23 juli 2007

Målsättning

Jag är en sådan där som ständigt måste jobba mot mål. Annars blir det mest pannkaka av hela smeten.


Målsättning

Utan mål kommer jag ingen vart. Både i mitt yrkesliv såväl som privat. Och kanske allra mest vad gäller träningen. Jag föreställer mig att det skulle vara svårt att träna bara för att må bra. Som att det vore den "enda" anledningen. Naturligtvis vill jag må bra. Men må bra-andet är "bara" en bieffekt, och en väldigt positiv sådan.

Nej jag trivs bäst med andra mål i huvudet. Jag läser på vissa bloggar att de strävar efter ett visst antal minuters träning i veckan, eller ett antal kilos viktnedgång, en viss fettprocent och så vidare. Och visst strävar även jag efter några (ehum, ganska många) kilo mindre. Men det har jag strävat efter ganska länge utan att lyckas, så jag har funderat på min målsättning och bestämt mig för att omstrukturera lite. Jag ska testa på att räkna mil.

40 km

Jag tycker om att springa, även om det inte går särskilt snabbt. Men det är inte hastigheten som är grejen. Att springa, jogga, löpa (kalla det vad man vill) är så effektivt sätt att träna hela kroppen (inte minst hjärtat) så jag låter det gärna vara stommen i min träning. Därför ska jag under en tid låta löpningen fungera som målsättning. Rent konkret så ska jag sätta upp en distans, varje vecka, som jag ska uppnå. Denna vecka är mitt mål 4 mil. 40 km. Eller knappt en mara.

Utöver denna målsättning så har jag min SATSträning som variation.

7 kommentarer:

Anonym sa...

söt du är:) kul att se ett ansikte på den blogg man så länge läst ;)

Sporty Spice sa...

Det är bra att utvärdera sina mål. Får man inte de resultat man vill gör man förmodligen något fel. I de allra flesta fall är det en combo av för mycket mat och inte tillräckligt hård träning. Jag har olika mål under året. Just nu är målet enbart att underhålla formen och njuta så mycket som möjligt av sommar och semester. I höst kommer målet förändras igen och det blir mer fokus på att bygga.

Anonym sa...

Låter som ett bra mål!
Har precis som du fastnat för löpning och börjat springa mer, även om det inte här heller går superfort :).
Har precis som sporty spice - nu, träna på och bara må bra och ha en bra form (som du just nu, mkt löpning med lite SATS som variation :P) och till hösten satsa på mer muckler!

Tror självklart du grejar ditt mål :).

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Nu har jag blivit inspirerad av mål, så jag passade på att skriva lite om mina i min blog... Men jag kan väll säga så mycket att till hösten startar de 100 dagarna... huu jag bävar! Kom hem snart *s*

Anonym sa...

jag har också precis formulerat mina mål, bårde långsiktiga och lite kortsiktiga delmål och det ska bli så kul att ha något att kämpa mot. De gånger jag tappar motivationen beror det oftast på att jag bara tränar planlöst utan nått mål. Men nu ;) Nu kör vi!

Anonym sa...

Instämmer med dig och de andra som kommenterat din blogg! Jag tror oxå det är himla viktigt att fomulera sina mål, och att sätta upp delmål tror jag är en viktig del av detta. Men sen gäller det nog att följa upp sina mål på utsatta datum. Se om man nåt dit? fundera på hur man nåt fram/inte nåt fram och se om man ska ändra strategier eller hålla sig till sin plan etc etc!

Puma sa...

Carolina:
Hihi tack så mycket. Jag tycker också att det är kul att veta vem det är som egentligen bloggar så jag ska nog våga visa mig lite mer.

Sporty:
Ja. Fler mål är bra, ger lite fler dimensioner åt träningen.

Sofia:
Låter bra det, hoppas du fortsätter gilla springandet. Det är liksom så enkelt...

Pernilla:
Ser fram emot att få höra hur det går!!!!

Cizzi:
Håller med till 100%. Nu ger vi järnet!!

Emelie:
Ja har man mål som man inte har någon ambition att följa, eller som är för högt uppsatta, ja då är det liksom ingen poäng...