27 januari 2007

Vet(e)tigt!Vete katten vad bra!

Vetekudde

Var på Hemtex idag. De har haft rea i evigheter men idag lockades jag in av deras -50%-skyltar. Jag köpte en vetekudde för 100kr. Jag har redan värmt upp den i mikron och lagt den på axlarna tre gånger. Så skönt!

Vetekudden var inte det enda jag köpte. Jag är en sängklädesfetischist och älskar följdaktligen att köpa snygga lakan till min säng (förmodligen för att jag älskar att sova). Därför blev det inte bara en vetekudde idag. Nej det råkade bli snygga mjölkvita satinpåslakan också. Med satinunderlakan i samma färg och mjölkvita och marinblå örngott. 800 spänn gick det på, och då var ändå de där 50% inräknade.

27 jan: Lördagsjogg

Vissa kör med lördagsgodis. Jag kör med lördagsjogg.


Lördagsjogg

Det kändes som evigheter sedan jag joggade sist. Och det var det också. Men ikväll blev det av - klockan 19.00 en lördagskväll och när det var mörkt och kallt ute. Det är jag stolt över!
Tillsammans med min fickradio gav jag mig iväg. P1 brusade i mina öron. Jag gav mig nedåt Årstaviken med lördagsintervjun med vår EU-minister i öronen. Hon lät ganska vettig. Det var en del snö på marken. Det är svårt att "springa på" eftersom man inte får så mycket fäste att trycka ifrån på. Min tränare säger att på vintern ska man inte bry sig om farten, så jag lunkade på och hade inte särskilt bråttom.

Lagomt till Eriksdalsbadet (vid Skanstull) så hade Vetenskapsradion tagit över på P1. Men så helt plötsligt - poff - så lade radion av. Typiskt att batterierna ska dö just när man behöver dem som bäst. Jag fick lyssna till mina egna tankar helt enkelt.

Fortsatte upp för en backe mot Vikingterminalen. Väl här så är halva rundan avklarad så nu känns det lättare. Men det är en blåsig flack sträcka. Bilar och bussar susar förbi på vänster sida och på högern så tornar både Cinderellabåten och Silja Line upp sig. Tjusigt. Inga människor i närheten dock. Och så till sist - en liten bit på Söder Mälarstrand innan jag kämpar mig uppför min favoritbacke till Mariatorget. Härligt!

(Vikingaterminalsområdet när det är varmare och "snöfriare"...)

25 januari 2007

24 jan: Träning i världsklass

Jag var på världsklassträning ikväll. Det var nämligen öppet hus på World Class.

Hornsgatan

Det var i förmiddags som jag gick förbi World Classanläggningen på Hornsgatan och såg att de hade öppet hus hela dagen. Jag bestämde mig för att titta in för ett spinningpass på kvällen. Spinning express för att vara exakt.

Varför all denna expressträning? Jag blir stressad av sådan där snabb träning och känner att jag inte hinner träna ordentligt. Hur mycket bättre tränad blir man på 20 minuter (+5min uppvärmning och 5min stretch)? Jag var svettig - men inte trött.

Anläggningen på Hornsgatan är sådär. Utbudet av cardiomaskiner är dåligt och jag fick vänta på både rullband och roddmaskin (jajamensan, körde lite sådant också). Men annars var det rätt ok. Litet men luftigt liksom. Men bäst var nog kaklet i omklädesrummet. Det var fräscht. Bastun såg också mysig ut men den fick jag aldrig tillfälle att prova... (gör det vid nästa gratistillfälle)

Fitnesstest

Jag berättade i tidigare inlägg att Fitness Magazine tipsade om två fitnesstest. Dels att springa 3000m så fort du kan och dels att ro 1000m på så kort tid som möjligt. Jag testade rodden idag.

Jag hade inte med mig tidningen till gymet utan fick komma ihåg så gott jag kunde. Att komma ihåg att jag skulle ro 1000m inte så svårt men jag trodde att jag var vältränad om jag rodde på under 4 minuter. Men i själva verket skriver de såhär: "1000 meter rodd tar för den vältränade drygt 4 minuter...".
Och vad blev min tid? 3.55!! Jag kan inte tro det själv! De första två minutrarna gick väldigt lätt och jag rodde med en hastighet av 1.50 per 500 meter. Men sedan blev det tufft och ett tag var jag nere i 2.02 per 500 meter. Men sluttiden blev över all förväntan ändå, trots att jag inte känner mig som vidare vältränad...

23 januari 2007

Spring för livet!!

Såhär i marathonträningstider vill jag tipsa om en inspirerande bok (som jag fick av min pojkvän i julklapp).


Spring för livet

Ja så heter den faktiskt - Spring för livet! Det är Sam Murphy som skrivit den och hon är en erfaren (brittisk) löpare. Boken är ingenting man sträckläser men som man liksom kan bläddra och "slå i". Dessutom finns där många små tipsrutor och bilder och den känns helt enkelt rolig! (Finns att köpa i både bokhandel och på nätet)

20 + 21 jan: Flytande träning

Jag trotsade vattenbassiluskerna och gick och simtränade - 2 dagar i rad...


Holiday Club (HC)

Det var bättre på HC nu än under nyårshelgen (men för den som är i Åre och vill träna kan jag också tipsa om Tott som ska ha riktigt schyssta träningsfaciliteter). Inte lika mycket folk - mer plats åt mig i motionsbassängen. Vissa tider var jag där helt själv vilket var skönt.

Men det blir inte speciellt långa pass. 30 minuter i bassängen räcker. För 30 minutrar med längd efter längd är 30 väldigt långa minutrar...

Vi bowlade på HC också. En kul grej som dessvärre gör så att naglarna går av... och sedan gick vi och åt en massa pizzaslicar. Det är inte bra med pizzabuffé!