12 september 2006

12 sep: Tempopass på rullband

Idag blev det ett steg före det andra - på rullband.

Tempopass

Det är fokus på tempo i min Hässelbyuppladdning. För dagens träningspass hade tränar´n beordrat 10 min uppvärmning och sedan 4 intervaller på 3 min i 11.5 km/h-fart med 2 minuters vila mellan intervallerna och sedan 10 minuters nedvarvning. Oj, lång mening med mycket information.

Jag gjorde som jag skulle. Och sedan blev jag utskälld av tränaren ändå - för att jag inte var trött nog. Och det är nog det som är problemet. Jag tar aldrig ut mig tillräckligt. Så nu måste han höja träningsdosen ett snäpp.

Jag gjorde några sit ups på slutet också. Jag känner att styrketräningen har lidigt de senaste veckorna. För mycket jobb = för lite träning. Jag måste ändra på den ekvationen!

Skönt

Innan jag kom till gymet hade jag ont i huvudet och var trött och ganska stressad efter en hektisk dag. Kände inte direkt för någon träning med andra ord. Men oj vilken skillnad en kort träningsdos gör. Det är en mental energiinjektion! Helt otroligt egentligen!

10 september 2006

10 sep: Långpass

Med 3 veckor kvar till Hässelbyloppet har nedräkningen börjat. Och uppladdningen!

Uppladdning

Min löpartränare har lagt upp ett schema till mig med examen den 8 oktober då startskottet för Hässelbyloppet går. Fyra pass i veckan. Fokus på tempo men långpass på söndagar. Det ska bli spännande det här. Givtevis ligger allt ansvar för hur det faktiskt går den 8:e på min tränare. Går det dåligt är det därmed hans fel. Det känns väldigt skönt att jag är totalt oansvarig!

Långpass

Mitt schema bjöd på första dagen idag. Långpass. Det blev rundan runt Kungsholmen. 89 minuter för att vara exakt. 12321m för att vara exakt enligt www.lopning.se

Det var skönt att få komma ut och röra på sig. Men i ärlighetens namn lunkade jag mest runt och var irriterad. Irriterad på det mesta. Men i grund och botten är jag nog mest arg på mig själv. Arg över mina extra kilon och arg över att jag aldrig ser resultat. Det medför också att jag är ständigt irriterad på min löpartränare och min pojkvän, och det är ju inte speciellt rättvist mot dem.