31 juli 2008

Tor 31 jul: På cykel till city

Shopping är så mycket jobbigare än några timmars cykling!

Da'n i stan

Idag har jag och Coola Karin shoppat. Eller ja, shoppat och shoppat... vi har gått runt i femtielva tusen affärer på jakt efter en beige topp som inte var i bomull och till slut så shoppade vi lite. Vi är inga vana shoppare (nej Grabben, det är jag faktiskt inte - du skulle se alla andra!) men när man är på jakt på något specifikt är det fan omöjligt.

Jag befann mig fortfarande hos mina föräldrar imorse och kom på den briljanta idén att cykla in till stan. Det är bara runt 2 mil vilket är ett lagom avstånd. Med 2 mil är tycker man fortfarande att cyklingen var en bra idé även på hemvägen.

Fast det tar ju sin lilla tid förstås. Jag valde en väg som först går över stock och sten på en skogsstig för att sedan plana ut till grusväg mellan hästhagar och sedan bli till asfalt och landa mitt i Kungsträdgården.

Min snyggt parkerade gamla rostiga mountainbike.

Såhär i efterhand har jag ont i handflatorna. Jag skulle haft cykelhandskarna med mig! Jag tänkte faktiskt tanken men glömde bort dem mitt i frukoststressen när jag hade bråttom iväg. Och så har jag huvudvärk också. Men den kommer inte från cyklingen, den kommer från ett fullsmockat Stockholm i värmebölja. Och så har jag väldigt trötta fötter. Det är konstigt hur det kan vara jobbigt att springa in och ut i så många affärer? Sådär ont får jag inte ens efter ett marathon. Ändå gick jag runt med mina joggingdojjor hela dagen. Respect till alla fashionistas som traskar runt i butiker hela dagarna med klackar och annat obekvämt på fötterna!

7 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Men shoppa som är så kul! :D Bra idé att kombinera två roliga saker på samma gågn :)

Cizzi sa...

Ja, vafasen. ballerinaskor eller sneakers gäller för mig =)

Anonym sa...

haha, jag fattar det inte heller. jag kan gå max tio minuter i klackar sen blöder mina fötter. Här i skåne är det dessutom kullerstenar överallt så det är helt omöjligt! Tack gud för platta skor :)

Anonym sa...

haha, jag fattar det inte heller. jag kan gå max tio minuter i klackar sen blöder mina fötter. Här i skåne är det dessutom kullerstenar överallt så det är helt omöjligt! Tack gud för platta skor :)

Anonym sa...

Oj, cyklat till stan och shoppat - i den här värmen!

Jag har Scholl-skor med iläggssulor nu för tiden. Inte så coolt men väldigt skönt!

Anonym sa...

Jag har också fascinerats över högklackade fashionistas som inte tycks påverkas av några som helst yttre omständigheter i jakten på rätt sko eller plagg. Själv blir jag som en urvriden trasa efter tio minuter på H&M - iofs positivt för då tvingas jag fatta snabba beslut =)

Tack för tidningstipsen - det blir nog ett gäng utländska magasin. Köpte en gigantisk trave på väg hem från New York och håller med om att en del annonser i träningstidningarna är knasiga, men ganska bra grejor hittar man också.

Du har inte varit på Mallis och har några aktivitetstips åt mig?

Anonym sa...

Det är konstigt dedär hur man får ont av rännande på stan, men inte utan att SPRINGA hur långt somhelst. Måste vara någon medfödd grej för att man inte ska shoppa för mycket ;)