25 oktober 2008

Ladd, ladd. Nu är det dags för en timme Hollywoodspinning. Lite senare blir det Sex and the Cityspinning. Tänk vad de hittar på!

Lör 24 okt (forts.): 24-timmarsspinning, pass 5 av 13

Det börjar gå lättare nu!

Snart halvlek

Min del med dubbla pass är slut. Nu har jag bara några enkelpass kvar. Och trippelpasset på småtimmarna... och det dubbla finalpasset.

Okej då. Det är en del kvar.

Jag har tagit en bild på mina strumpor men bilden är kvar i kameran. Ni får se dem sen. De är kanon. Det är ett par Nike-strumpor jag köpte i 3-pack (ett par vita, ett par blommiga och ett par grönaktiga) för skitbilligt på outletaffären Igor Sport på Götgatan. Där kan man göra fynd! Strumporna har hållt i 4 pass utan att bli de minsta fuktiga. Till det femte passet blev de fuktiga och nu har jag bytt. Jag har även duschat och bastat. Sportlife Exclusive har lagt krut på både dusch, toalett och bastu och de är skitsnygga. Det kommer bli svårt att uppskatta SATS efter det här.

Nu ska jag käka pastasallad!

Lör 25 okt: 24-timmarsspinning: 4 pass av 13

Sådär. Nästan en tredjedel avklarad!

Pass 1-4

Jag har kört en tredjedel nu, två dubbelpass med en timmas paus emellan. Det har varit rock och intervaller och RPM och Alpes D'Hues. Ont-i-bakennivån ligger på 4 på en skala mellan 1 och 10. Men annars är det bra. Stämningen är god och jag är glad att jag inte är killen som står och springer på ett löpband bredvid oss. Han har kommit 5 mil på de 6 timmar som vi alla hållt igång. Jag är också glad att jag inte är en av de 3 som kör spinningutmaningen solo.


Grabben har varit förbi en sväng och jag bjöd på fika under den timmas paus jag haft. Alla pengar vi handlar för går direkt till Rosa Bandet. Cykeln som jag och Coola K spinnar på var också avgiftsbelagd och på den har vi betalat 2000 spänn som går direkt till Rosa Bandet. Enligt arrangörerna är målet att komma upp i 100 000 kronor - och vi är tydligen på god väg (det är mer än 40 cyklar som går för fullt).


Grabben är inte så generös av sig. Inte hittills i alla fall. Han ska inte spinna och nu har han gått härifrån för att intaga alkoholhaltiga drycker på en fest istället. Men jag hoppas han kommer under min långpaus på 3 timmar mellan 4 och 7 imorgon bitti. Då kan han bjuda mig på en cola (jag vågar inte skriva ett glas vin... men det finns här också) och därmed också stödja Rosa Bandet.

Nu har en trubadur börjat spela här i den rosaskimrande loungen. Jag ska äta en banan till. Om 50 minuter kör jag igen! Efter det passet ska jag nog lyxa till det med en dusch. Jag luktar nog inte av rosenvatten. Då har jag hela 2 timmars paus.

Sportlife Exclusive

Vi har hittat till Sportlife Exclusive. Grymt snyggt gym. Här skulle jag vilja bo. Undrar om man får göra sovsalen permanent. Folk är rosa. Sportdrycken är rosa. Snart kör Coola K igång på första passet!

Snyggt gym!

Rosa sportdryck!

Rosa människor!

Coola K tar första passet!

Snart på väg

Nu har vi ätit pannkakor till frukost och viktigast av allt - kollat första åket i premiären av damernas världscup i utförsåkning. Heja Anja! Heja Head! Snart ska vi hitta till Sportlife Exclusive. Jag har stått här hela morgonen och försökt välja vilken tröja jag ska ha på mig. Ska jag ha den här rosa, eller den här rosa? Eller kanske den här rosa? Vi har tryckt upp många rosa tröjor. Ska man spinna länge så ska man.

