21 oktober 2006

21 okt: 90 min spinning

Ulf är kung!


Ulf

Ulf är instruktören som är grymt jäkla bra utan att behöva säga särskilt mycket. Ulf är instruktören som får 90 minuter spinning att gå lekande lätt. Ulf är helt enkelt sjukt jäkla bra!

Ulf är en markant skillnad. Skillnad mellan vadå kan man undra? Jo, skillnaden mellan en bra och en dålig instruktör. När han sitter på sin cykel på podiet framför oss känner man sig lugn och trygg med att detta kommer att bli en bra klass redan innan vi börjat cykla. Varför? Han ustrålar ett energiskt lugn. Han är förberedd (han var i salen redan 20 min innan klassen började). Men viktigast av allt - under passet peppar han oss att prestera det bästa vi kan.

Ulf är nog min nya idol. Anja Pärson hänger löst!

90 minuter spinning

Ulfs pass var ett 90 minuter långt spinningpass. Långt kan tyckas men har man den där mentala inställningen som jag skrev om igår så går 90 minuter ganska snabbt. Musiken var otroligt bra, vilket gjorde passet kortare rent mentalt och ont i baken, ja det fick jagbara på slutet. Men då vad jag så trött och fokuserad på den sista pulshöjaren att jag inte kände något annat än det allra sista adrenalinet i benen...

20 oktober 2006

20 okt: Gymträning

(Som vanligt vill inte bildhanteringen fungera. Jag ber om ursäkt och ska prova att lägga till bilder lite senare)

Jaha. Här sitter man hela förmiddagen och laddar inför en PT-cirkel och så kommer man 3 minuter för sent och blir inte insläppt till klassen. Då får man göra det bästa av det hela!

Mental inställning

Jag tappade modet lite när jag insåg att jag skulle bli sen och missa klassen. Vem skulle nu säga åt mig vad jag skulle göra? Vem skulle peppa på mig?

När jag tränar själv så känns det ibland som om träningen blir ineffektiv. Jag väntar lite för länge mellan seten och ger upp lite för lätt och ibland går jag runt runt bland maskinerna och hittar ingen maskin som ser inbjudande ut.

Därför tror jag att det är viktig med rätt mental inställning. Jag tycker jag laddade om och lyckades ganska bra med det idag. Jag sa till mig själv: "ok, nu har du 55 minuter på dig att bli lika trött som du skulle bli på ett pass". Sedan bestämde jag mig för att träna ben och utsåg tre olika övningar jag skulle göra (3 set/15 reps). I och med att jag kommit överens med mig själv om hur min träningstimme var upplagd kunde jag koncentrera mig på att köra hårt.

Crosstrainer/Orbitrek

Jag värmde upp och avslutade passet med 15 minuter på crosstrainern. Drar man på motståndet blir det grymt med jobbigt! Jag körde intervaller (intervaller gör att den ensidia träningen på t.ex. löpband och crosstrainers blir roligare) på som varierade mellan level 12 och 25 (max är 25). Man blir härligt trött av 3 minuter på level 25 och blir man inte det, ja då kör man för långsamt!

Ben

Ben härliga ben! Mina ben är som gamla träd, dvs. som stora, tjocka stammar och bör både tränas upp och tränas ned ordentligt.

Jag varvade 3 set med hederliga utfall (med 2 10-kiloshantlar) i en lång gång med min nya favoritmaskin: abductorn. Abductorn kan verkligen få det att brännas i utsidan av låren/höften/rumpan! Jag körde på max (50kg i denna ganska gamla maskin. De nya maskinerna har en mycket högre maxvikt) och det som verkligen brände var när jag körde 12 vanliga och sedan 12 snabba i ett set (ungefär som sit-ups vs crunches). Till sist körde jag lite benböj, men då var jag redan ganska trött så det blev inte så mycket av dem måste jag erkänna...

Stretch

Jag är världssämst på att stretcha och varenda gång jag är på gymet tänker jag att jag måste bli bättre. Idag blev jag bättre. Jag tog mig tid och stretchade efteråt. I 20-30 sekunder höll jag ut, duktigt eller hur!

Varning for yoghurt!

En varning utlyses!

Mini-mini drickyoghurt

Det är svårt att vara på språng och samtidigt hitta något vettigt att äta innan träningen på eftermiddagen. Jag provade häromdagen att köpa en drickyoghurt från Arla men never again! Jag tror jag aldrig har smakat något så äckligt. Smaken lät lockande - banan och satsumas - men det smakade mest syntet och onaturlig sötma. Gillar man dock Arlas mini-yoghurts i literförpackningarna, ja då kanske man vågar sig på att prova även denna. Men jag håller mig helst borta från syntetsötslisket.

18 oktober 2006

18 okt (cont'd): Spinning x 2

Efter morgonens tidiga kortjogg satt jag still på kontoret hela dagen. Därför var det skönt att få röra på sig lite på eftermiddagen i och med totalt 100 min spinning.

Färgglad spinning på Söder

Det blev två spinningpass på SATS Söder. Ett blått följt av ett gult. Det var skönt att få göra av med lite energi men jag hade hoppats på mer från det blå passet. Dessvärre utstrålade instruktören (som förvisso verkar vara en jättesöt och vänlig tjej) noll energi, musiken var urkass och jag blev inte alls peppad att köra tufft. Bättre var det på det gula passet - bättre musik, bättre instruktör och framförallt mer folk!

Dagens träning resulterade i nästan 1200 borttränade kalorier (vilket som jag som vanligt tar med en nypa salt för jag tycker det låter alldeles för jättemycket) enligt Viktklubb.se


18 okt: Favorit i repris - morgonjogg

Igår morse gick det inte. Men imorse - ja då lyckades jag kliva upp innan kl 06.00 igen. Men det var på håret...

Favorit i repris

Ja det var inte lätt i morse. Sängen var så himla skön och varm och go. Och ute var det mörkt och kallt. Det krävdes en hel del övertalning för att jag skulle orka upp.

Väl uppe kändes det inte så jobbigt längre. Morgonluften var kylig men fräsch och det kändes så himlans jäkla bra att röra på sig.

Längs Årstaviken är det en hel del trafik på morgonen faktiskt. Ett par hundrastare, några joggare, en eller två stavgångare och flertalet cyklister. Det finns alltså fler galningar som är ute och motionerar i ottan!

Imorse, liksom förra gången, var rundan värd ungefär 333 motionskalorier enligt siten Viktklubb.

I eftermiddag väntar en timma eller två på spinningsadeln...

16 oktober 2006

16 okt (cont´d): Pump´n´Box

En bra träningsmorgon blev till en någorlunda bra träningseftermiddag

Hötorget

SATS Hötorget ligger nära jobbet vilket är en klar fördel om man vill köra tidiga pass. Redan strax efter 16 var det dags för pump och sedan lite box (det börjar bli tjatigt nu va?).

Body Pump

Pumpen var ok. Nothing more nothing less. Instruktören (en rätt så pinnig tjej) var bra men inte sådär härligt superenergisk som vissa är. Men det kan ju vara rätt så skönt ibland...

Box

Så vad det dags för ännu en boxklass. Vi var väldigt blandade, hälften tjejer - hälften killar. Vissa nybörjare - vissa mer erfarna. Jag är på inte på något sätt erfaren men, jag boxas helst med någon som dels slår hårt själv och dels kan hålla emot lite. Nu blev det som det blev förra veckan. Jag hamnade tillsammans med en tjej som aldrig boxats förr och som var rätt tanig och själv var jag rädd för att hon skulle gå sönder om jag tog i för fullt mot henne. Det blev till att köra 150% i finalen då vi kör tillsammans i olika stationer, men det är så dags att ta ut sig då.


Dagens minuskalorier

Dagens träning: 30 min jogg + 55 min bodypump + 55 min box = (-333kcal) + (-520kcal) + (-524kcal) = -1377kcal

Jag tycker att det låter ganska mycket faktiskt, så jag tar det med en nypa salt. (Uträkningarna är baserad på Viktklubbens siffror som i sig tar hänsyn till min vikt och längd och annat. Jag har för in aktiviteterna enligt nivå "lätt", dvs inte så ansträngande)

16 okt: Morgonjogg - en skön pina

Ha! Jag gjorde det! Kl 05.30 ringde väckarklockan imorse! Jag tog mig upp, långsamt men säkert. Satte på mig träningskläderna och begav mig ut i det lugna och behagliga morgonmörkret.Morgonjogg - en skön pina!

Jag erkänner: det var en pina! Ja, att gå upp alltså. Inte att springa. Nej själva joggingen gick faktiskt väldigt bra, men den där känslan av att behöva gå upp ruskigt tidigt med en blandning av ofantlig trötthet och lite lätt illamående är inte alltför rolig. Men sedan, efter att ha varit ute och joggat i drygt 30 underbart skönt härliga minutrar hade jag en måndagsmorgon som slår de flesta morgnar. Skön frukost i sängen med en rykande färsk tidning och en fullständig anti-stress-känsla. Nu kräver jag fler morgonjoggar åt folket!Joggen varade inte så länge. 5km eller ca 30min. Jag sprang från Hornstull till Eriksdalsbadet längs med Årstaviken/Tanto och sedan hemåt längs Ringvägen och Hornsgatan. 333kcal brände jag enligt VK. Min frukost, som bestod av yoghurt, musli och varma hallon samt välling gav mig energi till ett värde av runt 500 kcal (det är viktigt att äta ordentligt!).

Fortsättning följer...

Ikväll har jag planerat in ett bodypumppass och ett boxpass (igen). Vi får se om jag orkar... (men det är ju SÅ kul!!)

15 oktober 2006

15 okt: Söndagsbox

Tidigt (ok, kl 12 kanske inte är "tidigt" i allas ögon) imorse släpade jag med pojkvännen tvärs över stan för ett svettigt boxpass. Tänk vad härligt det är att få slå lite på varandra!


Tule

Söndagar bjuder ofta på rätt skön och avslappnad träning. Och avslappnat, ja det var känslan på SATS Tule imorse.

Tule är ett rätt så schysst gym faktiskt. Bra mycket fräschare än t.ex. Odenplan. Det är inte sprillans nytt men känns ändå rent och städat. Ett tecken på det var de schyssta boxningshandskarna som fanns att tillgå. För det första var de rätt så nya och fräscha och för det andra, och kanske viktigaste av allt, så stank de inte av svett!

Box med grabben...

Jag tog med mig pojkvännen till boxklassen. Det kändes rätt så skönt att veta att man skulle få boxas mot en "bra" partner - även om han aldrig tränat box förut så visste jag att jag kunde "köra på" lite. Slås man ihop med en tjej så vågar man inte alltid ta i för fullt. Nu gjorde jag det - och det gjorde pojkvännen också...

Stinkande boxningshandskar eller inte, det skulle vara rätt så fräscht att ha sina egna handskar med sig så att man inte behöver prova ut handskar i rätt storlek i början av passen hela tiden. Jag lyckas aldrig få tag i handskar som faktiskt passar utan det blir ofta omaka par. I dag blev det small på vänsterhanden och medium på högerhanden. Har man sina egna så blir det ett bekymmer mindre...
Shot

I samband med att den otroligt sköna efter-tränings-känslan infunnit sig provade jag en ny återhämtningsshot. I en liten liten burk från Knorr (finns för en tia på 7-11) ryms saften av ett pressat äpple, två pressade morötter, två jordgubbar och ett körsbär. Nyttigt? Ja förmodligen (inget socker tillsatt vad jag vet). Gott? Nja, sådär.


Söndagslugn

Fn vad jäkla skönt det är att ha tränat på förmiddagen en söndag! Nu kan jag bara njuta och ta det lugn resten av dagen. Kanske till och med ta ett glas rödvin (det ska ju vara bra för hjärtat!) och planera den kommande veckans träningspass!