10 augusti 2007

Fre 10 aug: Core och spinning

Motivationen är på topp just nu. Det börjar ju snart bli höst!

Jippie för höst

När det börjar bli augusti är jag som mest träningssugen. Då börjar planer smidas för att börja ett nytt liv. Mestadels på träningsfronten. Det är som en nystart. Semestern är över, batterierna är laddade och som pricken över i:et presenteras nya scheman av gymmen.

Just så känner jag just nu. Jag ser fram emot slutet av augusti, september, oktober och jag ser fram emot röda höstlöv, mysiga testunder i höstmörkret efter ett svettigt pass och jag ser fram emot benträning inför skidsäsongen och att faktiskt få frysa lite på väg till gymmet för att komma in i en varm, varm träningslokal.

Core och spinning

Det var med lätta ben jag gick för att träna på lunchen. I alla fall mentalt. För rent fysiskt sett så känns benen lite tunga efter gårdagens spinning och jogg.

Det blev Liljeholmen. Igen. Först 30 minuter core och sedan 55 min blå spinning.

Coren var jobbig. Jäkligt jobbig. Jag tror jag utvecklat en mage under sommaren. Det ser väldigt mycket ut så i spegeln. Så jag tror jag ska gå in på GymGlams blogg och läsa lite om hennes magträningstips hon skrev om för några dagar sedan.

Spinningen var sådär. Instruktören var ok, men väldigt personlighetslös. Jag satt och funderade på varför vissa instruktörer kan lämna en helt känslolös medan andra antingen älskar man, eller kanske tycker är superkass. Kom inte på något bra svar. Jag hade alldeles för mycket att stå i med att torka svetten av pannan eftersom luftkonditioneringen inte funkade.

09 augusti 2007

Tor 9 aug (forts.): Svettig Spinning

Trots att det bara är tio minuters promenad till SATS Liljeholmen har jag bara varit där en gång. Det har varit ett medvetet val.

SATS Liljeholmen

SATS Liljeholmen är varken det fräschaste eller det roligaste gymmet i stan. Därför är det inte ofta jag går dit. Det har hänt en gång närmare bestämt. Jag blev avskräckt. Min känsla då, var att det var litet (det fanns tre löpband), trångt och med gamla redskap. Dessutom satt det en lapp i receptionen att man skulle tänka på att tvätta sina kläder och använda deodorant eftersom det framkommit klagomål om lukten hos medtränande. Låter inte så kul, eller hur.

Men jag valde att gå dit för att köra lite spinning idag ändå. För spinningsalen är inte fy skam. Cyklarna känns ganska nya även om man cyklar som packade sillar om passet skulle vara fullt.


Spinning

Vi var bara sex stycken på passet idag. Det räckte för att göra rummet som en bastu. Det var sjukt kvavt och sjukt varmt. Efter tio minuter gick jag för att fylla på min vattenflaska en gång till.

Instruktören var en vimsig Marie med odefinierbar dialekt (uttal såsom "chååår" istället för "kör" och "brååå" istället för "bra", är det gotländska det?) som hade problem med skivor och som därför blev en hel del minuter sen. Därför låg Marie på minuspoäng hos mig i början av passet. Men det blev bättre. Så jag kan absolut tänka mig att köra med Marie igen. Men det får gärna vara lite fler deltagare för den ultimata gruppträningskänslan.

Bästa backarna

Jag brukade älska backar. Det gör jag fortfarande. Fast det är jobbigare nu än förr. Lite för många kilon på kroppen brukar resultera i den konsekvensen...

Bästa backarna i Stockholm

  • Västerbron: Stockholm marathons mesta höjdpunkt - bokstavligt talat. Är kanon åt båda hållen.
  • Backen vid Eriksdalsbadet: lagomt lång, lagomt brant och bra med bredd.
  • Abborrbacken på Lidingö: beryktad mardröm som är värd att uppleva. Bränner bra i benen!
  • Från Söder Mälarstrand till Mariatorget: börjar lätt, slutar brantare. När man svängt vet man att man nått halvvägs. En bra backe rent psykologiskt sett.

Någon dag skulle jag vilja springa uppför Hammarbybacken. Har inte haffat det tillfället än...