24 oktober 2008

Dietdag 5/10 - ätardag

07.00: 2 skivor knäckebröd (Fiber +), 1.5tsk Milda, 4 tunna skivor skinka, 250g kesella med kanel
13.00: 3dl blandad sallad, kycklingbitar (typ 1 portion enligt Viktklubb), 30g fetaost
14.30: 2.5dl chailatte
16-19.00: 1 påse Passion Fruit, 65g choklad, 1 korv med bröd med 4msk västkustsallad. 4dl cola light
21-23.00: 85g Pringles, 1 kanelbulle, 1 Yoggi drickyoghurt, 1 mandarin

Summa: 3003 kalorier varav 19% protein, 36% fett, 45% kolhydrater

Slutsats: En extrem ätardag för min del. Har i princip bara ätit godis. Just nu är jag trött på godis. Men jag kan tänka mig ett glas mjölk tack. Eller vatten.... är jäkligt törstig! Blev lite för långt glapp mellan frukost och lunch men jag fastnade i ett möte på banken. Vi gjorde en grej av att äta godis idag - bara för att tröttna på det tills imorgon. Det funkar! Dessutom spelar det ingen roll att jag äter 3000 kalorier idag när jag ska spinna 13 timmar imorgon.

Energi

Jag och Coola K sitter här och jobbar på energintaget. Vi har ätardag. Vi tycker att man får ha ätardag dagen före ett marathonpass. Dessutom är jag inne på mina vita placebopiller på min P-pillerkarta.

Uppladdning

Jag (mo)bilbloggar. Jag vet inte riktigt var vi är men det regnar i alla fall. Vi tror vi har fått med oss allting ner till spinningen i Göteborg. Men det var nära ögat att vi inte fick med oss våra specialbeställda teamtröjor. Team Nike & Puma hade nämligen inte uppfattat att tryckeriet där våra tröjor skulle hämtas från stängde redan klockan 14.00 på fredagar. Vi var där och knackade på dörren klockan 15.10. Inget svar. Knäpptyst. Alla på tryckeriet hade gått hem för helgen. Vad fasen skulle vi göra nu?

Jag ringde 118118 fem gånger för att leta reda på rätt mobilnummer till folk och efter att ha ringt och ringt och ringt fick jag till slut tag på en av medarbetarna på Svenskt Reklamscreen. De hade mycket riktigt gått för dagen - men den otroligt underbara vänliga själen jag pratade med
sa att hon kunde vända och köra tillbaka till tryckeriet för att ge oss tröjorna. Stort tack Svenskt Reklamscreen i Västberga. Jag har nog aldrig varit med om bättre service! Det här är andra gången jag trycker hos er och jag är en mycket nöjd återkommande kund.

Mycket fina rosa teamtröjor

Rosa Bandet-spinning, 24 timmar

Om en timme åker jag och Coola K till Göteborg för att stödja Rosa Bandetinsamlingen genom att tillsammans cykla i 24 (+1) timme. Det ska bli jättekul. Min mamma undrade om vi skulle ha hjälm på oss. Någon sådan har jag inte packat med. Jag hoppas däremot att jag packat med allt annat som behövs! Spinningskorna fick dock inte plats i väskan... så jag hoppas jag inte glömmer dem någonstans nu när jag bär dem i handen! På vägen ner ska vi fightas om hur vi lägger upp schemat oss emellan. Både jag och Coola K har favoritpass som vi absolut inte vill missa...





Stöd insamlingen du också

23 oktober 2008

Philips Sonicare


För en tid sedan vann jag en Philips Sonicare eltandborste från Philips hos VR-Terese. Jag blev överlycklig. Jag har nämligen velat ha en sådan hur länge som helst - den sägs vara riktigt bra. Så nu ska här borstas tänder! Tandhälsa är ju också en form av hälsa...

