20 december 2008

Lör 20 dec: Snöskottning

Det är jobbigt att skotta snö. Därför är jag den första att tacka ja till den uppgiften!

Snö!

I år är det mycket snö i Åre redan till jul och vi fick vada upp till stugan när vi kom i natt. Då svor vi mest över det - men idag var jag tacksam för all snö som kommit. Att skotta snö är nämligen skitbra träning, och dessutom roligt.


Åre i julskrud:

Fre 19 dec: Tid för träning

Firade den analkande semestern med spinning på lunchen och styrketräning sent på kvällen.

Äntligen fredag

Jag borde ha vetat att lunchspinningen på SATS Stadshagen inte är något att hurra för. Men jag bokade naivt in mig på en klass ändå. Två andra deltagare dök upp och vi bildade en sorglig trio. Jag vet inte hur en spinninginstruktör tänker inför en klass med 3 personer men som deltagare och av erfarenhet vet jag att det kan bli pannkaka - eller skitbra. Det är nu som instruktören har tillfälle och möjlighet att ara mer personlig och coacha mer individuellt. Instruktören igår verkade mest resonera att om man skriker i mikrofonen så kör deltagarna tuffare. Det funkar inte så. Vi får bara ont i öronen.


Jag mötte upp med Nilla efter jobbet. Vi hade tre punkter på agendan: julklappsköp, styrketräning och middag. Julklappsköpet gick i en rasande takt tack vare Nillas hjälp. Sedan värkte magen och vi bestämde oss för att äta först. Restaurangvalet föll på min favorit Rice på Nybrogatan. Vi kom på att gymmet på Stureplan låg nära till hands men förnuftet sade att det var smartare att gå ner maten lite så det fick bli SATS Regeringsgatan.

I går klockan 20.00 var det bara Puma, Nilla och en städare som hittades på SATS Regeringsgatan. Perfekt för oss! Vi bestämde oss för att mördarköra biceps och triceps och kom på ett finurligt upplägg. Vi skulle köra många, många reps - och vi skulle köra superset. Jag ville att mina muskler skulle dö. Eller... i alla fall bli riktigt trötta.

Tuffa muskelmördare?

Superset för biceps: 20 bicepscurls med stång+20 hammercurls med hantlar (x 3).
Superset för triceps (1): 20 tricepsdrag bakåt i cc+20 tricepslyft över huvudet (x 3)
Superset för triceps (2): 20 tricepspushdowns + 20 omvända tricepspushdowns (x 3)

Vi körde lite magövningar också. Benpendel från sida till sida och cirkelformade crunches. Den sistnämnda övningen är en riktig killer!

Tung, tung kettlebell.
Försökte lyfta 40-kiloshanteln också men den var ganska orubblig.

Strax efter klockan 21 mötte jag Grabben vid Centralen. Han hade åkt tåg från Göteborg och skulle fortsätta upp mot Åre med mig i bil. Vi skulle köra hela natten och laddade bilen med julmust, skumtomtar och en ny favoritjullåt.19 december 2008

Äntligen fullträff!


En vit jul

Jag hoppas julen blir mer vit i år än förra året i Åre. Just nu ser det lovande ut. Ikväll åker jag norröver men innan dess ska jag hinna med 2 timmars träning. Ni minns väl min 600-minutersutmaning?
.


Bilden är nallad från Skistars eminenta "snörapportsblogg"!

18 december 2008

Anledningar till att (tränings)blogga

Jag fikade med Coola K igår och pratade träningsplanering och 2009. Jag lunchade med Emliscious idag och pratade gym och mer träning. Imorgon ska jag träffa Nilla för att träna och julmysa. Det finns lika många anledningar att träningsblogga som man träffar underbara personer via träningsbloggen!

En kort Emliscious och en lång Puma

Från dig själv till dig själv...

...eller någon annan? Apotekets(!) bodylotion i limited editionvariant doftar underbart av äpple och vanilj och var en spontan liten present från min mamma häromkvällen.

17 december 2008

Blondinbella tränar!

Här kan ni se Blondinbella träna - ett avsnitt från hennes 3 minuter långa dagliga dokusåpa. Ni som lyssnar på Mix Megapol kunde imorse höra hur Alex Schulman sågade både henne och hennes TV-projekt. Säga vad man vill om Blondinbella men jag tycker att det är grymt bra att hon tränar - och att hon förespråkar träning, och framförallt styrketräning, på sin blogg.