Att springa uppför

När jag pustar och flåsar mig uppför en backe är det armarna som min kära löptränare försöker fixa till. Hans gyllene ledord, som ständigt ekar i mitt huvud när det är backdags, är att ju brantare backen är, desto mer måste jag jobba med armarna. Pendla med dem upp och ner, i den riktning man springer. Det ger gratisfart. Att pendla med dem nere vid höfterna ger ingen fart (vanligt när man ser löpare i spåret), och att pendla med dem i sidled framför brösten ger inte heller någon vidare fart (också en vanlig syn i spåret).

Tor 9 aug: Kvava 5km

På lunchen blev det fem km jogg bikram style

Fuktlock och Ipodpremiär

Den fuktiga luften ligger som ett vakum över Stockholm idag. Det är varmt men mulet och svetten sipprar gärna ner längs ryggen. I alla fall när man som jag bestämde sig för att ta med IPoden på en premiärtur. Den funkade utmärkt. Till och med hörlurarna funkade bra trots att jag inte gillar att springa med sådana där vanliga.


Jobbigt är skitbra!

Jag valde mina vanliga fem kilometer runt Tanto och Eriksdalsbadet. Det gick fort, fort idag. Inte konstigt - jag hade ju jäkligt bra musik!

När jag svängde upp vid Eriksdalsbadet och hade den där sjukt sköna, lagomt branta men väldigt jobbiga backen upp till Ringvägen (en bred gång- och cykelväg) hittade jag Alice Deejay i lurarna (som jag lyssnade till på repeat i oändlighet när jag var 17) och drog upp farten i backen. Det var så skönt. Men så sjukt jobbigt. Väl uppe kändes det som om lungorna skulle sprängas och jag visste knappt var jag skulle göra av den tunga, tunga andhämtningen.

Sedan gick det ganska sent uppför Ringvägen mot SöS. Att springa uppför efter uppför är jobbigt. Men det är ju det som är meningen. Det är ju då man blir bättre. Jobbigt gör att endorfinerna och adrenalinet leker rövare i kroppen och är skitbra!

Resten av dagen

Nu laddar jag om batterierna med vatten, pasta med tonfisksås och en massa jobb. I eftermiddag ska jag köra spinning. I can't wait. Idag SKA bli en skitbra dag sett ur träningssynpunkt! (För ikväll vill jag äta glass...)

08 augusti 2007

Dressed down

Jag läste i någon blogg, någonstans, att vill man känna sig som en kändis så ska man köpa ett gymkort för att då kan man bli lika snygg som dem, eller något liknande tramsigt. Men kändisar på gym är inte alltid så snyggt...

Dressed down

Medan jag går och längtar efter färgglada sport-bh och kläder i hi-techmaterial, tränar kändisar i mysbyxor och svartvitt. Det ser väldigt tråkigt ut, om man inte heter Rihanna, för då glänser man oavsett.

Nedan är fyra oglammiga gymoutifts på vanligtvis ganska glammiga personer: Rihanna, Nicole Kidman, Jessica Simpson och Nicole Richie.

Ja ä inte bitter...


Kollade in höstens nya scheman från SATS idag...

Inget nytt under solen

Jag hade hoppats på någon rolig nyhet bland SATS-klasserna i höst. Samtidigt som jag är lite besviken över att det är i stort sett samma gamla schema som förut så visste jag ju med mig att det inte skulle bli något nytt. För då hade nog hela världen och hans fru vetat om det.

Att vissa av de gula spinningklasserna nu också blir pulsklasser betraktar jag inte som en nyhet. Men någonting nytt hade de väl kunnat klämma ur sig? Eller så är det jag som är på mitt allra bästa bitterhumör idag.

VeckoRevyn

Kom över ett nummer av den gamla favoriten VeckoRevyn och gladdes.

Riktig träning och hälsa

Äntligen har ett magasin förstått vilken bra idé det är att ha en riktig "träningsavdelning" i tidningen. Amelia & co kör med sin helsida som döps med hälso-nånting och så radas där upp en massa siffror som kommer från undersökningar och studier som har med träning och hälsa att göra. Vem blir mer träningskunnig och inspirerad av det? Ibland finns där några träningsrelaterade prylar med, som om det skulle hjälpa.

Men nu har alltså VeckoRevyn tagit hjälp av en PT och gör träningssidorna, inklusive frågor-och-svar-del, till en permanent sak som faktiskt har med träning att göra. Heja heja!

