25 oktober 2006

Skor

Jag har upptäckt att jag vill - och måste - köpa nya skor. Min plånbok håller inte med men det är nog en investering som lönar sig i slutändan.

VINTERJOGGING

Jag tänker inte sluta springa utomhus bara för att det är vinter. För mig brukar inte kylan vara något problem (både mössor och vantar finns ju i garderoben) utan det är för det mesta halkan. För att slippa tristessen på rullbandet, eller undvika att halka och bryta benen utomhus vill jag köpa Asics Gel Arcticskor med dubbar (1200 kr). Smart idé, och ett par bra skor efter vad jag har hört!

AEROBIC

Jag kör aldrig aerobics (för mycket koordination för min smak - jag vill ha tuff, enkel och rak träning) men för mina box-, step-, pump- och annan inomhusträning skulle det vara bra med ett par skor som är bättre lämpade för ändamålet än ett par joggingskor. Dessutom är aerobicsskor lite snyggare än ett par löparpjuck.

Jag har spanat in framförallt två modeller. Dels ett kap från Puma (500kr) och en smidig variant från Nike (700kr).



SPINNING

Jag har redan ett par spinningskor. Men de är rätt så klumpiga och klämmer lite på tån så jag skulle gärna vilja köpa nya. Mina nuvarande är snörade men jag vill gärna köpa ett par med kardborrfunktion istället. Det ser faktiskt lite snyggare ut - om man får lov och vara lite fåfäng.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag tycker du ska välja Puma skorna som aerobicskor. Det är superskönt att ha det extra stödet runt ankeln du får med dom skorna.

Puma sa...

Tack för din input Lina, jag ska nog ner till Stadium och prova ut dem redan nu efter jobbet (det är ju löning idag!!). :-) Och så var de ju faktiskt de billigaste... då kanske man kan köpa fler utan att få dåligt samvete...

Anonym sa...

De tre sista skorna var riktigt fina! :) Hade du tänkt köpa alla 4 par??

Puma sa...

Miranda (och Lina) - nu har jag köpt ett par skor! Det blev pumaskorna (finns också i rödrosa men det blev lite för mycket...) och dom är jättesköna! Det råkade bli lite andra träningskläder också så nu får jag se till att hålla hårt i slantarna resten av månaden...

Anonym sa...

Hej igen =) Har du en susning om var cykelskorna finns att köpa..?
Hörs & ses på tisdag.

Puma sa...

Ytz - nej tyvärr. Jag köpte mina spinningskor på Sportmax (finns bl.a. bredvid SATS Sickla).

MEN - ring till Sats Hötorget och fråga om PT:n och Spinninginstruktören Andreas kontaktuppgifter. Under passet sa han att man gärna fick fråga honom om skor och någonting om "ekonomiska bidrag" som han inte utvecklade... kanske är han sponsrad av exempelvis Shimano och kan sälja skor vidare med lite rabatt eller så (jag hade så bråttom hem från passet så jag glömde att fråga vidare).