Dietdag 4/10 - such a perfect day

(05.20: 45min powerwalk)
06.30: 0.7dl proteinpulver blandat på 2dl mjölk och vatten, 2 skivor knäckebröd (fiber +), 1tsk milda, 5 tunna skivor skinka, te
10.00: 0.5dl cola zero
11.30: 0.5dl majs, 1.5dlkeso, 0.3 burk kikärtor, 3 broccolibuketter, 1.25 stoooor pannbiff
17.50: 5 vindruvor
(18.00: 50min löpning)
19.00: 4dl köttfärssås, 1tomat, gurkbitar
22.00: 0.5dl proteinpulver, 1dl mjölk och vatten

Summa: 1628kcal fördelat på 40% protein, 30% fett, 30% kolhydrater

Slutsats: En skitbra dag! Frukosten var perfekt fördelad (men bestod av 100kcal för lite) och efter lunchen var jag störtmätt. Det är bra att äta lunch på jobbet - vi har en jättebra salladsbuffé MEN det kostar för mycket. Glömde av mitt mellanmål på jobbet och kom inte på att jag var hungrig förrän klockan 17 då jag åkte hem.

Tor 23 okt (forts.): 50min repris

Har jag gjort detta förut?

50 min löpning

Kvällens runda gick på rutin. Jag har nämligen sprungit den flera gånger den här veckan. Och gått. Därför går inte de 50 löpminutrarna till världshistorien som de mest spännande. Men ibland gäller det att inte tänka för mycket utan "just do it".

Det är lättare att "just do it" när man har något intressant att fundera på eller bra musik att lyssna till. Jag hade varken eller. Batterierna till min IPod var slut och jag orkade inte tänka på att jag gärna skulle vilja köpa en BMW 1-series cab. Jag vill inte tänka på det nu när jag måste betala för en massa andra saker. Som möbler och sådant. Resten av rundan sprang jag och tänkte på att det är svårt att uttrycka min glädje över att äntligen ha sett vår nya lägenhet. Den är jättefin. Det är bara lite svårt att ta till sig. Och det där med nyproduktioner. Alltså, om man vill ha sitt hem exakt som man själv vill så ska man inte köpa en nyproduktion. Man får aldrig spikhålen där man vill, och man får faktiskt inte välja exakt det kakel man vill. Och om man väljer det ändå så kostar det typ 100% mer än det skulle gjort annars. Sådant springer jag runt och tänker på.

Här sprang jag och det var inte så jädrans spännande.

Jag är såld!

Det har skett ett regimskifte i mitt badrumsskåp. Produkterna från L'oreal, Chanel och allt vad det heter har åkt ut. Sedan några veckor är det Dermalogica och I.D. Makeup som tronar där. Jag är inte bara nöjd. Jag är helt såld faktiskt!

(Det är ganska dyra produkter, tyvärr. Men kika in på Glitzys blogg så har hon tipsat om bra ebaybutiker där man kan shoppa dessa grejer billigare. Om man vill och vågar...)

Tor 23 okt: Bonusträning

Jag lyckades med konststycket att lägga mig 21.50 igår. Det bäddade för morgonträning imorse. Klockan ringde 05.20 och antingen var det tack vare de två extra sömntimmarna, eller så vaknade jag precis rätt i sömncykeln, men jag var inte det minsta morgontrött när jag gick upp.

Det blev 45 minuters powerwalk med oblyga rådjur skuttandes runt omkring mig. Eftersom jag inte äger några (uppätna) rosenbuskar så har jag inget emot rådjur (som äter just rosenknoppar)...

22 oktober 2008

Dietdag 3/10

07.00: 1 burk kesella, 1.5dl mild, lättsockrad vaniljyoghurt, 2 skivor tunna knäckebrödsskivor av sorten "fiber +", 2 ostskivor, 2 skinkskivor
(11.30: 20min styrketräning)
12.00: blandad sallad med rökt lax, 1.5dl pasta och 2msk vitlöksdressing
15.00: 70g nötmix
(19.30: 35min löpning)
20.00: grillad kyckling (typ 1/4) med tomat och gurka
21.30: proteindrink blandad på vatten

Summa: 1752 kalorier fördelat på 33% protein, 35% fett och 32% kolhydrater.