Heta Listan

Satt uppe halva natten igår och svettades med att fixa lite bra träningslåtar. Här kommer några favoriter...

Låt/Artist

Everybody´s Free/Bob Sinclair & Cutee B (Absolut Dance 2007)
Perfect (Exceeder)/Mason Feat. princess (Absolut Dance 2007)
Party All The Time/Sharam (Absolut Dance 2007)
Here For You/Spoonface (Absolut Dance 2007)
Sexual Healing/Alibi Vs Rockefeller (Absolut Dance 2007)
We Are Family 2007/Groovestylerz (Absolut Dance 2007)
Billie Jean (People Always Told Me)/Starzoom (Absolut Dance 2007)
Walking In Memphis/Masterblaser (Absolut Dance 2007)
Take All My Love/Da Buzz (Absolut Dance 2007)
Cara Mia RRR Club Version/Måns Zelmerlöf (Absolut Dance 2007)

Tokyo/Danny
Play It For The Girls/Danny

Say My Name/Destinys Child
Independent Women/Destinys Child
Jumpin Jumpin/Destinys Child

Try Again/Aaliyah
What A Girl Wants/Christina Aguilera
Bye Bye Bye/N Sync
It's Gonna Be Me/N Synd
I Need To Know/Marc Anthony
It Feels So Good/Sonique
All The Small Things/Blink182
Better Off Alone/Alice Deejay
Waiting For You Tonight/JLo
Gotta Tell You/Samantha Mumba

The Way I Am/Eminem
Stan/Eminem & Dido
Lose Yourself/Eminem
Sing For The Moment/Eminem
Like Toy Soldiers/Eminem
Mockingbird/Eminem

Give It To Me/Timbaland ft. Justin & Nelly Furtado
Sexyback/Justin
Sexyback/DJ Sveshnikov club mix
My Love/Justin
I Think She Knows/Justin
What Goes Around Comes Around/Justin

SOS/Rihanna
Unfaithful/Rihanna
A Million Miles Away/Rihanna
If It's Loving That You Want/Rihanna
Pon De Replay/Rihanna
Umbrella/Rihanna
Push Up On Me/Rihanna
Don't Stop The Music/Rihanna
Good Girl Gone Bad/Rihanna
Here I Go Again/Rihanna
Music Of The Sun/Rihanna

Don't Cha/Pussycat Dolls
Beep/Pussycat Dolls
Hot Stuff/Pussycat Dolls
I Don't Need A Man/Pussycat Dolls
Buttons/Pussycat Dolls
Stick With You/Pussycat Dolls
Bite The Dust/Pussycat Dolls
Tainted Love/Pussycat Dolls

The Sweet escape/Gwen Stefani
Maneater/Nelly Furtado
Girlfriend/Avril Lavigne
Do You Know/Enrique Iglesias
Beautiful Liar/Beyonce & Shakira
Never Again/Kelly Clarksson
Candyman/Christina Aguilera

One More Night/Cascada
Miracle/Cascada
Everytime We Touch/Cascada
How Do You Do/Cascada

Baby Boy/Beoynce
Bonnie & Clyde/Beoynce
Crazy In Love/Beoynce
Dangerously In Love/Beoynce
Work It Out/Beoynce

Ons 8 aug: Svettig morgon

Nu jäklar så satt den!

Caroline

Sådär. Där satt äntligen morgonpasset! Dels tack vare att Caroline var instruktör på SATS Hötorget, men också tack vare att jag ändå skulle skjutsa grabben till Centralen klockan sex på morgonen.

Caroline var lika underbart, fantastiskt, jäkla bra som vanligt (älskar musiken!) och som deltagare blir man väldigt glad när instruktören känner igen en. För när hon plockade upp biljetterna nickade hon igenkännande och hälsade mig välkommen tillbaka. Det gav mig lite mer motivation att köra för fullt.

Hur dum får man vara?

Det är svårt att gå upp tidigt på morgnarna. Speciellt för att träna. Men när man väl är uppe och utanför dörren, så känns det så jäkla bra. Och jag ställer mig denna fråga för tusende gången: varför minns man inte den underbara morgonträningskänslan när man ligger i sängen och har svårt att komma upp? Hur dum får man liksom vara?

