07 oktober 2006

Lyx- och kändisgymet Balance

Att Kronprinsessans snubbe Daniel Westling (sedan tidigare ägare av två Master Training-gym) är ägare av nya lyxgymet Balance (Företaget Axa har också en fot med i gymet) i Stockholm är förmodligen ingen nyhet. Inte heller att det lär ha varit svårt att locka dit kändisarna och rikemansfolket. Gymets besökare kommer nog sakta men säkert att växa i antal, men av döma av Expressens bilder (se nedan. Fotograf är Suvad Mrkonjic) är det ganska folktomt på det 2500 kvm stora gymmet. Ja förutom Anders Timell som skymtar i sista bilden...

06 oktober 2006

Åka Skidor

Det börjar klia i fingrarna...Åka Skidor

Jag är ute på resande fot igen och tog med mig ett nummer av tidningen Åka Skidor som sällskap. Nu har det börjat klia i skidåkarfingrarna riktigt ordentligt. Jag läste om snöriket Mount Baker, om perfekta pjäxor och inte minst årets stora skidtest.Head

I slutet av förra året investerade jag i ett par Head Superhapes. En underbar skida som fått ersätta mina C200 och som blivit mina nya bästa kompisar. Men jag behöver en allroundskida. Supershapesen har en lite för smal midja för att funka offpist. Head Monster 77 (en allroundskida) fick bra betyg i Åka Skidor, och eftersom jag har en förkärlek till just märket Head blir det nog just 77:orna jag vill testa i Åre.

05 oktober 2006

5 okt: Coreträning med fart i

Glöm enkel och basic träning. Nu är det avancerade redskap som gäller. Frågan är om träningen blir så mycket bättre?

SATS Core Puls

Jag tränade på lunchen idag. SATS Core Puls (blått pass) på Regeringsgatan. Det var mycket betoning på puls. Nog är det som instruktören sa i början av klassen, att som första-gångare på core puls är man mer fokuserad på vad man ska göra än hur man ska göra det. Man tappar lätt fokus på just core-området eftersom man har fullt upp att hänga med.

Jag gillar enkel och tuff träning. För mig är det effektivt. När man måste koncentrera sig på att utföra något upplever jag det som att jag antingen koncentrerar mig så mycket på koordinationen att jag tappar muskelgruppen, eller så är jag så fokuserad på muskelgruppen att jag tappar fokus på intensiteten och koordinationen. Dagens pass får därför betyget "sådär". Jag tycker faktiskt att förra veckans box-träning var jobbigare för magen än detta pass (just för att träningen var enklare och jag därmed kunde köra tuffare).

Core board

Vi stod på en vinglig bräda (en sk core board) under i stort sett hela passet. Egentligen kan man likna passet vid ett steppass men med en vinglig bräda istället för en stabil. Vingligheten gör att man, med reaktiva övningar, förbättrar kroppens kraft och stabilitet samtidigt som jämvikt och koordination tränas. Resultatet blir ökad neuromuskulär fitness (infon är klippt och klistrad från Reeboks hemsida).

Sammanfattningsvis...

Som sagt, SATS blå core puls är en klass man blir svettig av men som man behöver gå på ett antal gånger innan man får in den tillräckliga tekniken för att faktiskt effektivt träna de muskler som klassen är avsedd för!

03 oktober 2006

3 okt: Frisk luft i Skatås

Man kan träna på andra ställen än SATS. Faktiskt!


Promenad i Skatås

Ni Göteborgare kan skratta er lyckliga. Ni har Skatås! Det verkar vara ett helbra motionsområde och jag hade äran att få ta mig en promenad där. Det blev 8-kilometersslingan med min Göteborgsväninna. Det är effektivt att motionera och umgås samtidigt - snacka om att slå två flugor i en smäll!

02 oktober 2006

Fitness Magazine

Hörni, nu får ni kära bloggläsare ta och köpa er ett nummer av nya Fitness Magazine! Kika sedan lite extra på sidan där det tipsas om bloggar. Ser ni något bekant?

När ni ändå står i tidningsbutiken, så plocka med ett nummer av Runners World också - en tidning som alltid har bra löpartips (speciellt för nybörjare)! Vill ni ha gratislektyr så plocka med er sportmagasinen från Stadium och SATS också!

2 okt: SATS i Gbg får en chans

En fördel med att träna på SATS är att man kan träna i fler städer än i Stockholm. Ja, om man nu skulle vilja det alltså. Efter ett besök på SATS Kompassen i Göteborg är jag inte så säker.

Kompassen

Jag tyckte att det skulle bli kul att prova SATS i en ny stad. Ja inte bara det utan även en helt ny klass. Jag hade siktet inställt på BodyCombat på Kompassen.

Jag undrar om det finns några kvinnor över 25 som tränar i Gbg? Gymet var fullt av unga tjejer. Det kändes som om jag kommit rakt in i ett gym i en skola. Träningssalen var knökfull med brudar i glittriga pastellinnen och för tighta byxor. Redan här blev jag lite anti. Det gick knappt att röra sig i salen. Och här skulle vi snart sparka och slå (i luften) i en kampsportsinspirerad klass.

Sedan kom instruktören, Mattias. Inte ett ord om eventuella nya deltagare, bara lite svammel om att klassen hade kommit långt när det gäller koreografin och att tempot var riktigt högt och att han ville att så skulle vi fortsätta. Tror du man kände sig välkommen eller? Nej på en gång kände jag mig obekväm och ovälkommen och fruktansvärt nervös. Jag gav klassen 10 minuter. Sedan tog jag min vattenflaska och gick. En riktigt stor känga till instruktören Mattias på Sats Kompassen alltså (även om han var snygg!) för att han inte fick nya deltagare på sitt pass att känna sig välkomna!

Ben

Jag körde egen styrketräning istället. Mycket ben! Benpress (liggande) och en massa utfall (jag gick omkring med utfallssteg med en 20kilosklump och såg dum ut) och diverse övningar för både höft och baksida lår. Och sedan lite lite biceps på det.

På det hela taget kändes Kompassen väldigt slitet och ofräscht. Vissa av maskinerna luktade rejält illa av svett och det kändes ganska ostädat. Jag längtar hem till mina Stockholms-SATS!

Det går bra

Det går bra att gå.

Turné

Jag är på promenadturné. Ja, så kallar jag nämligen mina shoppingrundor i Linköping och Göteborg. Ibland behövs det pauser på vätskestationer. I Linköping blev det en härlig kaffe mocha (med lättmjölk såklart, vad du det skulle göra för skillnad när koppen är full med choklad) och i Götet en varm te. Promenader är en skön form av motion!