01 september 2006

Surftips

Jag har inte tränat alls i veckan. Jag har jobbat och sedan somnat redan klockan nio. Men imorgon så måste jag hålla mig vaken för då är det dags för St Eriksloppet - min första halvmara. Nu sitter jag här och försöker inspirera mig själv genom att surfa på webben. Detta smågodis hittade jag:

Kaloritest: Hur många kalorier förbränner din kropp varje dag?

Träningspuls: Vilken puls bör du ha när du tränar?

Styrketräning: Bra sida om du inte vet hur du ska träna styrka bäst på gymet.

Fettförbränning: Mer ingående om fettförbränningsträning. Intressant om du orkar läsa!

Löparprogram: Träningsprogram för den som vill springa bättre (jag vill!).

PrimaVi: Lite allmäninfo om hälsa, träning och idrott. Som en specifikt inriktad nyhetsportal. Rätt skoj.

28 augusti 2006

28 augusti: PT (5) och långjogg

Fan jäkla skit!!! Ursäkta om jag svär!



Skitresultat

Idag var en jäkla pissdag. Jag och min PT mätte resultat. Vågen visade plus minus noll. Fettprocenten hade ökat (!!) en halv procent och både midja- och höftmått var exakt samma som i maj. Va fan?? Här har man tränat och slitit och lyft vikter och pressat sig i maskiner och sprungit och spunnit och steppat och jag vet inte allt - och så händer absolut ingenting!

Det får mig att vilja göra två saker. Antingen skita i allting, ge upp allt vad träning heter och bara äta pizza och hamburgare och skitgrejer för det hjälper ju i alla fall inte om jag äter nyttigt och tränar i stort sett jämt. Eller så måste jag ta det ett steg högre, träna mer (hur det nu ska gå till) och vara så jädrans strikt med kosten att det inte finns uttrymme till någonting.

Jag vill inte sluta träna, för jag tycker fortfarande att det är oändligt roligt. Men roligast är det ändå när man ser resultat. Nu känns det mest bara hopplöst.

PT

Vi körde iaf det gamla vanliga programmet, PT:n och jag. Finns inte mycket mer att säga om det... suck.

Långpass

Ska sticka iväg på en 90-minutrare ikväll... finns inte så mycket mer att säga om det heller. Jag är nog mest bara förbannad...

27 augusti 2006

Träningstips inför maran och andra lopp

Innan jag glömmer det:

Marathon.se har flera träningsprogram på deras site, från nybörjare till den som vill göra under 40 min på milen eller ett 26-veckorsprogram för maran. Plus en massa mer förstås. Kan vara bra att ha! Här är siten!

Jag ska absolut ta och försöka köra efter 26-veckorsprogrammet inför Maran. Jag tänkte ta nivån där målet är maran under 5 timmar, men göra några justeringar eftersom jag nog vill ha som mål att komma in en bra bit under 5 timmar. Om det nu är möjligt... (klart att det är!)

27 augusti: Tjejmilen


Svetten efter att ha joggat - och trängts - med 22 00 kvinnor, tjejer och tanter har precis lagt sig.

Trängsel

Såhär efteråt vet jag inte om jag är så sugen på att springa stora lopp igen. Det är ju mest en massa trängsel.

Trängseln i starten är värst. I hela två kilometer höll vi gångtempo. Sedan lättade det lite, vilket var skönt.

Rundan runt Djurgården är förvisso fin, men väldigt tråkig om man har sprungit där flertalet gånger förut. Backarna är få, den värsta är vid 9 km men den nämner Tjejmilen aldrig i sin banbeskrivning. Här omskrivs bara backen efter 6 km. Den är inte så farlig faktiskt. Då är de långa "flacka" partierna som svagt sluttar uppåt betydligt värre.

Jag fick en energikick vid sju km och kände att jag kunde öka tempot ganska betydligt. Jag insåg att det skulle bli tufft att klara milen på under 60 minuter men vid sju km fanns ännu chansen. Men så blev det trafikstockning igen och sekundrarna rann iväg.


Måltid

I mål kom jag till slut, på 60-61 minuter (det officiella resultatet kommer väl ikväll eller imorgon...). Nöjd är jag inte. Trängseln i början störde ganska mycket och där rann nog för mycket tid iväg för att jag skulle kunna upprepa Blodomloppstiden på 58 min. Dessutom var det varmt och soligt. Jag föredrar ju kyligare temperaturer och gärna några regndroppar.

Ibland när jag springer brukar jag tänka att egentligen har jag alla odds emot mig. Jag tränar som en dåre, men ändå är jag så pass halvtaskig att jag bara joggar i mål på 60 min. Men det är ju ganska självklart att en nätt tjej på 50-60 kilo joggar om mig trots mindre träning. Hon behöver ju inte släpa runt på lika många inbyggda mjölkpaket som jag gör! Om jag var lika tränad som jag var idag, men vägde runt 20kg mindre, hur pass mycket snabbare skulle jag vara då? Det är en ganska intressant frågeställning... (i och med dagens mil är jag 952 kalorier närmare viktminskning)

Dessvärre hade jag inga supporters längs banan idag. Lite tråkigt kan tyckas, speciellt då jag gick i mål. Men kanske var det lika bra. Det var så mycket folk så förmodligen hade vi inte hittat varandra ändå...


Shock Absorber

I mål kom jag som sagt - svettig och blodig. Min relativt nya sport-bh från Champion skaver under bröstet och det var en stor blodfläck... sexigt värre. Dessutom hade jag blodiga tår... Jag ska ta och investera i en ny bh från Shock Absorber. Jag har hört att det märket ska vara bra. Tårna vet jag inte vad jag ska göra åt. Det verkar inte spela någon roll hur kort jag klipper mina naglar.

Softlan Ultra

Nu ska jag ta och tvätta allt jag har. Jag är en "sucker" för kläder som doftar underbart av sköljmedel och blev sådär löjligt glad när jag såg att Softlan Ultra fanns med vaniljdoft. Kan det bli bättre? De två första maskinerna är redan igång och jag är barnsligt otålig att få dofta på mina vaniljkläder!