Slutsats: Jag försökte få till en ordentligare frukost. Men jag ska nog bara ha ett pålägg på knäckemackan nästa gång (brödet är för övrigt skitbra - 2 skivor ger bara 60 kalorier). Jag brukar inte äta pasta till salladen men kände att jag ville ladda lite till kvällens löpning. Inte så bra tänkt. Jag får lära mig ladda utan lunchpasta. Om jag hade skippat pastan hade jag hamnat jäkligt bra på procentfördelningen! Lunchen bestod av hela 500 kalorier vilket är för mycket. Te och Cola Zero är superbra att ta till när jag är hungrig. Jag är fullt medveten om att det inte är nyttigt men jag är ingen stor konsumerare.

Ons 22 okt (forts.): Ljus och träning i mörker

När jag flög upp för backen blev jag helt paff. Är det såhär det känns när man tränar på tom mage?

After work

Jag tog en sväng förbi Philipsinstallationen "Oasis of Light" i Kungsträdgården efter jobbet. Det är en utställning i form av en igloo där man kan lära sig om hur vi påverkas av ljuset - och vad just Philips har för prylar som kan motverka detta. Jag har länge gått och funderat på en Wake up light - en väckarklocka som väcker en med ljus och fågelkvitter. Jag är väldigt nyfiken på om jag skulle vakna av den...

Tänk att vakna till en soluppgång
- varje morgon!
(Vaknar man verkligen? Jag vill testa!)

Bloggare på event:
VR-Tess (vänster)
Jag (mitten)
Ruth (höger)
Sofy fastnade inte på bild
och det är
Jane som fotat
(som jag stulit)

Jag var hungrig redan i Kungsan. Jag var hungrig hela vägen hem till Saltsjöbaden. Maten var på gång och jag stod återigen i valet och kvalet. Sticka ut och springa omedelbums eller göra det efter middagen. Jag tog 4 vindruvor och så hade jag bestämt mig. Jag skulle göra det omedelbart.

Intervaller stod på schemat men jag förväntade mig inget dunderpass. Hungern försvann så snart jag stoppat fötterna i skorna vilket är en tacksam egenskap hos min kropp. Jag behöver aldrig träna hungrig helt enkelt eftersom jag aldrig känner mig hungrig när jag tränar!

Jag pendlar allt som oftast mellan att vilja ha min intervallträning exakt och superstrukturerad och att avfärda alla tider att nå och distanser att slå som rent nonsens. Idag ville jag inte ha ett enda måste. Jag ville bara göra en sak: springa så fort jag kan på någon typ av sträcka. Funderade på om jag verkligen blir bättre på att springa om jag springer en intervall på platt tartanbana. De lopp jag springer går i alla fall inte på platta banor. Istället bestämde jag mig för att springa intervaller precis där jag var. Där jag bor. Platt som backigt. Det skulle bli skitbra ändå. Under rundan kom jag aldrig längre än 2 kilometer hemifrån. Ändå var jag ute i 35 minuter. Ibland ska man inte göra det så svårt för sig.

De första intervallerna gick i uppförsbacke. Jag blev helt paff när jag kände hur lätt det gick. Jag kände mig precis så som Sofy såg ut när hon flög uppför "startbacken" på Lidingömilen. Tekniken satt som ett smäck. Jag fick upp både fötter och knän och armar! Det gick så lätt. Det kändes inte alls som om jag varit hungrig hela dagen. Ju fler intervaller jag sprang, desto mer avtog den lätt flygande känslan - men det är ändå den jag kommer minnas från ikväll.

Ons 22 okt: Styrketräning för axlar och biceps

Ville inte riktigt. Men gjorde det ändå. Jag är stolt, men inte nöjd, som Per Nuders nya bok heter.

20 minuter...

Halva jobbstyrkan trängdes på det lilla jobbgymmet under lunchen. De flesta hantlarna var upptagna. Maskinerna likaså. Men cc:n var ledig och jag körde axeldrag till hakan i den. Det är lättare att få till en naturlig och mer effektiv rörelse med fri stång - men man tar vad man har.

Jag lyckades roffa åt mig några hantlar och körde en kombination med axelövningar åt olika håll. Även om jag bara gjorde 8 åt varje håll brände det ordentligt på slutet eftersom kombinationen innehöll 3 eller 4 olika varianter. Ett bra superset alltså.

Mot slutet körde jag hammercurls med tung vikt och superset med hammercurls och axellyft åt sidan med något lättare vikt. Sedan fick jag nog av alla människor som trängdes på den där pyttelilla ytan så jag gick därifrån. Jag fick 20 minuters bra träning i alla fall. Och den blev av!

Träningsmotivation

Det står att jag ska köra styrka på lunchen. Jag har verkligen ingen lust. Skulle mycket hellre gå och köpa Kesella eller något annat jag kan äta till lunch. Men, men. Det är bara att ta mig i kragen och pallra mig ner till jobbgymmet (hade jag haft tid att gå till SATS idag hade det varit mycket roligare). Jag har mindre lust att springa intervaller på löpband (vilket ju är mitt träningsstraff under den här 10-dagarsfasen) än vad jag har att träna styrka. Så nu ska jag gå och köra min jäkla styrka. Det var bara det jag ville ha sagt!

21 oktober 2008

Dietdag 2/10

(05.20: 50min powerwalk light)
07.00: 1ägg, 3 ostskivor, 0.5dl Lean Dessert proteinpulver blandat med 0.75dl mjölk och resten vatten
(11.00: 40min styrketräning)
12.00: tonfiskröra (typ 1/2 burk) med creme fraiche (3msk) och kryddor. Blandade 1 burk kesella med 1 burk vaniljkesella
17.30: 12 bitar sushi, några tuggor glasnudlar och misusoppa med lite tofu

Summa: 1644kcal fördelat på 32% protein, 32% fett och 36% kolhydrater.

Dagens fundering: Öka på frukostandelen. Ta en proteindrink till mellanmål! Te funkar jättebra som hungerdödare! Blanda inte en hel vaniljkesella med vanlig kesella igen. Ta med ordentlig lunch!

Tis 21 okt (forts.): Styrketräning för rygg och bröst

Lunchträning: check!

Lyxlunch

Jag tog mig friheten att rucka på min effektivitet under lunchen. Offrade 12 minuter på att gå fram och tillbaka till SATS. Det är mycket roligare att träna där än på jobbgymmet. Och träning måste vara rolig. Ja, oftast i alla fall.

Rygg och bröst stod på schemat. Sittande rodd med millimeterprecision under utförandet, stående rodd och sedan rygglyft på golvet. 3 reps av övningarna. 12 till 15 repetitioner. Jag lyfter inte så tungt vad gäller rygg. Vågar inte. Vill inte göra fel och riskera skador. Ryggar är läskiga saker. (Knän också!)

Rygglyft

Vad gäller bröstträning vet jag vad jag ska köra. Jag har ett stående schema och tycks aldrig tröttna. Det är mycket ovanligt för att vara mig. Supersets med liggande bröstpress och flyes med hantlar och så bröstpress med stång på det. Dessa övningar kan man inte misslyckas med - vad gäller träningsvärk. Särskilt inte de där flyesen!

Tis 21 okt: Morgonpromenad

Jag gjorde det igen!

50 minuter

Jag pratade med Grabben till sent in på kvällen igår. Eftersom vi inte ses särskilt ofta nuförtiden (han konsultjobbar i Göteborg och jag konsultjobbar i Stockholm) och eftersom vi har för fullt upp för att prata på dagarna blir det en hel del nödvändigt telefonerande innan läggdags. Mest för att hålla koll på det praktiska. Hur var det nu med lägenhetsbesiktning på onsdag? Kommer TV-killarna och fixar ljudanläggningen nästa tisdag? Vad ska vi betala när och hur många kronor då? Livet är väldigt romantiskt. Och igår råkade det bli alltför sent. När klockan närmade sig midnatt och jag inte ens var nära sovstadiet är det lätt att förkasta planerna på morgonträning.

Eftersom den sena timmen var Grabbens fel, och att han dessutom var orsaken till varför det inte blev morgonträning i fredags, fick han uppgiften att ringa och väcka mig 05.20 imorse. Det gjorde han med bravur. Och det var nödvändigt. 2 minuter tidigare hade jag stängt av väckarklockan och vänt huvudet mot kudden igen.

