12 juli 2006

12 juli: Halvfart på gymet

Idag letade jag mig tillbaks till gymet... och tänka sig - trots att jag inte varit där på evigheter (nåja, en vecka) så stod det kvar!

Snabbt och fort

Jag hade som ambition att köra lite intervaller på rullbandet och köra lite styrka.

30 minuter hade jag tänkt mig. 30 minuter tempo med en fart på mellan 10-12km/h. Det gick bra. Väldigt bra. Ja, de 5 första minutrarna alltså... sedan började jag må lite illa. Det var nog egentligen min motivation som spökade. Jag gav dock upp rullbandsidéen.

Summa summarum: det gick snabbt - och var fort över

Starkare på styrka

Jag gick över till PT-hörnan istället. Där gick det bättre!

Körde 3 set med bicepsövningar (12kilosstången börjar kännas lätt så kan nog gå över till 15kg nästa gång) och 3 set triceps (kör på 15kg där vilket är ganska lagom).

Jag körde också 3 set benpress. Jag är inte direkt vän med den fasta benpresstången. Mina coremuskler vill inte direkt samarbeta vilket gör att ryggen har en tendens att vika sig. Inte bra! Men idag kom jag på hemligheten - om jag bara har lite mer luft mellan fötterna kan jag spänna coremusklerna mycket mer och rörelsen faller sig mer naturlig. Dessutom känner jag att jag jobbar med benmusklerna och det är nog det som är tanken. Men varför har min PT aldrig kommit med detta råd?

Sist ut var magen. Körde situps på swiss medicine-bollen och det var lika spännande som vanligt. Det vill säga inte alls. Jag tycker att det känns lite onödigt att köra mage- och plankövningar på gym. Sådant kan man lika gärna göra hemma. Därför har jag en tendens att hoppa över dessa övningar på gymet. Problemet är att de aldrig blir av hemma! Men nu har jag en strategi - en lösning på mina problem! Jag ska köra situps och plankan på morgonen innan jobbet. Målet är att det ska bli lika mycket rutin som det är att applicera mascara på mina ögonfransar!

Inga kommentarer: