09 februari 2009

Träningsmusik: topplistan!

Dessa låtar gör till och med en timme
på crosstrainern till ren njutning:
(låtarna är presenterade utan inbördes ordning)

Molitva (Dance remix english version)
Det är 2 år sedan den här något konstiga låten vann Eurovision. Men dansremixen är fortfarande en hit när jag tränar. Så jäkla bra. Förmodligen är jag den enda i världen som tycker det. Sångerskan heter Marija Serifovic.

Leave me alone
En till Eurovisionlåt. Finlands bidrag denna gång. Hannas (vad heter hon i efternamn?) låt är lite aggro vilket smittar av sig och passar därför bra till träning.

Prelude
Den här låten tog mig i mål första gången jag sprang milen i Ursvik. Så jäkla bra. Oavsett hur trötta ben jag än har kan jag ändå springa lite snabbare, eller spinna lite mer ursinnigt, när jag hör Safri Duos Prelude.

Left outside alone
Vissa låtar tröttnar man inte på. Det här är en av dem. Jag tror jag lyssnat på den här Anastacialåten en miljon gånger - no kidding. Varenda gång jag hör den måste jag dra upp volymen på max. Den är helt sjukt träningsbra!

No Air (Tiesto Remix + Jason Nevins Radio Edit)
Om jag var spinninginstruktör skulle jag vara en ganska dålig instruktör. Jag skulle spela Jordin Sparks "No Air" om och om igen. I olika remixade versioner. Det är något som händer när jag lyssnar på den. Jag försätts i trans. Träningstrans. Det är underbart!

What a feeling (Flashdance) (House radio edit)
Global Deejays har verkligen gjort det. My god! I love this song! Det här var den här låten som fick mig att älska träning på crosstrainer. Man dras bara med...

Now you're gone (Radio edit)

Jag vet. Det är inte särskilt creddit att gilla Basshunter men det är faktiskt bara en låt jag tycker om. Den här låten är galet bra. Och jag tror att de flesta vet att jag älskar Now you're gone för jag har skrivit om det förr. Det går inte att inte ge allt när den spelas. Det går liksom inte att misslyckas.

Release me (The Attic Remix)
En gammal favorit av en bra reklamlåt. Fast det var faktiskt liiite bättre förr. Men den får följa med ändå, för den är fortfarande bra.

Holding out for a hero
Ah, gamla Bonnie Tyler! En klassiker som håller måttet. Kan vara skönt att blanda allt dunka dunka technotrams med lite sådant här. Riktig träningsmusik liksom!

With every heartbeat

Jag minns inte alla de gånger jag sprungit till den här låten. Varit trött men hittat flåset igen - tack vare Robyn. Det är många gånger det. Lika många gånger som det här är en fantastiskt bra träningslåt ungefär. Så då vet ni!

Listen to your heart (Hixxy Remix)
DHT har gjort en kul version av den här gamla Roxetteklassikern. Det är ett bra och taktfast beat. Sådant som är enkelt att lyssna på när man tränar. Som får pulsen att gå i gång. Blodet att pumpa. Och träningsviljan att spränga alla gränser.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hanna heter Pakarinen i efternamn, om jag inte tar riktigt fel.. H. från en finlandsvensk löpningsentusiast bosatt i Norge, som alltid läser denna blogg eftersom den ger motivation :)

Anonym sa...

Wow, precis vad jag behöver! Jag vill ha en massa bra musik på min mp3-spelare men jag vet inte vad. Nu ska jag hem och youtube:a på studs! :-)

Anna (Orka mera) sa...

Holding out for a hero spelades när jag stapplade in på Stockholms stadion efter maran förra året. Jag får fortfarande rysningar av alla minnen...häftigt!

Em Löfgren sa...

hahaha vi har inte samma musiksmart du Pumis! hihi! men what ever keeps you moving! =)

Anonym sa...

Vilka bra tips, tack! Dessa ska jag använda när jag börjar löpträna nu i veckan. Ett tips från mig till dig är Elvis gamla klassiker Devil in disguise. Den funkade iaf väldigt bra på ett spinningpass jag var på. :)

Anonym sa...

Haha, vad roligt! De två första låtarna du listade är favoriter hos mig också! Visste inte att fler lyssnade på dessa fortfarande ;) Vet iofs inte riktigt om det är samma version på Molitva som jag brukar lyssna på. Dock har jag inte testat dessa vid träning, men det kanske det blir i framtiden! :)

Tack för en annars skön blogg och kul att du testar LCHF, det har jag också börjat med, sen nyår.

Erika sa...

Amen!
Snacka om pulshöjande låtar. Fast jag måste lägga in "Breathing your love" där på topplistan också, den får i alla fall igång mig totalt :)

Prralin sa...