05.20 kom jag upp, hoppade i kläderna och fick dessutom med mig mamma som sällskap på morgonpromenaden. Det var inte läge för en morgonjogg. Någon måtta får det vara med slitaget på knän och leder. Det finns en förnuftig person bakom mina galna idéer!

Promenaden var inte helt angenäm. Jag kände mig illamående och undrade om jag snart skulle bli magsjuk. Men nä, jag var nog bara extremt trött. Som sagt, jag måste bli bättre på det där med att sova. Det är trots allt det bästa som finns!

Tips

Lyssna på P1 idag klockan 10.03!

20 oktober 2008

Dietdag 1/10

(06.00: 45min morgonjogg)
07.00:
äggröra på 3 ägg, 2.5 dl mellanfil, 1dl Paulúnmusli
11.00: 7 tunna potatisklyftor som hade "marinerats" med honung och olja, 3 pannbiffar på nötfärs
14.00: 1 banan
15.00: 2dl latte
18.00: 1 baconinlindad kyclingfilé, sallad på vitkål, tomat och gurka och 3msk sås på creme fraiche, lime och svartpeppar.
(20.00: 55min jogging)
22.00: 1.5dl kesella med 1/2 rivet äpple och kanel

Summa: 1798kcal fördelat på 31% protein, 38% fett och 31% kolhydrat.

Dagens fundering: Frukt funkar värdelöst som mellanmål för mig. Jag skulle kunna äta 10 bananer och 10 äpplen och ändå vara hungrig. Imorgon ska jag testa med en burk kesella istället. Idag åt jag för mycket fett och för lite protein - fundera över frukostäggen!

Mån 20 okt (forts.): Kvantitativ löpträning

Idag slog Pucko-Puma till igen...

Kvällspasset

Varje måndagseftermiddag är en kamp mot klockan. Jag går, nej springer, från jobbet klockan 16.30. Missar oftast tunnelbanan med en halv minut och står stressat och stampar de 2 minutrar jag tvingas vänta på nästa tåg. Sedan kommer den jobbigaste biten. De tre stationerna till T-Centralen tar evighetslång tid. Ofast är det dessutom megatrångt på tåget och man tvingas stå så nära att man stirrar rakt in i varandras pormaskar. Det är inte alls trevligt och det känns som om vi aldrig kommer fram. Men det gör vi. Runt 16.37 öppnas dörrarna till T-centralens perrong och jag hastar uppför alla rulltrappor. Jag har som mål att komma först av alla upp till markplan och jag når nog någon form av maxpuls redan här. Sedan kryssar jag mig effektivt fram på plattan, svär över alla som går för långsamt eller som dräller runt och prickar allt som oftast in den gröna gubben över Sveavägen vid Sergels torg. Några minuter senare checkar jag in till Pias spinningpass som börjar klockan 17.00.

Jag gick igenom hela den här proceduren idag också. 17-markeringen var inringad i min kalender. Det var bara det att jag inte fanns med i SATS bokningssystem. På skärmen fick jag beskedet att mitt nästa inbokade pass är onsdag 29 oktober. Va fan! Inte bara det - kvällens Piapass var fullbokat och det hjälpte inte ens att jag tålmodigt stod i kö. Det var bara att inse att det inte skulle bli något adrenalinpulserande spinningpass ikväll.

Jävla skitpissfan.

Jag skyndande mig ner mot Hötorgets perrong och hoppade på det där jäkla skittåget igen. Hade några minuter tillgodo på Slussen innan, tack och lov, ett snabbtåg skulle ta mig hem till Saltsjöbaden. Sprang in på Konsum och shoppade 6 burkar Kesella så att jag inte behövde stå och gnissla otåliga tänder på den trista perrongen och satt sedan och bet mig frenetiskt i kinden hela vägen hem. Vad skulle jag ta mig till nu?

Tack och lov finns löpträningen.

Medan jag satt och tuggade i mig kycklingmiddagen hade jag fullt sjå att komma fram till om jag skulle springa intervaller eller ett vanligt kvantitetspass. Intervallerna lockade - då behövde jag inte springa så långt bort. Men, det blev kvantitet. Med magen full av middagsmat är intervaller inte särskilt lämpligt.

Reflexjacka är bra.
Man syns!

