23 oktober 2006

23 okt: Morgonjogg

Så var det dags igen. Måndagsmorgon och dags för nytt försök till morgonjogg.

Tidigt

Jag hade ställt klockan på 5.20 men när jag vaknade var hon strax före 6. Det var morgontidningen som dunsade genom brevinkastet som väckte mig. Jag låg i sängen några minuter och undrade om jag skulle orka gå upp eller inte. Men när jag insåg att om jag hoppade över joggen skulle jag vara sur och vresig hela dagen så det var lika bra att ta sig upp.

Riddarfjärden Runt

Det blev en längre runda imorse. Riddarfjärden runt - ca 7-8km. Det är lätt i början. Hornsgatan sluttar nedåt nästan ända fram till Västerbron. Sedan följer en stigning över bron som är härlig tack vare utsikten. Det är ganska folktomt men jag möter ändå en joggare och en rask "promenadist" i morgonmörkret.

Jag väljer att springa på cykelbanan längs Norr Mälarstrand. Cykelbanan är bättre upplyst och dessutom är asfalten jämnare. Norr Mälarstrand är flack men samtidigt väldigt segt. Jag minns hur jobbigt här var på StEriksloppet...

När jag närmar mig Gamla Stan börjar min axel att göra sig påmind. Jag har, som så många gånger förr, sträckt någonting bak i skulderbladet/axeln och det börjar göra ont. Jag tar mitt sunda förnuft till fånga och bestämmer mig att gå härifrån via Slussen till Söder.

Det har varit en skön tur, lagomt jobbig och som vanligt en fantastisk start på dagen. Det märks att klockan börjar närma sig 7. Bilarna blir fler och det har även människorna som väntar på bussar och tåg. På Hornsgatan sitter till och med folk utomhus och äter frukost på ett och annat fik. Hemma hos mig väntar morgontidningen och ett stort glas välling!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du, musli är ju nyckelhålsmärkt så den borde inte vara allt för onyttig, hoppas jag ;) Och jag tycker den smakade bra, har lite svårt för musli men den gick ner :P

Anonym sa...

Du är såååå duktig som stiger upp så tidigt för att gå ut och springa. Hade jag gjort det hade vi nog stött på varandra. det verkar som vi bor i samma kvarter :-)

Puma sa...

Hej Lina, världen är liten eller hur!! Du borde testa att ge dig ut någon morgon, det är grymt skönt och det är så tyst och lugnt! Du behöver ju inte prova just imorgon... för mig tog det 6 månader att komma upp ur sängen och direkt hoppa i löpardojjorna. :-)

Anonym sa...

Ja, springa kommer det nog att ta en tid innan jag gör på morgonen. Däremot tar jag en promenad varje morgon till T-centralen istället för att ta T-banan. Det tycker jag är liiiite duktigt :-)