20 oktober 2007

Tjurruset

Här följer berättelsen om asfaltsblomman som tvingades till sankmarkerna.

Prolog


Som alla andra småpojkar började grabben med fotboll. Men han upptäckte att han var bättre på att springa efter bollen än med bollen. Så han slutade. Hittade till orienteringen istället. Men märkte att han trivdes bäst på stadsorienteringarna, och att han sprang snabbare när han valde plana omvägar – än att gena genom buskar och snår i skogen.


Grabben lämnade karta och kompass hemma och hamnade i friidrottssvängen. Där han hörde hemma. Det är också här, på plant och snabbt underlag, han stannat – tills hans briljanta flickvän kom på att anmäla honom till Tjurruset. 10km terräng uppför backar, genom kärr och hinderbanor.


Dagen d


Uppladdningen började redan på fredagskvällen. Med en flaska vin till Idol och alldeles för stark mat för grabbens tycke (inte helt optimalt alltså – men bättre än den AW grabben tänkt gå på som slutade 04.20 på lördagsmorgonen).


Kvällen gick åt till att muttra spydiga kommentaren om morgondagen, men ljuspunkten var att banan beskrivits som torr på hemsidan eftersom det inte regnat på länge. Och är det någon som blig gnällig som ett barn när han blir blöt och lerig – så är det grabben.


Vi begav oss ut till Skatlötens motionsanläggning som ligger mitt ute i ingenstans. Kön till den halvleriga åkern där vi skulle parkera ringlade lång och jag såg framför mig hur vi skulle fastna i de djupa lerspåren. Vi kör ju ingen 4x4 precis…


Startskottet gick klockan ett. 10 sekunder före hade grabben ställt sig i målfållan tillsammans med 2000 andra grabbar.I början var banan bred som en fotbollsplan. Efter 200 meter hade den smalnat av till knappt en meter och flaskhalsarna hopade sig efter varandra. Efter loppet sammanfattade grabben det som att den som var mest hänsynslös vann.


Vann gjorde en tanig liten spjuver(!) på under 35 minuter. Innan dess hade de (främst orienterare, polis- och brandkårslag samt en massa andra löparfantaster - inklusive kändisar som längdproffset Mathias Fredriksson) sprungit över bildäck, krupit under hinder och sprungit genom eller på en gigantisk snöhög, kampats om platsen på smala stigar och sprungit genom kärr och sankmarker. Tiderna blev därför därefter.Grabben kom också i mål. Efter ett tag. Men han sa att han inte var trött. Det var bara det att det inte gick att springa fortare (har ni hört på den).Han fick sin medalj, undrade om jag var nöjd (jag lovade att aldrig anmäla honom till Tjurruset igen) och så lämnade vi den testosteronfulla motionsanläggningen för att dricka blåbärssoppa i bilen. Slutet gott, allting gott.

Epilog

Tjurruset slog stort deltagarrekord i år. Och det är en roligt annorlunda tävling. Till nästa år pratar de om att öppna en klass för tjejer. Det vore något!


"Styrkeövningarna som impar på gymmet"

Coola Cecilia Isberg (ja jag skriver så trots att hon är anti-spinning) har gjort det igen: imponerat med en bra artikel (och med coola bilder). Läs den här! Men bilderna på bloggen är ändå grymmast...

19 oktober 2007

Tänk om...

Ibland tänker jag att livet skulle vara så jäkla mycket lättare om jag hade en massa pengar.

Om jag hade några miljoner eller så...

Om jag var rik skulle inte jag nödvändigtvis veckoshoppa på Louis Vitton. Nej jag skulle fortfarande vara trogen H&M.

Men - jag skulle göra frukost omelett på sex äggvitor (á la Fergie), och jag skulle träna med en PT typ tre eller fyra gånger i veckan. Kanske till och med ordna så att PT:n kunde följa med mig på resor eller komma hem och träna mig här. Och jag skulle ofta och gärna åka på träningsresor med exempelvis Springtime. Allt som var i mitt kylskåp skulle vara organiskt eller köpt på en lokal marknad och jag skulle ha tjugotvå par löparskor att byta emellan och allt det roliga på Runners Store hemma i garderoben.

Cash is king.

Fre 19 okt: Spinning med intervaller

Intervallerna haglar just nu!