Blogger Ski Camp

Första leveransen med grejer till Blogger Ski Camp har kommit...

Tränings-DVD

Är detta den perfekta juklappen?

Träna på 17 minuter

I min familj köper vi bara en julklapp. Under stor hemlighet drar vi lott om vem vi ska köpa till och regeln säger att värdet får vara högst 300 kronor. Den som ska köpa julklapp till mig skulle gärna få köpa GymGlams nya tränings-DVD: "träna på 17 minuter".Tyvärr hade jag inte möjlighet att tacka ja till erbjudandet att vara testperson för övningarna på den nya DVD:n, men jag har tränat till GymGlams kortfilmer på bloggen och jag har varit på några av hennes pass. Jag fick rejäl träningsvärk efter bootypasset - så det är ju onekligen bra träning. Dessutom känns den rejäl och effektiv och inte sådär mesig som vissa träningsfilmer ger intryck av att vara. Och 17 minuter känns som en ganska bra tidsrymd att träna framför TV:n...

16 december 2008

Träningsmusik

Martin Stenmarks "A million candles burning" spelades på radion någonstans mellan Jönköping och Ödeshög när jag körde upp från Halmstad till Stockholm. Låten är inte särskilt snabb, men taktfast, och jag skulle absolut få horn i pannan om den spelades på en spinningklass.

Tis 16 dec: PT-träning

Eldprovet är avklarat.

PT Challenge

PT-Fredrik var bussig och bjussade på en provträning idag. Han förvarnade mig redan igår, när jag var på gymmet, och sa att han förberett ett högintensivt pass åt mig. Jag gick hem med slutkörda armar och byggde upp både träningsvärk och nervositet inför idag.

Glad och pigg (före träningen).
Efteråt var jag mest bara glad...

Idag på lunchen sågs vi igen. Vi körde boxövningar blandat med sit ups och armhävningar och hopprepshoppande. Om jag inte redan var slut i armarna blev jag det nu. Situpsen funkade bra men armhävningarna får jag bakläxa på. Under en av övningarna skulle jag slå 1 slag, ner för 1 armhävning, upp för 2 slag, ner för 2 armhävningar och så vidare - ända upp till 10. Sedan skulle jag räkna ner igen. Mina armhävningsförsök var en sorglig syn redan halvvägs. Det positiva i det hela är att det som är dåligt bara kan bli bättre!

På det stora hela får PT-Fredrik bra betyg. Jag tror detta kan bli bra. Jag sa till Sofy igår att det är en fin linje mellan att träna riktigt hårt så att det är skitkul och riktigt hårt så att man aldrig vill göra det igen. Det är någonstans där jag vill balansera.

Här har ni honom: PT-Fredrik!

15 december 2008

Mån 15 dec: Styrketräning + spinning

Träning när den är som bäst!

Styrka + Spinning

Jag hade inga förväntningar på kvällens träning. Jag hade skrivit en lista på vilka övningar jag skulle göra, men var inte sådär laddad som jag kan vara ibland. Jag hade heller inte en enda förväntning på spinningklassen. Jag vågar inte hoppas någonting när jag kör för en ny instruktör.

Kanske är det jag som blivit mesig och inte lika mycket på hugget som förr. Men kvällens instruktör var faktiskt skitbra! Vad är det som hänt? Varför träffar jag på så många bra instruktörer nu? Varför inte förr? Det är bara att tacka och ta emot. Svetten rann och pulsen var på topp. Musiken var grym och instruktören kunnig. Det kommer bli bra på SATS i Halmstad!

Innan konditionsklassen hade jag kört 40 intensiva styrketräningsminutrar. Halvvägs in i träningen var jag så rejält trött i axlarna att jag var tvungen att dra ner på tempot. Hur kunde så lite göra så mycket? Det är bara att köra hårdare nästa gång. Och nästa. Och nästa.

Träningsplanering

Här sitter jag och träningsplanerar. Jag har skrivit upp vilka övningar jag ska köra på en bit hushållspapper. Hittar inget annat vettigt i närheten. Det blir rygg och axelträning innan spinningen. Drag till hakan med stång, rotationscuff i cc, raka axellyft med viktskiva, hantellyft åt sidan, hantelrodd, rodd med stång, marklyft, helikopter, ryggresningar på boll och kanske, kanske benlyft på boll om jag hinner.

