14 mars 2007

Hälsovakten

Testar en ny site - hälsovakten

Hälsovakten

Jag gratistestar siten Hälsovakten i en vecka för att se om det ger något. Här fyller man i det man äter och kan på så sätt se kaloriintag, vilka näringsämnen man får i sig och en massa annat. Man kan också lägga in träning och få mattips och andra idéer. Men det kräver att man fyller i nästintill maniskt för bästa effekt...

Hittills har jag fått veta att för att behålla min vikt ska jag äta 2800 kcal per dag (man tackar). För att gå ner 10 kg på 10 veckor (ja tack) ska jag minska till 2100 kcal per dag (alltså långt ifrån svältkurer á la 1300 kcal per dag).

5 kommentarer:

Anonym sa...

Äter man nyttig mat med mkt näring men få kalorier är inte 1300 kcal/dag någon svältkur. Jag äter mig alltid mätt, och bara jag skippar godis och glass hamnar jag alltid runt 1300 kcal dagligen.

Puma sa...

Dessi, må så vara. Men äter man 1300 kcal och tränar - ja då blir det jobbigt i längden. På 1300 kcal kan man inte heller bygga upp kroppen oavsett hur mycket tid man spenderar på gymet. :-)
(Jag tror att Hälsovakten lagt in en del av vardagsmotionen i min "kaloriranson" men om jag skulle klickat i alternativet som sa att jag hade ett stillasittande jobb och var inaktiv, hade jag fått en lägre kaloridos)

Anonym sa...

Ganska bra med en prova på period. Dock ganska jobbigt att fylla i allt man äter. Man orkar ett tag men sen, ish!! ;) Därför har jag övergett viktklubb, det tar sån tid!!

Anonym sa...

Ja det är sant. Tränar man på gym och vill bygga muskler är det inte speciellt bra att ligga på 1300kcal :)

Puma sa...

Miranda (och alla andra) - jag håller med! Jag fyllde aldrig i vk-cirkeln (kollade bara av forumen) och jag har hitills inte fyllt i mer än en dag i Hälsovakten. Det tar för mycket tid helt enkelt. Jag får återgå till strategin att "leva sunt", trots allt är det det som funkar bäst i längden!