Spinning

Jag träffade på Nilla häromdagen. Då lovade jag henne att vi skulle köra spinning imorse. Men för tredje gången den här veckan hade jag skorna på fel ställe. Så det blev ingen morgonspinning. Istället blev min plan B att köra eftermiddagsspinning.

Här är träningspåsen med spinningskorna som jag glömt kvar på jobbet så länge.

Jag stod i valet och kvalet. Spinning med Lina på Zenit. Eller spinning med Pia på Hötorget. 16.04 läste jag Spark i bakenbloggen. Terese utmanade mig (och Nilla) att följa med. Klart som korvspad att jag hakade på!

(Det peppar en lite extra att sitta bredvid en livs levande instruktör på ett pass kan jag lova - tack Terese!)

Intervaller

Pia meddelade snabbt att det var intervaller som stod på dagordningen. Det verkar som om intervallerna förföljer mig. Intervaller på cykel, intervaller på löpbandet (igår) och när jag träffade Nilla häromdagen jublade hon över de intervaller hon nyss kört.

Intervaller är bra. Det är jag övertygad om. Och med Sporty Spice som intervalldrottning är jag i gott sällskap.

Klassen idag var uppbyggd på 10 intervaller - 70 sekunder långa med 20 sekunders vila (20 sekunder går snabbt!). Sedan backe och så raksträcka med en massa spurtar. Skitkul. Och skitjobbigt!

Data

Den totala kalriförbrukningen blev 792 kcal (men då hade jag tränat lite axlar innan också, så det är beräknat på 1 timma och 24 minuter) och en maxpulsnotering på 93%.

Här står uppladdningen på jobbet. Mitt på bordet. En gigantisk flaska vatten!

Mer sådant vi hade på jobbet i dagarna: sockerkringlor. Men ser ni bananerna längst bak? Det var dem jag åt!

Insulin

Det är mycket jag inte fattar angående kroppen.

Insulin

The body works in mysterious ways. Så mycket förstår jag. Oftast är kroppens förunderliga aktiviteter förklarade på krångliga sätt. Men jag har hittat en lättsmält liten text om insulinprocessen. Visst, den berättar inte allt. Men det är en bra, begriplig och kortfattad version.

"Betalda bloggare får kritik"

DN publicerar idag en artikel som handlar om att företag köper sig plats i bloggares inlägg. Det är marknadsföring på högsta nivå som i de flesta fall ger det budskap företaget vill få fram högre trovärdighet än annonsering (och högre trovärdighet ger oftast fler kunder eftersom man litar mer till sådant som skrivs - i bloggar eller redaktionellt material - än annonser).

För mig är det hur mycket fel som helst. Och jag blir arg när jag läser det. Inte för att jag avundas de som får mutpresenter eller betalt för att skriva om vissa grejer - nej för att jag tycker det är etiskt fel att göra så. Att köpa in sig ser jag inga problem med - men köpt plats är en annonsplats. Punkt.

Så var det sagt. Nu tillbaks till mina träningsinlägg.

18 oktober 2007

Facebook

Tips till alla oss som Facebookar och Funbeatar - nu kan du lägga in funbeatschemat på din facebookprofil. Smart och kul (bra mycket roligare än alla vampyrlänkar och får som skickas och kastas hit och dit)!

Tor 18 okt: Intervaller

Så var det dags: stenhårda intervaller, nära-maxpuls och trötta ben. Härligt!

Korta intervaller

Idag ägnade jag mig åt hård, men lyxig, träning. Hård för att det var disciplinerade intervaller som stod på schemat. Lyxig för att jag hade min alldeles egna personliga löpatränare som stod bredvid mig och instruerade, peppade och tryckte på hastighetsknapparna. "Allt" jag behövde göra var att springa. Visst låter det som en barnlek? (Det var det inte)


Idag körde vi korta intervaller. Korta intervaller i mitt program innebär 2 minuter (till skillnad från långa intervaller som är 5 minuter som vi kommer köra nästa vecka) med 1.5 minuters vila. Anledningen till att vi inte kör kortare intervaller (och ännu högre tempo) är att jag vill ta mig upp ur milen-på-en-timma-träsket. Tränar'n har förklarat för mig att det därför är bättre att träna lite längre intervaller i en fart som också ligger lite närmare min tävlingsfart. Det låter logiskt. Rena sprintintervaller kan vi ta i framtiden!

