16 augusti 2006

16 augusti: PT (5)

Det är otroligt tacksamt att styrketräna. Ni som är av den otåliga sorten bör definitivt prova!

Personliga Tränaren

Det som gör styrketräning så tacksamt är att man märker resultat nästan på en gång! Att kunna lägga på ett extra kilo, eller till och med fem, gör att man genast får ny motivation och ny energi!

Detta erfor jag inte minst idag under mitt femte PT-tillfälle. Varenda övning gick lättare och både jag och min PT märkte skillnaden. Jättekul! Chinsen gick lättare, armhävningarna (på tå) gick smidigare, tricepsövningen gick bättre...


Inte lättare

Men bara för att jag har blivit starkare så ska jag inte tro att träningen går lättare. Nä, det är snarare tvärtom. Nu lägger jag ju på mer vikt - så det är fortfarande lika jobbigt, om inte jobbigare! Slutet av passen är alltid en pina och idag var jag lika jättetrött och jättehungrig som alltid.

Styrketräning är ett kul sätt att bränna kalorier på. Närmare bestämt 400 kcal försvann där bland redskapen på SATS.

15 augusti 2006

Jakten på den perfekta kroppen

När det handlar om viktnedgång och att se bra ut i kroppen pratas det om att äta mindre och träna mer...

Äta mindre

...men jag tycker att det är synd att det så ofta bara pratas om att äta mindre.

Idealet är en slank och snygg kropp som passar i storlek 36. Detta kan man mycket väl nå enbart genom att äta mindre.

Men hur snygg blir man?

Nicole Richie visar vägen och medan klädskaparna jublar förfasar sig media samtidigt som de säljer lösnummer som aldrig förr.

Träna mer

Alternativet till att äta mindre, i viktminskningssyfte, är att träna mer.

Då tycker i alla fall jag att man får en snyggare kropp. Titta bara på Susanna Kallur som har grymma muskler och en grym kropp.

Stirrar man sig blind på vågen går det aldrig att komma ifrån att muskler väger mer än fett, men ett knippe muskler kommer alltid att vara snyggare än ett knippe fett!

Ekvationen

Ekvationen för viktminskning kommer alltid att bestå av delarna "minskat intag" (mat) samt "ökat uttag" (träning). Båda ingredienserna leder till minskad vikt men jag tycker personligen att fokus på träning, istället för fokus på mat, ger en mycket finare kropp.

14 augusti 2006

14 augusti: Pulsspinning

När man pulsspinner vet man verkligen att man lever - man har hela tiden stenhård koll på sin puls!


Så jäkla kul

Än en gång har jag varit på SATS blå pulsspinningklass, och än en gång tycker jag att det har varit så grymt jäkla kul! Jag skulle gärna pulsspinna i 90 min! Måste hålla utkik efter en sådan klass...

Min puls sköt i taket ganska snabbt. Det berodde nog på att jag inte sovit i natt (spenderade natten på en buss från Götet). Men det var ändå jäkligt skönt att ligga i den högintensiva träningszonen nästan hela passet igenom, och att få sig en rejäl genomkörare.

Nu får vi se om jag kommer upp i tid till morgondagens morgonjogg...

Upplägg inför Midnattsloppet

Med långt mycket mindre än en vecka kvar till Midnattsloppet ser mitt träninguspplägg ut som följande:

Måndag: Styrketräning axlar, Spinning puls blå klass på SATS.
Tisdag: Morgonjogg 45-60min.
Onsdag: Personlig tränare på SATS (enbart styrketräning). Intervallpass på rullband efteråt.
Torsdag: Gult boxpass på SATS (aldrig gått på SATS-box, ska bli kul!), eventuell löpträning (intervall) efteråt.
Fredag: Vila (kanske kanske ett lugnt löppass på morgonen...fast jag borde väl inte...)

11 & 12 augusti: Västkustsk morgonjogg

Under min korta vistelse i Strömstad fick jag faktiskt till det - jag lyckades med bravaden att morgonjogga. 2 gånger på raken!!

Strömstad

Strömstad är fint. Ingen tvekan om saken. Det gjorde det nog lite lättare att komma ut på morgonen. Det är otroligt vackert när man sakta joggar uppför en backe, för att sedan se havet och horisonten när man tagit sig högst upp på krönet. Makalöst!

Morgonjoggarna ska nog inte höjas till skyarna allt för mycket. Med de lite drygt 30 minutrarna de tog var de ingen bragd i sig, men kanske kan de vara starten på en god vana jag kan behålla i höst.

Blöt men guldkantad EM-fest

Både på onsdagen den den 9 augusti och finaldagen den 13 augusti vilade jag min träningströtta kropp på EM och Ullevi.

Blöt fest gav 6 medaljer

EM-festen var riktigt rolig trots att det regnade mestadels av söndagen. Onsdagen var kanonbra med riktigt schysst väder och en stämning som torde kunna bära fram vem som helst till ett världsrekord.

Det blev 6 medaljer för svenskarna till slut. Precis enligt beräkningarna hävdade friidrottsförbundet även om åsikterna över svenskarnas "fantastiskhet" går isär hos sportjournalisterna.

Guldgula svenskar

Roligast på EM-festen var nog Kallurs självklara guld (lika självklar på förhand som under heat, semifinal samt finalloppet) och ståtlige Christian Olssons långhopp. Fast Wissmans medalj var också extra rolig. Det är kul med svenska sprinters!!