Jag tog med mig min IPod med Måns Zelmerlöf vars Cara Mia spelades i 3 versioner på rad innan jag tröttnade och hoppade över skiten. Anastacias Everything Burns var mer min melodi ikväll och den fick gå på repeat några gånger.

Ganska snart sänkte sig ett lugn över mig, svordomarna tonade bort och jag tänkte att det här är som meditiation. Pulsen var behaglig. Benen gick av sig själva och det enda jag behövde bry mig om var mig själv och min egen uppmärksamhet. Så underbart. Det är skillnad på att ligga på sofflocket och filosofera och att vara ute och springa och göra detsamma. Man blir så mycket mer konstruktiv när man har lite fart under fötterna. Det behöver inte ens gå fort!

Nu har jag kommit hem igen. Glad, lagom trött och lagom svettig. Den högsta pulstoppen kom den sista kvarten då jag gick genom ett mörkt skogsparti. Jag är bra på att skrämma upp mig själv...

Gainomax

Grattis Johanna Wiklund i Umeå.
Du har vunnit 10 återhämtningsdrycker
och 10 bars från Gainomax!

Rätt svar på tävlingen var alternativ c: kroppen behöver både protein och kolhydrater för att återhämta sig. Och vet ni vad - alla svar som kom in (och de var många) var korrekta! Vissa av er hävdade att återhämtningen blir ännu bättre med hjälp av skratt eller lek med Labrador när man försöker stretcha, och sådant köper jag helt och hållet. Tyvärr blir det dock ingen Gainomax för de härliga bonussvaren...

Mån 20 okt: Morgonträning

Det blev ingen 30 minuters jogg imorse...

Morgonträning

Det blev ingen 30 minuters jogg imorse. Det blev 45 minuter. Jag vaknade raskt när klockan ringde klockan 05.20 men modet sjönk när jag hörde regnsmatter utanför fönstret. Jag hade tur som hörde fel. När jag klev utanför dörren 10 minuter senare var luften ganska varm och ganska torr och det var på det hela ganska behagligt.

Jag hade tänkt mig en runda om 30 minuter men så bestämde jag mig för att ta några kvarter extra och därmed kunde jag inkassera 15 extra träningsminutrar.

Jag sprang och funderade på allt och ingenting och från att ha varit en sovande zombie blev jag till en livs levande och fullt fungerande människa.

Zombiestadiet...

19 oktober 2008

10 dagar!

Imorgon är det 10 (11 egentligen, men 10 låter bättre) dagar tills flyttlasset går till Halmstad. Jag hade som mål att gå ner 5 kilo tills dess. Det kommer inte att lyckas. Faktum är att jag inte gått ner ett enda. Jag är lite arg på mig själv på grund av det - med all rätt.

Med 10 dagar kvar inleder jag nu min 10-dagarsutmaning. Syftet är att se om jag åtminstonde kan gå ner några hekton till den 30 oktober. Utmaningen består av två delar - en träningsdel och en kostdel:

Träningsutmaningen:

Jag har redan nu gjort en träningsplan för denna vecka. Mitt mål blir att följa planen till punkt och pricka. Missar jag ett pass ska jag avtjäna ett straffpass i form av 40 minuters intervallträning på löpband nästa vecka. Ett mycket lämpligt straff tycker jag!

Min träningsplan för veckan lyder som följer:
Mån: 30min morgonjogg/pw + 55min spinning
Tis: 30min morgonjogg/pw + 40min styrketräning
Ons: 40min styrketräning + 40min back-/vanliga intervaller
Tor: 60min löpning
Fre: Vila
Lör-Sön: 25-timmarsspinning med Coola K

Kostutmaningen:

Att träna är egentligen ingen utmaning. Utmaningen ligger i kosten. Mitt mål är att hålla mig till 1700kcal per dag fördelat på 40% protein, 30% kolhydrater och 30% fett. Den kosten funkar för en PCOS-person som mig! Jag kommer att skriva ut vad jag har ätit och ni är välkomna att kommentera eller tipsa - förutsatt att tipsen håller sig till mitt kalorimål och min procentindelning.