Klockan är åtta, jag har tränat. Känner mig vaken. Sitter och lyssnar och ler till Adam och Gry på Mix Megapol och har duschat, tvättat håret och ätit två grova mackor med avokado och skinka. Och visst sa jag att klockan bara är åtta?

Världens bästa receptionist

Förresten, världens bästa SATS-receptionist jobbar på SATS Hötorget. Det är en kille och tyvärr vet jag inte vad han heter, men han är alltid lika hjälpsam och trevlig och engagerar sig i lagomt med småprat.

07 augusti 2007

TV-tipset

Ok, det är väl inte det allra bästa att häcka framför TV:n men om du ändå hamnar där, kolla in detta!

So you think I can dance

Boka in några kvällar på 5:an mitt i veckan och bänka dig framför So you think you can dance med Cat Deely som the hostess. Cat Deely är väl inget speciellt att kolla på egentligen, men dansarna är underbara. Vilka moves! Hur gör dem? De är så starka och smidiga så man vill bara gå och träna och träna och bli likadan!

Sjöglimt

Det är bäst att ta vara på solen. Man vet inte när den kommer tillbaka igen...

Axelont och havsbris

Jag var ute på sjön igår. Badade i för kallt vatten och drog upp mitt gamla axelont som jag inte känt av sedan förra hösten och som jag betalat dyra pengar för att försöka få bort. Idag försökte jag bota det med mer båtliv, men utan kallbad. Det gick sådär för axeln. Ontet är kvar och kräver nog lite mer massage för att rätta till sig. Men själen mår desto bättre!


Dunka dunka

Hämtade ut min Ipod idag och är alldeles lycklig över att få hålla den lilla tingesten i handen. Den är ju för söt! Försöker proppa den full med musik just nu och laddar hem lite gott och blandat. Ska försöka göra en lista med all bra peppmusik jag fyller den med, när tillfälle ges.

Träning?

Träningen då, undrar ni säkert? Jaaa... det har ju stått lite stilla både igår och idag... och i söndags och i lördags... Men jag var i alla fall ute på en promenad idag på fem kilometer. Träningen kommer! Jag tycker ju om att springa i regn och blöta...

06 augusti 2007

Mjooosick

Min illgröna Ipod kommer imorgon och jag är i full färd med att fixa musiken som ska fylla dess lilla minimala inre.

Vilken musik tränar man bäst till?

Jag tycker faktiskt att lugna låtar passar bra att träna till. Men de måste vara riktigt bra. Som Pussycat Dolls lilla lugna ballad (vet inte vad den heter). Den skulle jag kunna köra intervall till. Men, jag förstår att de flesta inte håller med mig.

Hur som helst så har Amerikanska Fitness Magazine listat några låtar de tycker passar bra att träna till. Jag ska absolut skriva ned några jag tycker låter lovande, och fixa hem dem.

Helgen

Det som började bra avslutades... dåligt.

Helgen

Efter fredagen hade jag bara 14 km kvar till mitt mål. Peanuts, tänkte jag. Problemet var bara att vi skulle till Örebro på lördagen för ett bröllop. Och eftersom jag för en gångs skull var snygg i håret efter ett frissabesök på fredagen så kunde jag ju inte förstöra den slicka looken med en morgonjogg på lördagen. Så på lördagen kammade jag hem 0 i antal joggingkilometer.

Och söndagen? Jaaaa... efter en lång sovmorgon efter en lika lång natt, och sedan ett besök på Taxinge Kakslott (med världens största tårt- kak- och bakelseutbud, ni MÅSTE ta farmor eller mormor med och åka dit!) och sedan ett nästan-dopp (fortfarande lite kallt i vattnet) i Saltis hos föräldrarna och middag, ja då fanns det liksom ingen tid för jogg. För då kvar klockan nästan midnatt. Tänk vad dagarna bara försvinner när man har saker att göra!

Kommande vecka

Denna vecka har jag ett lägre joggingmål. Kör på 30 km. Istället ska jag försöka komma iväg till gymmet mer, och styrketräna.

Men även denna vecka kommer att gå fort som tusan. Redan måndag och på onsdag bär det av till Norrköping eftersom grabben är med i SM - i fyrverkeri. Och till helgen går kanske kosan till Halmstad. Ingen lugn och ro här inte...