23 september 2006

Världsgodaste muslin

Världens godaste musli kommer från AXA.

AXA + Valio = Underbart!

Denna världsgoda musli innehåller kardemumma, torkade hallon och tranbär och en hel massa fiber. Underbart tillsammans med Valios yoghurt med päron & ingefärssmak. Prova!

Lidingöloppet

Äh, Lidingöloppet var väl inget. Jag blev ju knappt svettig! ...men det berodde nog på att jag stod bredvid och tittade på.

Lidingöloppet

Redan 09.30 var jag där och spanade in de första starterna. Jag stod högst upp i Grönstabacken och hejade på. De stackars löparna svor säkert åt oss åskådare som står på det allra jobbigaste stället, men vadå - man ser ju så bra där!

Det kastades ris (dock inte bokstavligt) åt de åskådare som hänsynslöst stod och gick mitt i spåret utan att tänka på att de stod i vägen för löparna som kom pustandes upp för backen. Vad tänker de med? (Ja åskådarna alltså - inte löparna)

Det var varmt idag. Trots det verkade det inte vara lika många åskådare som vanligt. Jag vandrade fram och tillbaka mellan 8-kilometersmarkeringen och Grönstabacken och hejade på så gott jag kunde.

Träningsvärk

Jag kan inte påstå att jag var särskilt avundsjuk på löparna. Jag har en behaglig men märkbar träningsvärk från igår så det passade mig alldeles utmärkt att nöjt stå bredvid. Men om bara några veckor är det dags för mitt nästa lopp...

22 september 2006

22 sep: PT (6)

Då var det dags igen. En hel timme med min PT - för sjätte och näst sista gången.

SATS Zenith

Jag har kört mina PT-timmar på SATS Zenith. Det positiva är att det är nytt och fräscht. Det negativa är att det är svårt att få tider på kvällarna. Jag har mest kört mina pass runt 14 och 15 och det gör att mina eftermiddagar blir ineffektiva eftersom jag inte hinner jobba speciellt mycket varken efter lunch eller träning. Jag är en sådan typ som har dille på effektivitet nämligen.

PT

Jag har fått in tekniken på den stående benpressen nu. Förut har jag alltid fått fokusera mycket på att ha ett bra magstöd och inte alls jobbat med benen (och inte heller känt något i benen). Idag satt tekniken och jag kunde äntligen börja jobba med benen. Kul! Sedan körde vi gamla hederliga utfall med två 10 kiloshantlar. Man kan lita på utfallen. De sitter som de ska och ger mig alltid darriga ben.

Sedan följde chins och armhävningar (numera på tå hela seten igenom!) och lite mer axelträning och crunches på boll och ländryggsträning.

Eftermål

Alla vet vi vad mellanmål är. Men jag undrar lite vad som passar till eftermål. Ja, käk efter träningen alltså! Efter dagens träning åt jag 125g keso med 1 msk äppelmos. Har ni förslag på alternativa eftermål? Kanske något bra recept på proteindrinkar till och med?

19 september 2006

19 sep: Intervaller på Telefonplan

Idag testade jag ett nytt ställe - SATS Telefonplan

Telefonplan

SATS Telefonplan är nytt, rent och fräscht. Dessutom är det ljust och öppet. Jag fick lite skäll av receptionisten för att jag glömt mitt medlemskort men jag ska inte låta det dra ner betyget. Dock ligger det lite knepigt till. Bakom Konstfack. Det är inte så långt från tunnelbanan men tråkig väg längs Konstfacks baksida. Däremot var det lite krångligare att hitta med bil. Men det är bara för att jag tycker att hela Midsommarkransen-Aspudden-Telefonplan-Hägerstensområdet är ett myller!

Intervaller

Idag stod det intervallträning på schemat. 5 stycken på 11.5km/h i 3 minuter. Sedan 2 minuters vila. Men det där hade jag ju glömt bort. Jag trodde att jag skulle köra 12km/h i 3 minuter. Men det orkade jag inte. Så det blev 12km/h i 2 minuter x 5. Under de två sista intervallerna ökade jag till 12.5 och 13 för att det var så tråkigt att springa på 12...