Måndag 15 dec: Power(walk)

Måndag morgon bjöd inte på något mjukt uppvaknande.

When the going gets tough - the tough gets going

Jag tänkte att jag skulle känna på hur det funkar med en 600-minutersvecka på riktigt (2 timmar om dagen under 5 av veckans 7 dagar). Även när inte alla förutsättningar finns för den.

Veckan som precis börjat är sista veckan innan julledighet. Allt ska göras klart denna vecka. Allt står liksom och faller med denna vecka. Jag ska dessutom åka från Halmstad till Stockholm imorgon, och från Stockholm till Åre på lördag. Att kombinera denna stress 600 minuters träning ska bli mig ett sant nöje. I am game!

Imorse var det svårt för självaste Philipslampan att väcka mig. Jag drömde en konstig dröm om fåglar som skrek i mitt öra och vaknade av att det var fågelkvittret från lampan. Det blev sent igår kväll (söndagskvällar spenderas oftast framför jobbdatorn) vilket i allra högsta grad märktes imorse.

På lunchen snörade jag på mig löparskorna och hädade. Jag gick alltså. Powerwalkade! Enda anledningen till jeansen var ett jobbärende på stan jag gjorde i samband med 40-minutersrundan som ledde mig ut på okänd mark. Jag hittade en vikingaby på mina nya jaktmarker. Se där vad som gömmer sig bakom knuten!

Lite senare i eftermiddag ska jag hitta lite inspiration i Stora boken om styrketräning. Sedan ska jag ta ett styrkepass på gymmet så att jag blir lika snygg som Glitzy. Eller i alla fall ännu ett steg i rätt riktning. Sedan blir det en timmas spinning och därmed är dagens 2 timmar tränade.

14 december 2008

Träningsresa

Torekov Hotell och Spa visade sig vara ett ställe med många möjligheter.

Vill man vara fin...

Jag gillar inte Springtime travel av den enkla anledningen att det är för dyrt. Dessutom gillar jag dem inte eftersom de verkar ha något slags monopol på NY Marathon. Inte för att jag tänkt springa, men ändå. Träningsresor är enkla att knåpa ihop själv så jag förstår inte anledningen till att åka på en arrangerad sådan.

Anledningen till att jag pratar träningsresor är för att jag varit på Torekov Hotell & Spa. Ett mysigt ställe med en del träningsmöjligheter - även om jag själv inte hann utnyttja en endaste av dem denna gång.

Entrén

Jag har inte varit på särskilt många spahotell i Sverige (jag är ingen "spa-människa" som har ro att sitta och filosofera i en vilstol eller i en ångbastu) men jag slogs av hur inrett in i den minsta detalj allt var i Torekov. Varenda värmeljus och varenda stilleben var genomtänkt - och de var många!


Stilen var enkel och skandinavisk med både ljusa och mörka träslag. Färgerna gick i brunt och turkost och turkost med tydliga dekorationer från havet. Lugnt och lyxigt!

Baren i restaurangen.

Utanför vår rumsdörr.

Snygg inredning med korgar och stövlar
(de senare kunde man låna).

Jag kom inte upp i tid för att vara med på morgonens yoga (julshowen kvällen före med Sonja, Sanna och Shirley satte stopp för det) men jag njöt av en ansiktsbehandling istället. Njöt är nog fel ord. Ansiktsbehandlingar med portömning och ögonbrynsnoppning är värre än något av de tandläkarbesök jag genomlidit. Fasen vad ont det gjorde! Såhär 9 timmar senare har jag fortfarande ont på nästippen och hela näspartiet ser svullet ut. Av de svalkande rengöringscrémerna innan minns jag inget. Men vill man vara fin får man lida pin, eller?

Sonja, Shirley och Sannas julshow.

Jag vill åka tillbaka till Torekov Hotell & Spa. Men då vill jag göra det under 2 nätter med ett ordentligt träningsschema inbokat. Löpning längs kusten, massage i behandlingsrummet, styrketräning i gymmet, yoga i den lugna avdelningen, bastu för trötta kroppar och god mat på kvällen. Det vore en skön träningsresa det!

Ett av relaxrummen.
Liknande inredning har vi tänkt att ha på balkongen i vår.