22 juni 2007

Tor 21 juni: Annu en varm jogg

Det var varmt idag igen. Surprise surprise. Men det blaste ocksa lite mer - tack och lov - sa jag blev inte lika knaperstekt nar jag var ute och joggade.


Pancakes och en jogg

Dagen borjade med en sjutusan till frukost (och traningsvark i magen fran i forrgar). Omelett med ost och skinka och tre multi grain-pannkakor (fast jag gav bort tva - blev sa matt...). Det stod jag mig pa anda tills nu, klockan 8 pa kvallen. Att det skulle vara bra att ata var tredje timma var alltsa ingenting jag tog fasta pa idag.

Framat kvallningen stod jag i valet och kvalet mellan kallargymmet och en jogg langs beach fronten (vilken harlig svengelska jag svanger mig med). Men va fasen, gym kan man ju alltid ga till men jag har ju inte alltid chansen att andas in frisk (?) Kanadaluft. Sa det blev en utomhusjogg, under stekande sol men med friska vindar.


Jag vet inte hur lang min lilla tur ar faktiskt. Men jag skulle gissa pa 6-7 km. Alldeles lagom.


Betong

Manga tycker att det ar hart att springa pa asfalt. Det ar det. Men relativt sett ar det anda mjukt. For om det ar nagot som ar hart, sa ar det betong. Av nagon anledning sa gors manga vagar, framforallt gangvagar, av betong, ofta i Kanada, England och Irland. Kanske ar det billigare? Tack och lov ar inte betong sarskilt poppis hemma i Svedala. Jag tycker att det ar ratt sa fult. Fast det ar sprucken asfalt ocksa. Ja - fult alltsa.






20 juni 2007

Ons 20 juni: Morgontraning

Nar gymmet ligger i kallaren kan man trana nar som helst. Som igar sent pa kvallen, eller imorse efter frukost.

Morgontraning

Efter frukost (keso med jordgubbar och blabar och en macka med jordnotssmor - man kan ju inte vara helnyttig heller) tog jag hissen ner till gymmet. Det blev 30 minuter pa crosstrainern (eller orbitreken) och sedan lite ben- och rumpstyrka. Sedan var det bara att ta hissen upp till duschen igen. Easy!

Tis 19 jun (forts.): Kallargym

Jag hittade ett gym i kallaren dar jag bor!


Kallargym

Gymet ar hur bra som helst. Precis som ett riktigt gym, men i miniatyr. Har finns cykel, rullband, trappmaskin, orbitreks och rowing machines. Och i ett annat rum finns en massa styrketraningsgrejer.

Jag tog en svang ner till gymmet vid 22-tiden igar och cyklade i 20 minuter och korde trappmaskin i 10 minuter. Enligt maskinernas egna monitorer forbranner man ungefar lika mycket pa dem men sa kanns det absolut inte. Cyklandet var relativt lattsvettat aven om jag korde intervaller sa att staplarna pa monitorn slog i taker. Men trappmaskinen - oj oj. Aven pa laga nivaer lackar svetten!


Efter cardion korde jag situps i en sadan dar situpgrej - typ ett stativ pa golvet. Jag tycker de ar ratt sa bra for man behover inte spanna sig i nacken.

Shopping

Det ar kul att shoppa i andra lander, aven om det bara handlar om mat och livsmedel.

Nuts about nuts

I Kanada ar man galen i notter. I den gigantiska mataffaren finns hylla efter hylla med olika notter, olika blandningar och olika storlekar. Jattedyrt ar det inte heller. Jag kopte en ganska stor burk "trail mix" med lite blandade notter, fron och torkad frukt for CAD3.99. Perfekt!


Men hur nyttig man an kan vara, sa hittar jag spar av de onyttigheter jag alltid associerar Nordamerika med. Persikor som ser ut som donuts till exempel - donut peaches.


En till grej som jag alltid velat testa, men aldrig har gjort, ar butternut squash. Butternut squash soup ska till exempel vara hur gott som helst. Nagon som testat?

19 juni 2007

Tis 19 juni: Beach front jog

30 grader varmt och tjock, kvalmig askluft. Klart man gar ut och springer lite da!

Beach front jog

Det gar bra med tranandet. Kom ut idag ocksa faktiskt. Denna gang pa en riktig jogg och inte bara trakjogg pa lopbandet. Klockan var 11 pa formiddagen och jag kunde latt ha skurit luften med kniv. Det var varmt och kvalmigt. Med varje andetag fylldes lungorna med tjock, het luft. Yik! Men jag gjorde det - trots allt (hade Rihanna i lurarna sa det gick bra).

Jag ar just nu i Burlington som ligger nagra mil utanfor Toronto. Har finns en stor sjo (ej badbar) och det ar populart att ga, springa och cycla langs beach stripen. Det ar kanske inte alltid sa jattefint men - det funkar. Nar jag var ute och sprang motte jag en 60-arig sportig dam med kritvitt har och lappstift som var ute och akte rollerblades. Sedan motte jag en sadan dar plastsnygg kille som sag ut som han kom direkt fran omslaget till runner's world eller nagon annan fitnesstidning. Han var ute och sprang i bara shortsen. Haret var perfekt och tanderna kritvita och musklerna satt dar de skulle. Det ar da man vet att man ar i Nordamerika!


18 juni 2007

Man 18 jun: Good life training

Jag har varit framme sedan fredag. Men vaskan kom forst igar. Dar lag allting. Fran min alskade plattang till mina traningsklader. Sa istallet for att trana har jag agnat helgen till att ata brownies, iced cappucinos och en massa annat onyttigt. Men nu ar det andra bullar som galler.


Good Life Fitness
Jag holl pa att missa min connecting flight i fredags. Jag hade ynka tva minuter pa mig nar vi mellanlandade i Munchen. Jag hann. Men inte vaskan. Det ar sa typiskt... och eftersom man inte far ha nagra vatskor i handbagaget lag ju saklart allting i resvaskan. Det enda jag hade i handbagaget var tva bocker, pass, planbok och min ipod. Grattis grattis.
Anyways, som man sager pa den har sidan Atlanten. Nu nar jag antligen fatt min vaska har jag kunnat trana. Nar jag bodde har i Toronto forra gangen tranade jag ofta pa Good Life Fitness (typ som SATS i Sverige). Sa ocksa idag. Jag korde 30 minuter pa rullbandet men har totalt glomt bort hur man raknar om fran miles till kilometer. Sa att jag sprang pa 8 mph sa mig liksom inget. Men det gick bra. Hade jag vetat att det var nastan 13km/h hade jag nog inte orkat lika lange...