5% - Nike +0.4%
v.2 Puma -1.3% - Nike -3.3%
v.3 Puma -1.2% - Nike -1.5%
v.4 Puma -0.9% - Nike +1.0%

Min vecka
Veckan har varit en berg- och dalbana och det lustiga är att jag och Coola K har åkt i samma vagn. Halvvägs in i veckan hade vi gått ner ungefär lika mycket men några dagar senare stod vi båda på plus minus noll. Men imorse var en bra morgon och vågen visade nedåt - trots den där oresonliga veckan i månaden då vikten vanligtvis jävlas med en. Men not today - oh praise the lord! Eller nåt.

Förra veckan började jag dricka mer vatten och om det kan jag inte säga mer än att jag fortsätter med det. Förändringen denna veckan är att jag ska äta mer strikt. Inte fler eller färre kalorier, men färre kolhydrater. Förut har jag legat runt 6-10%. Målet för den här veckan är att inte ligga över 6%. Igår och idag har jag legat på runt 3%. Vi får se hur det går - och framförallt känns - med all träning. Jag är medveten om att återhämtningen kan bli sämre så det ska bli intressant att följa.

Kommande vecka blir återigen spännande. Jag tror Coola K kommer göra en massiv "leap" nedåt. Jag får ligga i. Men så har jag ett jäkligt späckat träningsschema framför mig också.

Sådär gott folk - nu kan ni sova!

Mån 9 feb (forts.): Spinningintervaller

Jag är en alldeles för snäll person!

55 minuter x 2

Jag är för snäll. Jag hakar alltid på alla andras upptåg. Som om det inte skulle vara nog med mina egna liksom! Istället för att köra 55 min PT-cirkel ikväll kom det önskemål från både Coola K och Nilla att köra spinning. Inte bara en gång - utan dubbelpass dessutom. My god. Jag har inte kört mer än 1 timma spinning sedan vi körde det där 24-timmarsjippot och det var ju evigheter sedan. Inte bara det - det var dessutom spinning för Pia vilket med största sannorlikhet betyder träning på gränsen till mjölksyra. Detta tackade jag naivt ja till.

Jag försöker rusta med ett fighting face
inför dubbelpasset. Gick sådär.

Det visade sig att Pia fortfarande är sjuk. Men av erfarenhet från förra veckan vet jag ju att hennes stand in - Andreas - kan få mig att köra lika hårt. Sagt och gjort. Med 18 intervaller av varierande längd och vilopauser på 20, 30 eller några ynka få på 60 sekunder, så var jag återigen uppe över 90% av maxpuls och härjade. Men ikväll var det annorlunda. Efter att vi kört ett pass skulle jag på något obegripligt sätt ladda om, glömma bort att jag hade sjukt ont i baken - och göra om alla 18 intervallerna.

Fy fasen, tänkte jag när vi värmde upp för andra gången och benen kändes tunga som bly. Jag ångrade min dumdristighet. Undrade hur sjutton jag kunde vara så dum. Undrade hur det här skulle gå och trodde att det skulle bli det längsta passet i världshistorien.

Men så drog det igång. Jag gav mig en spark i baken och helt plötsligt var vi inne på de sista intervallerna och när jag kollade pulsklockan visade det sig att jag haft en högre snittpuls på det andra passet jämfört med första. Så kan det gå när man klarar mer än man tror!

This is where magic is made

Träningsmusik: topplistan!

Dessa låtar gör till och med en timme
på crosstrainern till ren njutning:
(låtarna är presenterade utan inbördes ordning)

Molitva (Dance remix english version)
Det är 2 år sedan den här något konstiga låten vann Eurovision. Men dansremixen är fortfarande en hit när jag tränar. Så jäkla bra. Förmodligen är jag den enda i världen som tycker det. Sångerskan heter Marija Serifovic.

Leave me alone
En till Eurovisionlåt. Finlands bidrag denna gång. Hannas (vad heter hon i efternamn?) låt är lite aggro vilket smittar av sig och passar därför bra till träning.

Prelude
Den här låten tog mig i mål första gången jag sprang milen i Ursvik. Så jäkla bra. Oavsett hur trötta ben jag än har kan jag ändå springa lite snabbare, eller spinna lite mer ursinnigt, när jag hör Safri Duos Prelude.

Left outside alone
Vissa låtar tröttnar man inte på. Det här är en av dem. Jag tror jag lyssnat på den här Anastacialåten en miljon gånger - no kidding. Varenda gång jag hör den måste jag dra upp volymen på max. Den är helt sjukt träningsbra!

No Air (Tiesto Remix + Jason Nevins Radio Edit)
Om jag var spinninginstruktör skulle jag vara en ganska dålig instruktör. Jag skulle spela Jordin Sparks "No Air" om och om igen. I olika remixade versioner. Det är något som händer när jag lyssnar på den. Jag försätts i trans. Träningstrans. Det är underbart!

What a feeling (Flashdance) (House radio edit)
Global Deejays har verkligen gjort det. My god! I love this song! Det här var den här låten som fick mig att älska träning på crosstrainer. Man dras bara med...

Now you're gone (Radio edit)

Jag vet. Det är inte särskilt creddit att gilla Basshunter men det är faktiskt bara en låt jag tycker om. Den här låten är galet bra. Och jag tror att de flesta vet att jag älskar Now you're gone för jag har skrivit om det förr. Det går inte att inte ge allt när den spelas. Det går liksom inte att misslyckas.