Åhh vilka bra låtar, precis my cup of tea! Tror jag skulle behöva leta rätt på dem här för att försöka återfinna motivationen...

Cizzi sa...

Ah, vissa låter hänger alltid med! =)

Puma sa...

Finnen:
ah, låter bekant. tack! kul att du läser!! och lite roligt med blandningen finsk i norge som läser svensk blogg. :)

Elin:
Hoppas vi har samma smak...

Anna:
Jag tycker den är skitbra - trots att den har några år på nacken. Det är alltid kul med musik man förknippar med något, och fascinerande att minnet kan vara så starkt!!

Emliscious:
jag gillar dig ändå. haha!!

Lovisa:
ska kolla upp den!! :-)

Runrunner:
Åh - skönt med en annan som lyssnar på Molitva. Kände mig lite konstig där ett tag. Hur tycker du det funkar med LCHF-kosten??

Erika:
Ja det är klart. Den finns inte med på listan för jag har inte lagt den på ipoden än. Det måste jag fixa!!

Prralin:
:-)

Cizzi:
Ja, vissa kan man itne tröttna på. Fast, de är rätt få...

Anonym sa...

Jag tycker LCHF-kosten funkar jättebra. Har inte haft några större problem alls faktiskt. Har inte druckit läsk sen jag började. Men har fuskat två lördagar hittills med lite godis. Det är också skönt att det mesta funkar att göra LCHFanpassat också, tex på restaurang och så.

Kan tillägga att jag inte är benhård på det där med 5 g kolhydratersgränsen i produkter, kan hända att det slinker ner lite med mer :)

Men tycker det är jätteskönt att slippa vara sugen och känner framförallt skillnad efter lunch på eftermiddagen, man slipper trötthet och hunger! Märker ganska tydligt också om jag äter för lite fett till lunch, då blir jag snabbt hungrig igen.

Vad tycker du då? Det låter ju på bloggen som du inte heller har några större problem :)

Puma sa...

runrunner:
hur kände du dig när du fuskade med godis? kändes det ingenting eller blev du "konstig" av kolhydraterna? jag brukar dricka lite cola 0 ibland, när jag vill lyxa till det...

jag tycker också att det är mat som funkar, men det var roligare när jag "fick" äta mjölkprodukter. helt klart tråkigare när jag försöker skära ner på det!!

Anonym sa...

Hm, första lördagen jag fuskade så var det ihop med en del alkohol. Så kände inte speciellt mycket på kvällen. Dock var jag rejält bakis dagen efter (brukar inte vara det)

Andra gången var i lördags. Då hade jag jättesvårt att somna när jag kom hem sen. Blev väl värsta sockerkicken kan jag tänka mig. Så, ja jag känner av, men inte direkt "konstig".

Att skära ner på mjölkprodukter skulle jag också tycka var jobbigt. Äter en hel del grädde och min frukost består ofta av proteinpulver blandat med mjölk. Äter du inte ost heller? :(

Puma sa...

runrunner:
kan tänka mig att det blev värsta sockerchocken!

tanken att minska på mjölkprodukterna var nog jobbigare än att faktiskt göra det. likaså är tanken på att jag inte bör äta dem nu också jobbigare än att inte göra det. förstår du vad jag menar?

ost får jag äta hur mycket som helst. inte så mycket kolhydrater i det!! mozarella, vanlig, brie... tutti!!! :-D

Anonym sa...

Tur att du får äta ost! HEhe, det är ju det perfekta när man är sugen på något. Jag köpte ofantligt mycket ost igår när jag handlade. Vi hade satt ner ost med kort datum på jobbet (jobbar på coop). Har aldrig köpt så mycket ost nån gång förut, haha. Billigt sätt att prova lite sånt man inte ätit förut!

Förstår precis hur du menar när det blir svårare när man inte får. Jag brukar få nådiga cravings när jag plockar upp chips eller bröd. Men som tur är går det över rätt fort, ganska snabbt efter att jag slutat plocka med det, hehe.

Nej nu har jag lagt in alla dina träningslåtar i en spellista på Youtube så nu ska jag plugga in högtalarna och gå loss med hushållssysslorna! Sen är det dags för skidspåret!!

Skaffa dig en härlig dag! :)

emilia sa...

ett tips: yves larock - children of the sun är verkligen en energikick och gör en så otroligt glad och motiverad :D du måste verkligen lyssna på den! :) även rise up av yves larock är sjukt bra

nath sa...

Musik kan göra så otroligt mkt när man tränar :)
Hur har du gjort för att ändra på allt? T ex mat & motivation? Har du några bra tips på vad man kan äta som går lätt och är mättande :)
ha det gott