16 augusti 2006

16 augusti: PT (5)

Det är otroligt tacksamt att styrketräna. Ni som är av den otåliga sorten bör definitivt prova!

Personliga Tränaren

Det som gör styrketräning så tacksamt är att man märker resultat nästan på en gång! Att kunna lägga på ett extra kilo, eller till och med fem, gör att man genast får ny motivation och ny energi!

Detta erfor jag inte minst idag under mitt femte PT-tillfälle. Varenda övning gick lättare och både jag och min PT märkte skillnaden. Jättekul! Chinsen gick lättare, armhävningarna (på tå) gick smidigare, tricepsövningen gick bättre...


Inte lättare

Men bara för att jag har blivit starkare så ska jag inte tro att träningen går lättare. Nä, det är snarare tvärtom. Nu lägger jag ju på mer vikt - så det är fortfarande lika jobbigt, om inte jobbigare! Slutet av passen är alltid en pina och idag var jag lika jättetrött och jättehungrig som alltid.

Styrketräning är ett kul sätt att bränna kalorier på. Närmare bestämt 400 kcal försvann där bland redskapen på SATS.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Som träningsfreak, jag också, är det väldigt kul att läsa om din träning! Jag håller med om att träning med PT verkligen tar en till nya höjder, och det är så tillfredtällande att se skillnaderna. Jag ska snart ta en ny vända med "min" PT, tror jag... (:

Puma sa...

hej maria, visst är det kul med en pt! jag har bara 3 tillfällen kvar och funderar på att fortsätta med samma eller prova en ny. min nuvarande pt är tjej men det skulle vara kul att prova en kille.