Tanken var att vi skulle köra 10 intervaller. Men det blev 8 och det är jag nöjd med. Jag kom upp i runt 90% av max i varje intervall med ett totalt max på 94% (mitt mål, förutom att bli snabbare, är att spränga min mentala gräns och faktiskt kunna ta ut mig till fullo rent maxpulsmässigt). Den totala kaloriförbrukning blev 650 kcal.


Middag

Mina två första GI-dagar har gått bra. Eller... ganska bra i alla fall. Det är svårt på morgnarna då jag verkligen inte har någon tid alls. Då brukar jag blanda till en proteindrink för en quickfix. Det går snabbt och fort att blanda till men är inte optimalt. Imorse tänkte jag faktiskt fixa lite proteinhavregryn men då är det bra om man har lite havregryn hemma...

Till lunch åt jag en GI-sallad igår, och idag åt jag en wok på biff och grönsaker. Den ljuvliga lilla take awaylådan med jasmineriset ställde jag undan. På eftermiddagen blev det lite frukt.

Nu efter träningen har det blivit en proteindrink och en stooor tallrik med riven vitkål och en burk tonfisk. Över det häller jag min specialare: lite olivolja, lite balsamvinäger och lite citronpeppar/italiensk salladskrydda. Mums!

Läsartips!

Jag beundrar förmågan att inspirera. Det är något jag försöker göra, dels med denna blogg men också i mina möten "live" med människor. Därför är det så kul när andra inspirerar mig, och rent konkret tipsar om "saker".

Läsartips

Igår fick jag två bra tips. Så kära tipsare, jag hoppas det är ok att jag delar med mig av era tips.

Susanne tipsar om hennes proteinfluffisar som hon skedar i sig på kvällen (funkar bra som variation till den vanliga gamla shaken):

"Jag blandar 1 1/2 dl sojamjölk med 1 skopa kaseinproteinpulver... Använder mig av ballongvispen till stavmixern... Sen ställer jag det i frysen en stund (ca 20 minuter) så det blir kallt... Sen mumsar å äter jag det med sked! ;)"

Carolina tipsar om lite bra musik. Jag lägger upp låtarna från You Tube nedan (Fort Minor är ingen musikvideo, men låten hörs ju ändå trots att det är scener från "Numbers" som utspelar sig)

"Fort Minor - Remember the name

Sugababes - Easy ( Ultrabeat remix)
så bra :-)"
Fortsätt tipsa - jag blir jätteglad!

Ons 17 okt (forts.): Promenad

(Det är inte lätt att stå i valet och kvalet. Det är så obekvämt där!

Kvällspromenad

Det blev ingen kvällsjogg igår. Grabben tyckte jag var manisk som ville ut bara för att jag kände att jag inte tränat tillräckligt. Men jag ville ändå göra något aktivt. Så det fick bli en promenad. Men det blev en kortis. På 19 minuter - 140 kalorier. Därför känns det inte mer än rätt att skriva det här inlägget inom parentes.)

17 oktober 2007

Ons 17 okt: Biceps, triceps och lite mage

Det känns konstigt att vara på gymmet utan att köra konditionsträning.

Styrketräning

Idag hade jag tre potentiella träningstillfällen i almanackan. Av morgonens potentiella morgonjogg blev det inget. Sedan höll styrketräningen på att gå i stöpet eftersom jag än en gång glömt att ta med mig de rätta skorna. Men jag (och grabben) lyckades med det omöjliga: att åka hem efter jobbet, snabbt byta om och sedan ta tunnelbanan tillbaka till gymmet! Annars blir det lätt så att man (hmm... jag) hamnar bland post, soffa och annat hemma som lockar efter en lång dag på jobbet.


Idag var vi som sagt duktiga. Grabben körde fartlek på löpbandet och jag tränade styrka. Biceps, triceps och mage stod på schemat. Trots att jag körde mina set ordentligt kändes det som om jag inte var klar när vi gick från gymmet. Det kändes som om jag missat något. Konditionsträningen! (Trots avsaknaden av cardion sade pulsklockan att jag tränat bort 400 kalorier)

Mitt tredje potentiella träningstillfälle för idag är faktiskt en kvällsjogg. Vi får se hur sömning jag blir framåt kvällen. Om sängen skulle locka mer än en kall och mörk Stockholmsnatt vet jag att det står ett stenhårt intervallpass med min löptränare imorgon på schemat.

Efter träningen drack jag en proteindrink på 100 kcal och grabben en gainer på 600 kcal...

Annan typ av träning...

Tillsatser i mat

Glöm skaldjurskrosset i viss dricka som Metro skrev om för några månader sedan. Nu kommer en ny bok om fusket och äcklet.

Aftonbladet

Jag tar vad som skrivs i Aftonbladet med en nypa salt. Men vissa saker är hårdkokta fakta. Läs om snusket här. Det är SvD-redaktionschefen som ligger bakom och nu skrivit en bok om tillsatserna i vår mat.

Steamer - ångkokare

Jag drömmer vackra drömmar om en sagolikt bra steamer. Eller ångkokare som det heter här hemma.

Ångkokare

När jag bodde på Irland hade jag en steamer. Det var tider det. Det var som att ha ett eget snabbmatskök, fast mycket nyttigare. Jag lade bara in min laxbit och mina grönsaker, så fixade de sig själva. Det blev mycket godare än att koka/micra maten. Och mycket nyttigare eftersom många fler vitaminer och sådant finns kvar.

Så fort jag har tid ska jag ut på steamerjakt. För min Irlandssteamer är tyvärr ett minne blott.

PCOS?

Det blev ingen morgonjogg. Surprise surprise.

PCOSvaddå?

Det blev varken morgonjogg eller morgonjobb. Istället blev det ett planerat läkarbesök.

Jag har länge gått och funderat på vad det är som inte stämmer. Ibland har jag ventilerat det på bloggen. Men eftersom jag inte varit säker, har jag mest varit tyst om det.

Dagens läkarbesök gav mig ett halvt svar. Den fullständiga diagnosen, samt en behandling som passar mig, får jag om en månad då alla provsvar kommit tillbaka.

Vad är det jag snackar om, kanske ni undrar? Jo. Det faktum att jag ligger på ett BMI på 30 trots att jag tränar som en galning och inte ätit en pizza på år och dar. Jag vet att jag inte äter för mycket. Och jag vet att jag inte äter för lite. Och jag vet att jag inte tränar helt galet tokigt. Ändå har jag det senaste året gått upp 10 kilo. 10 kilo som tyvärr inte är muskler...

Läkaren konstaterade att jag hade en massa blåsor på äggstockarna vilket i sin tur rubbar hormonerna som rubbar en massa annat (fertilitet och vikt till exempel). PCOS kallas det för och är tydligen rätt så vanligt. Själv hade jag aldrig hört talas om det förut - innan jag läste i Amelia om en tjej med just PCOS. Vad som skrevs om henne stämde klockrent in på mig.

Tills jag får mina riktiga provsvar tyckte läkaren att jag ska äta GI-anpassat. Kolhydrater den här grejen jag har går visst inte ihop. Så idag var jag på Sandys och köpte en GI-sallad.

16 oktober 2007

Tis 16 okt: Träning på löpband

Det blev träning idag. På SATS Hötorget!


Löpbandsfartlek

Att kalla dagens korta (30 min) på löpbandet för intervallträning är nog att överskatta min tempojogg. För mig är intervallträning stentufft, med strikt struktur och upplägg.

Istället platsar dagens rullbandslöpning under kategorin fartlek. Om man nu kan springa sådant på löpband?

Det blev fem rätt så omväxlande kilometrar. Med vanlig jogg, med tempojogg och några inslag av backträning (ställ in bandet på 10% och jogga uppför så går pulsen i taket!). Jag är ganska så nöjd. Tänkte nämligen sluta efter fyra kilometer men bannade mig själv och körde på en kilometer till. Det är jag stolt över!

Imorgon

Imorgon bitti tänkte jag komma upp och morgonträna. En liten powerwalk innan vårt onsdagliga säljmöte på kontoret hade inte varit fel. Det gäller bara att faktiskt komma upp också. Sedan står styrketräning på schemat, och en joggingsväng på kvällen. Det blir många träningstillfällen det. Hoppas jag kan infria åtminstone ett eller två av dem...

Träningsmusik

Nu har forskare bevisat det jag alltid varit övertygad om:


(Artikeln kommer från IForm)

Min bästa rivstartslåt är Anastacias Left Outside Alone. Den är bra alltid. Speciellt bra är det att spela den i bilen när jag tvingas åka bil till min träning. Mer musiktips hittar du genom att klicka på kategorin "musik".

Planera träning

Det blir sällan som man tänkt sig.

Spinning

Igår var jag taggad. Jag ville köra spinning! Jag hade tänkt mig ett pass på SATS Fridhemsplan och tog mig dit i lagom tid för att vara den sista som knep en cykel. Men... när jag skulle gå och byta om snurrade det upp en tanke i mitt huvud - spinningskorna finns ju kvar på jobbet! Suck och pust och stön. Hur kan man vara så dum? Därmed rök både gårdagskvällens spinningpass och den spinning jag tänkt gå på imorse.

Inte ens kom jag ut på en springrunda som plåster på såren igår. Istället somnade både jag och grabben helt utmattade klockan 17.40. Så det kan gå.

Planering

Jag har dock hunnit med att planera lite. Som det jungfrustjärntecken jag är hamnar planering alltid högst upp bland mina prioriteringar.

Jag har varit inne och kollat på Szalkais maraprogram för både 4- och 5-timmarsmålet, men inget känns klockrent. Det är precis så Szalkai skriver - alla träningsupplägg måste individanpassas för att bli bra. Och då kan jag lika gärna lägga upp ett eget program...

Grundstommen för mina långlopp är långpasset. Helt klart. Problemet ligger inte i förmågan att springa en halvmara. Problemet ligger i att kunna göra det snabbare. Därför måste, måste, måste jag fokusera på tempoträning i form av kortdistans, fartlekar och intervaller. Tillsammans med pulshöjande backträning.

Rent konkret kommer jag att köra tempoträning idag. På löpband (ja, skorna finns med). Styrketräningen delas upp på tre delar och körs med start imorgon. Två distanspass (löpning) tillkommer under veckan tillsammans med ett intervallpass på gym (ej löpning) och så kulminerar veckan på söndag med ett långpass. Roligt, eller hur!

15 oktober 2007

Home sweet home

Borta bra men hemma bäst.

Laddning

Det var en trött men lycklig jag som lade huvudet på kudden klockan 03.00 imorse, efter dryga fyra timmar i bil hem från Göteborg.

Det är sjukt skönt att komma hem. Jag är inte en sådan som gillar rutiner och fasta ramar, men är man hemma blir det alltid mer ordning och kontroll på träning och mat.

Grabben rivstartade rejält med PT klockan 08.00 imorse. Jag undrar hur det gick efter bara fyra timmars sömn... Själv ska jag köra spinning ikväll och sedan faktiskt anmäla mig till några långlopp. Till sist det bästa av allt: jag ska planera min träning inför de kommande veckorna!

14 oktober 2007

Tjurruset

Det har länge varit snack. Nu blir det verklighet!

Viktigt meddelande till Grabben:

Grattis grabben! Din underbara flickvän har nu anmält dig till Tjurruset.

Den 20 oktober har du äran att, tillsammans med 2000 andra tjurar, göra upp om vem som är sankmarkernas mästare. Men, det blir inte så jobbigt och outhärdligt som du tror. Hemsidan låter nämligen meddela att årets bana är torrare än på länge och arrangörerna hoppas på ihållande regn den närmsta veckan. Välkommen till en annorlunda utmaning att sätta tänderna i!

(Jag bjuder på varm choklad efteråt)


Någon annan stackars grabb som också deltar?

Cross Skiwear

Killarna som låg bakom Peak Performance har laddat om.

Cross Skiwear

Svenska Peak Performance är världskänt. Nu laddar killarna bakom Åremärket om. De har köpt upp varumärket Cross som representerar en lägre prisklass men som länge varit ett ohippt klädmärke för skidåkare. Med Crossponsrade toppåkare som vår alldeles egna superstjärna Jon Olsson tar Cross många steg uppför trendtrappan.

De senaste åren har Cross fått fäste och öppnat flera flagship stores i Sverige (bl.a. i Åre, Göteborg och Stockholm). Jag har halvgillat det. Färgerna har ofta varit grälla och radikala och loggan stor och blaffig.

Nu har jag ändrat mig. Jag gick förbi Crosskyltfönstret i Göteborg och gillade skarpt det jag såg. Det var fräckt. Det var snyggt. Det var sådär tidlöst modernt som jag vill att mina skidkläder ska vara.


Jag har precis surfat in på Cross hemsida och gillar deras linje Flavor mest. För mig är det här skidkläder som är snygga och lagomt trendiga - utan att jag snabbt skulle tröttna på det.

Cross är, enligt hemsidan, det sportvarumärke som ökar mest just nu. Företaget expanderar och lanserar leisure wearkollektioner och kläder för andra sporter än skidåkning. Som golf till exempel. Dessutom gillar jag deras accessories.

Göteborgsvarvet

I Slottsskogen arrangeras Sveriges största löparevenemang.


Varvet

Jag och grabben tog pulsen på Slottsskogen i Göteborg idag. I maj varje år är den hög som en skyskrapa. Idag var den dock låg som ett reafynd. Det hindrade inte grabben från att, likt en engagerad och kunnig guide, berätta det bästa av det mesta från hans erfarenheter av Varvet.

I mer än tjugo år har grabbens familj parkerat en husvagn på en och samma plats (!) på den fotobollsplan som ligger nära Göteborgsvarvets start- och målområde. Hit hittar numera alla som känner till familjen. Det är också hit grabben kommer klockan 6 på morgonen den dag startskottet går, stel i kroppen efter en lång resa med nattbuss från Stockholm, för att sedan försöka sova en timma eller två i bakluckan på en kylslagen kombibil och sedan springa runt den dryga 21 kilometer långa banan på 1 timma och 23 minuter (men jag hoppas han kapar någon minut eller två nästa år) innan han ägnar eftermiddagen åt galej med gamla Göteborgsvänner och sedan tar nattbussen "hem" till Stockholm igen.


Jag har ännu inte anmält mig till 2008 års upplaga av Varvet. Men jag vill springa och bör anmäla mig pronto! Dock hoppas jag undvika nattbussresandet och bilsovandet...

Målgång sker på anrika Slottsskogsvallen där många världsrekord har satts. Jag har dock inga världsrekordambitioner med mitt Varvetdeltagande. Grabben, som är friidrottsbesatt, visade mig runt och såg väldigt nostalgisk ut när han förklarade att vallen ser likadan ut nu som på 40-talet när fenomenala Hägg & Co var i farten.


Löparkvällar

Numera är det vanligt att längre lopp har löparkvällar. Midnattsloppet kör med inspirations- och teknikkvällar där proffs som t.ex. Szalkai medverkar. Tjejmilen kör med löparkvällar. Stockholm Marathon kör med sitt "Team Stockholm Marathon" där man betalar 500 spänn för att vara med och springa långpass i grupp.

Det senare låter som rena rama skämtet när jag läser att Varvets träningskvällar är gratis(!) och dessutom bidrar sponsorerna med produkter vid vrje träff. Stockholm Marathon hamnar därmed i skamvrån!

Lör 13 okt: Jogging i Skatås - igen

I eftermiddag blev det en favorit i repris: Skatås.

8:an

Jag och grabben sprang 8:an i Skatås idag. Det var jäkligt kallt. Men också jäkligt fint med höstsolen som sken mellan träden.


Grabben trodde jag skulle få dåndimpen när 8:an bjöd på raksträcka efter raksträcka där någonstans inne i skogen. I vanliga fall är raksträckor det värsta jag vet, men idag gjorde det inte så mycket. Jag vet varför. Det kändes som om det sluttade lite, lite nedåt. Troligtvis var det inte så egentligen, men bara det att jag trodde att det gick lätt utför gjorde raksträckorna roligare. Tänk vad det mentala kan påverka!

Idag hände dessutom något mycket ovanligt. Jag sprang om två personer. Ja faktiskt! Annars är det alltid jag som blir omsprungen...

Grabben tyckte att vi höll en ganska bra fart. Men kilometerskyltarna satt utspritt lite hipp som happ vilket gjorde att vi ibland fick en kilometertid på sju minuter och ibland på fem minuter. Tyvärr har min fotpod till pulsklockan bestämt sig för att sluta fungera så jag vet inte riktigt hur fort vi sprang. Men medelpulsen låg på 86% av max (om min maxpuls stämmer...) vilket är högt - och nog flåsade jag ganska rejält där ute i Skatåsskogen.