Release me (The Attic Remix)
En gammal favorit av en bra reklamlåt. Fast det var faktiskt liiite bättre förr. Men den får följa med ändå, för den är fortfarande bra.

Holding out for a hero
Ah, gamla Bonnie Tyler! En klassiker som håller måttet. Kan vara skönt att blanda allt dunka dunka technotrams med lite sådant här. Riktig träningsmusik liksom!

With every heartbeat

Jag minns inte alla de gånger jag sprungit till den här låten. Varit trött men hittat flåset igen - tack vare Robyn. Det är många gånger det. Lika många gånger som det här är en fantastiskt bra träningslåt ungefär. Så då vet ni!

Listen to your heart (Hixxy Remix)
DHT har gjort en kul version av den här gamla Roxetteklassikern. Det är ett bra och taktfast beat. Sådant som är enkelt att lyssna på när man tränar. Som får pulsen att gå i gång. Blodet att pumpa. Och träningsviljan att spränga alla gränser.

Mån 9 feb: Morgonträning 6 timmar senare

What are plans for if you don't change them?

Morgonpromenad

Ärkepuckot Puma hade så tråkigt på söndagskvällen att hon gick och la sig klockan 20.00. Hon ville att det skulle bli måndag så att det sedan snabbt kunde bli torsdag. När klockan ringde klockan 05.10 på måndagsmorgonen vaknade hon någorlunda pigg, men begick ett ödesdigert misstag. Hon tänkte att hon bara skulle luta huvudet mot kudden i en sekund till. Trots att ljuset stod på högsta effekt på gryningslampan framför ögonen slumrade hon till. I drygt en halvtimme.

Klockan var visserligen fortfarande före 6 när hon vaknade på riktigt. Men eftersom hon både har en timmes tågresväg till jobbet och helst vill vara där runt 8, blev morgonpromenaden ett minne blott. Morgonpromenadens enda existens var en ful markering i kalendern som en påminnelse om vad som inte blev av.

Revanschlustan rev och slet i Pumastackarn's träningstörstande kropp och när klockan närmade sig lunchtid satte hon fart mott jobbgymmet. Hon skulle vara där först av alla så att hon fick ha crosstrainern för sig själv. Och som Puma vill - så blir det. Inte så ofta visserligen, men i alla fall idag. Och så stod hon där och trampade i 50 lågintensivt lyckliga minutrar. Slutet gott, allting gott.

Idag är ingen vanlig dag

...för idag är det Grabbens födelsedag.
Grattis till ännu ett år!

Grabben på jobbets julfest
- med tema after ski.

Grabben i paradiset
- restaurang Salt på Tylösand

Fast Grabben gillar Stockholm också
- här på Utö.

Grabben på Sveriges andra riviera
- Orbaden i Hälsingland
(Halmstad är fortfarande no 1)

En full(!) Grabb på 24-timmarsspinningen...

Grabben i Tarragona
- fotot är Grabben i ett nötskal.

08 februari 2009

(Mera) träningsmusik

Jag och River brukar skicka bra träningslåtar till varandra.
Eller... det är mest han som skickar.
Det är han som har koll.
Den här låten skickade han häromdagen - I like!


Sön 8 feb: Yoga som återhämtning

Äntligen börjar kroppen svara på min träning - med trötthet.

Återhämtningsyoga

Jag har kört ganska hårt den här veckan. Började med vilodag på måndag men körde sedan hela veckans 10-timmars träningsranson på 4 dagar varav två pass på 90%, 3 riktigt bra styrketräningspass och en hel del lågintensivt och runt 70% av max. Lägg på ett riktigt bra långpass och lite yoga och jag hamnade helt plöstligt på lite mer än 700 träningsminutrar. Och nu - äntligen - känner jag mig lite trött i benen. Den enda tröttheten, och träningsvärken, jag känt tidigare i veckan har varit efter styrketräningen. Men jag har ändå känt mig pigg. Alert. Redo att ge allt - en gång till.

Med trötta ben passade yoga bra. Ny instruktör bjöd på lite nya övningar vilket var roligt. Jag kom dessutom på mig själv att gå till yogan med en annan, lite mer positiv, inställning och passet gick riktigt fort. Jag klarade av alla hundenpositioner (handskarna hjälpte) och sträckte ut så det nästan gjorde ont i bröstmuskeln.

Slapp yogautstyrsel

Resten av dagen ska ägnas åt att städa upp här hemma. Det ligger grejer överallt. Sedan ska jag ladda för nästa vecka. Jag ser fram emot den hur mycket som helst. Mest för att jag äntligen ska få åka hem till Halmstad. Men också för att den bjuder på riktigt rolig träning. Tuff träning.

Imorgon bitti blir det morgonträning och maxpulsträning efter jobbet. Sedan bor jag på hotell Coola K över natten vilket innebär morgonträning även på tisdagen. Efter jobbet ska jag testa på ett Friskispass och så blir det lågintensiv träning och styrketräning på onsdagen. En lugn yogadag på torsdag - och hemresa till Halmstad - och så kickar jag igång helgen med SATS högpulsklass Powerstep följt av PT-träning på fredagen och spinning+styrketräning+yoga på lördagen. På söndag får jag väl återhämta mig med en promenad eller något. Tänk att man kan få träna så mycket roligt!

(Sprillans ny) träningsmusik

Vi var nog många som hörde den ikväll.
Jag och kompisarna satt och hoppade i soffan.
Alcazars melodifestivalsbidrag är ju värsta träningslåten!