17 januari 2007

17 jan: Snöröjning och magträning

Kommer ni ihåg det där jag skrev om situationsanpassad träning? Det blev aktuellt idag igen!

Naturlig träning

Så var man till fjälls igen. Efter 7 timmar i bilen (vägbanorna i Jämtland var som isbanor så karavanen av bilar som jag låg i körde i 70km/h...) var det riktigt roligt att upptäcka att det hade snöat nästan en halv meter. Förvisso kunde jag inte alls komma in på min parkeringsplats på grund av all snö - men det var roligt att få röja lite.

Snöröjning är en mix av en massa träningsbegrepp. Vardagsmotion, situationsanpassad träning (som jag predikat om förut) och naturlig träning. Jag skottade upp mig själv till huset, och så försökte jag skotta undan och dra bort en släpvagn som stod i vägen. Riktigt tungt. Och väldigt kallt om fötterna!

Jag tror inte att kvällens röjning har gjort mig mer än marginellt starkare. Men, det gav mig en dos välbehövlig frisk luft.
Magträning

Nu under kvällen har jag druckit te och gjort en massa sit ups. En bra blandning eller hur! Jag vet att man inte kan punktförbränna fett. Men - man kan faktiskt punktträna. För mig är det viktigt med en fin mage, helst utan bilringar. Visst tycker jag om mina kurvor, men bara för att man är storlek större betyder det inte att man måste ha en oaptitlig mage.

Min favoritträning för magen är blandade situps och crunches. T.ex. 10 eller 15 situps och sedan direkt 10 eller 15 crunches. Eller varannan crunch och varannan situp. Jag tycker att det är just den där blandningen mellan crunches och situps som gör att det känns...

1 kommentar:

Nannis sa...

Åh, vad avundsjuk jag blir på dig som får åka skidor! Förvisso ska jag till Stöten med jobbet i mars, men det är ju länge tills dess!

Jag ska nog ta upp din vana med situps - mage tränar jag väldigt sällan!