13 maj 2006

Krossat Linfrö


Ok, jag erkänner! Jag är besatt av fibrer!

Krossat Linfrö
Jag gillar linfrö. Speciellt krossat linfrö. Det är fiberrikt och innehåller nyttiga fettsyror. Till skillnad från vanligt (helt) linfrö kan allt det som är nyttigt i fröet absorberas av kroppen.

DRI är någon matsked per dag men jag häller friskt på en halv deciliter på min yoghurt. Jag vet inte vad som händer om man överdoserar (nej, jag springer inte på toa mer än normalt för er som undrar!) men det låter som att man bör kombinera det med mycket vatten!

NäringsvärdetabellNäringsvärde per 100 g
Energivärde, kJ 1900
Energivärde, kcal 460
Protein, g 20
Kolhydrat, g <0,1 varav
Sockerarter<0,1
Fett, g 42 varav
Mättat, g 4,0
Enkelomättat, g 7,0
Fleromättat, g 31
Kostfiber, g 30
Natrium, mg <0,1 (0%*)
Järn, mg 8,0 (57%*)
Magnesium, mg 400 (133%*)

Jäkligt snygg - Jäkligt snabbt

Ok, jag erkänner, en av orsakerna till min träning är att bli snygg...

Jäkligt snygg - jäkligt snabbt
Man behöver inte alltid svettas som en gris för att kamma hem skönhetspoäng. Jag var på en fest för några år sedan och en frispråkig väninna sa:

- Allt fläsk är snyggt med lite solbränna.

Hon hade faktiskt en poäng! Vi ser fräschare (och slankare?) ut när vi är solkyssta. Solens strålar är farliga och det är UV-ljus med. Brun utan sol-krämer avslöjar sig själv genom doften och kan vara svåra att applicera. Dessutom är de bästa produkterna inte direkt billiga.

Men jag måste applådera åt Doves senaste nyhet:
Dove Summer Glow. En body lotion med
brun utan sol-effekt. Genialiskt!

Produkten kostar en femtiolapp och finns att få i två nyanser, en mörkare och en ljusare. Smörj in dig på kvällen så får du en fin och hälsosam bränna nästa morgon!

Joggingskor

Jag vill inte bara ha bra skor. Jag vill ha snygga skor. Och ärligt talat, när såg du ett par sexiga löparskor för motionärer senast?

Asics GT2110
Gång på gång får jag rådet att springa mina kilometrar och mil i skor från Asics. Jag har tagit dessa råd till mig och måste säga att jag trivs jäkligt bra i de jag införskaffat: ett par Asics GT 2110.

Det fina med dessa skor är att de bland annat finns i helsvart färg! Perfekt tycker jag då svarta skor smälter in i min för övrigt ganska strikt svart-vita löparmundering.

Men färgen är inte det enda som ger GT2110 en massa plus. Skon har även bra stötdämpning, mycket plats för tårna, är stabil och får bra betyg i Runners World (2006).

Kolla in Asics på http://www.asics.com

SATS Personal Trainer


Jag gillar styrketräning. Jag gillar snabba resultat och jag vill se skillnad på det jag gör. Styrketräning är optimalt för detta. Men ibland tappar jag motivation...

SATS PT
Jag funderar på att inverstera lite pengar i mig själv för att utveckla min muskelmassa. Jag vill ha muskler. Jag vill att det ska synas när jag spänner mina biceps!

Jag gillar att träna i maskin och med fria vikter. Men det är ganska tråkigt att träna styrka själv. BodyPump i all ära men det känns inte som att det bygger muskler i den bemärkelse som jag skulle vilja.

Det är med andra ord dags för en PT. I veckan tänkte jag höra med SATS om vad det kostar och vilka som står till förfogande.

Jag vill ha en PT jag trivs med. Han/hon ska vara jäkligt tuff men ändå snäll och ödmjuk. En svår kombination. Jag vill bli pushad till mitt yttersta utan att bli avskräckt från träningen.

Hur det går - ja det återstår att se!

13 maj. Långpass och site-tips!


Lördag 13 maj

Jag ville ut och springa långt idag. Jag kände det redan igår; hur benen såg fram emot att få sträcka ut och hur fötterna välkomnade sin trygga plats i mina svarta Asics.

Musikproblemet som inte blev
Jag stötte på ett tidigt problem. Jag hade inga batterier i min ipod. Jag har svårt för att springa utan musik. Eller rättare sagt, jag har haft svårt att springa utan musik. Idag kom jag fram till att det kan vara skönt att springa utan ett dunka-dunka i öronen.

Min lösning på problemet blev en lånad miniradio där jag pluggade in mina hörlurar. Perfekt! Under de 90 minuter jag var ute blev jag 90 minuter gladare men också 90 minuter smartare. Jag rattade in P1 och varvade med lite P3. Prickade in 13-nyheterna (den långa versionen) samt lördagsintervjun som kom att handla om att många människor vantrivs på sitt arbete och hur man ska lösa det, samt om arbetsmarknadens mobilitet. Det låter kanske inte så roligt, men det var intressant att lyssna till och gjorde att min sköna lågtempojogg kändes kortare än den var.

Enkel livskvalitet
Varenda minut kändes faktiskt bra idag. Det brukar inte vara så. Ofta får jag ont i en tå, eller jag är trött i benen och tappar all min energi någonstans i en backe. Men jag tog det osedvanligt lugnt idag. Jag fokuserade på att hitta en skön rytm och såg till att bevara den under alla de 90 minutrarana. Högst upp på ett backkrön var jag tvungen att stanna för att riktigt ta vara på den träningsglädje jag kände och hur lycklig jag var där jag stod högst upp på krönet och blickade ut mot svajande trädkronor och ett paradis som badade i solsken. Tänk vad enkelt det är att glädja sig själv med lite livskvalitet!

Senare på eftermiddagen begav jag mig till Sats Sickla för lite styrketräning. Motivationen var dock inte på topp i det halvglesa gymmet. Efter att ha tränat insida/utsida lår och lite mage gav jag upp och åkte och köpte kattmat istället.

Bästa siten!
Det finns en sida på nätet som jag använder särskilt ofta när det gäller min träning. Det är http://www.lopning.se Jag gillar att veta hur långt jag springer, oavsett var jag springer, och på denna site kan du mäta din löpsträcka oavsett var i Sverige du är. Genialiskt!

Summa Sumarum:
90 min jogg i långsamt tempo = ca 900 kcal
Styrketräning: insida/utsida lår

Välkommen till min Träningsblog


Jag inviger denna blog med ett långpass i löparspåret. Det går inte särskilt fort, men den ena foten sätts stadigt i före den andra och jag tar mig sakta men säkert fram.

Träning gör mig glad. Att skriva gör mig också glad. Därför har jag kombinerat mina två glädjeämnen till en blog.

Välkommen till min Träningsblog!

Jag har mer än ett mål med min träning. Genom denna blog hoppas jag kunna hålla koll på mina resultat, framsteg såväl som baksteg och vara en källa till inspiration och en grund för diskussion.

Mina mål för 2006 är:

SpringCross 6km (maj) - under 40 min.
Blodomloppet 10km (juni) - under 60 min.
Midnattsloppet 10km (augusti) - under 60 min.
Tjejmilen 10km (augusti) - under 60 min.
St Eriksloppet 21km (september) - fullfölja.

Träna 5-6 pass i veckan: jogging (utomhus), spinning (SATS), styrketräning (SATS)
Minska i vikt (20kg)
Minska i fettprocent och öka i muskelmassa.