18 september 2006

18 sep: Backträning

Jag tänkte åka iväg till gymet... men fastnade framför Idol. I pausen tog jag mig i kragen och joggade upp för några backar istället.

Uppladdningen

Uppladdningen inför Hässelbyloppet fortsätter. Idag skulle jag egentligen inte träna enligt schemat men eftersom gårdagens inplanerade långpass inte blev något långpass så tog jag igen det lite ikväll. Jag begav mig ut på ett litet backpass alldeles på egen hand.

Västerbron

Kära Västerbron, tack för att du finns! Du är en härlig bro som erbjuder en lång och skön uppförsbacke med lagom lutning. Utsikten är en bra bonus!

Jag tänkte springa över bron (fram och tillbaka) två gånger. Men det blev bara en gång. Efter att ha temposprungit över bron fram och tillbaka en gång tänkte jag att det var bäst att jag sparade på krutet så att jag kunde ta mig hem också.

Det är ganska många joggare som springer över Västerbron, även om jag verkade vara den enda som var dum och envis nog att springa fram och tillbaka.

Munchenbacken

En annan bra uppförsbacke att flåsa i är Munchenbacken. Det är en gång- och cykelbacke omgiven av lummiga träd - dock utan havsutsikt. Det är en ganska brant backe - och den tog verkligen musten ur mig. Jobbigt men skönt.

Hornsgatan

Jag avslutade mitt drygt 30 minuter långa (korta?) backpass med att springa uppför Hornsgatan från Hornstull upp till strax före Zinken . Bilarna som passerade höll dock högre hastighet än mig. Det gjorde även en och annan cykel som passerade...

17 september 2006

17 seo: Morgonjogg

Jag gjorde det!

Morgonjogg

Jag gjorde det! Jag lyckades! Jag gick upp i vad som kändes som ottan, lämnade min otroligt sköna hotellsäng och begav mig ut på en morgonjogg!! De första minutrarna var som pest och pina men sedan gick det rätt så bra. Det finns nog ingen bättre natur att vakna upp i än den otroligt vackra Strandvägen i Nynäshamn som fortfarande förundrar mig och som är alldeles häpnadsväckande. Dessutom blev jag otroligt pigg!

Skönt bad

Efter joggen avnjöt jag ett dopp i den 40-gradiga utomhusjacuzzin. Härligt! Jag kan tänka mig fler sådana här spa-vistelser!!

16 sep: Tempopass på Sveriges vackraste väg


Den lugna oasen i Nynäs bjöd in till ett lustfyllt tempopass...

Nynäs Havsbad

Jag fick en weekend på Nynäs Havsbad & Spa i födelsedagspresent. Jag åkte dit, förväntansfull och längtandes efter lugn och ro. Jag åkte hem med vackra skärgårdsminnen och för trånga byxor (mycket mat blev det...)

Sveriges vackraste väg

Det starkaste minnet från helgen var Strandvägen i Nynäs. Otroligt vackert! Det går faktiskt inte att beskriva! Den 3km långa asfalterade vägen (också kallad Ringvägen) går från Järnvägsbron till Lövhagen, alldeles vid vattenlinjen. Vägen böljar upp och ner och slingrar sig vackert längs kusten. Det ger en lite dramatisk känsla och känns väldigt osvenskt. Fantastiskt vackert!

Tempopass

Det blev ett tempopass längs Strandvägen och sedan längs en lite tråkigare väg (som faktiskt var helt ok den också eftersom den sluttade svagt nedåt). Jag fick förmaningar att jobba mer med att rulla med benen istället för att bara pendla med dem. Jag hade några steg där jag faktiskt fick in de rätta rörelserna, och då jag verkligen kände det, men på det stora hela måste jag jobba mer på det där! 32 minuter blev det i alla fall.

Lyxliv


Utö i onsdags och torsdags, och så spa på Nynäs Havsbad i helgen. De vackra omgivningarna avlöser varandra, men träningen faller på målsnöret. Utö innebar jobbtimmar sent in på natten. Joggingskorna fanns nerpackade men hann dessvärre aldrig användas. Det var synd på så vacker joggingnatur. Men Nynäs Havsbad och Strandvägen bjuder in till balsam för själen - även iförd joggingdojjor!