14 december 2006

Träning Thai style!

6 veckor i Thaikand, utan vare sig SATS eller det gamla vanliga joggingspåret och med ständiga restaurangbesök. Har det satt sina spår?

Handlingsplan och verklighet

Jag åkte iväg till Thailand med mina jogginskor i packningen. Min plan var att jag skulle fortsätta träna som vanligt även när jag var nere på sydligare breddgrader. Faktum var att jag bara använde dem ett par gånger... för att jogga på stranden, det gör man bäst utan skor för att få den där äkta paradisträningskänslan! (Att dessutom jogga en bit ut i vattnet gör träningen jobbigare - och roligare)

Jag höll igång rätt så bra faktiskt. Det blev ganska många strandjoggar eller ofantligt långa (och ganska jobbiga) promenader mellan olika stränder och bland skog och berg. Det gjorde att jag inte behövde ha så dåligt samvete för att ständigt äta min Pad Thai (nudlarna steks nog i rätt så mycket olja) eller dricka underbart goda fruit shakes (verkliga sockerbomber - tyvärr).

Även om jag är nöjd med konditionsträningen var det lite sämre med styrketräningen. Gummibanden åkte fram någon enstaka gång och av de där utfallen jag drömde om att göra blev det nog bara 10 stycken...

Resultat

Att åka på solsemester till Thailand behöver inte betyda att man går upp i vikt, det är jag ett levande bevis på. Jag gick nämligen ner 3 kg och fastän jag inte märkte det då, så känner jag hur kläderna sitter bekvämare nu när jag kommit hem.

Liten snabbguide

Bästa träningen: Jogging på stranden, utan skor och i några dm djupt vatten.
Bästa joggingstranden: Chaweng, Koh Samui
Bästa tidpunkten för att träna: Strax före 07.00
Bästa öarna för att hitta gym: Koh Phangan, Koh PhiPhi, Phuket
Bästa relaxen: Att få thaimassage på stranden med utsikt mot solnedgången...

Inga kommentarer: