15 december 2006

14 dec: Borta med vinden

Jäklarns vad det blåste ikväll. Högst upp på Västerbron fick man verkligen koncentrera sig på att inte vingla dit vinden knuffade en.


Jobbig Jogg

Det är jobbigt att jogga i motvind, det märkte jag verkligen av igår. Jobbigast var det nog uppför Västerbron. Där tog vinden tag i en ordentligt. Men det var rätt så häftigt ändå. Jobbigt, javisst - men det blev ju i alla fall inte tråkigt.

Älskade backar

Det blev rundan kring Riddarfjären. Det vill säga en skön start nedför Hornsgatan (det sluttar fint där) och sedan uppför (och nedför också visserligen) Västerbron, min älskade bro, och hela långa (och ganska tråkiga) Norr Mälarstrand. Väl framme vid Stadshuset tar vinden tag i en igen och viner och piskar hela vägen över till Slussen. Där kommer sista och nästan jobbigaste utmaningen i form av backen från Söder Mälarstrand upp till Mariatorget. Den backen är både frän och fräck men otroligt skön på något sätt. Man vet att det är sista backen innan man är hemma och vågar ta i lite grann. Dessutom har den både en skön lutning och längd. Tillsammans med Västerbron är den en av mina favoritbackar (ja, jag gillar backar!).

Inga kommentarer: