20 juni 2007

Shopping

Det ar kul att shoppa i andra lander, aven om det bara handlar om mat och livsmedel.

Nuts about nuts

I Kanada ar man galen i notter. I den gigantiska mataffaren finns hylla efter hylla med olika notter, olika blandningar och olika storlekar. Jattedyrt ar det inte heller. Jag kopte en ganska stor burk "trail mix" med lite blandade notter, fron och torkad frukt for CAD3.99. Perfekt!


Men hur nyttig man an kan vara, sa hittar jag spar av de onyttigheter jag alltid associerar Nordamerika med. Persikor som ser ut som donuts till exempel - donut peaches.


En till grej som jag alltid velat testa, men aldrig har gjort, ar butternut squash. Butternut squash soup ska till exempel vara hur gott som helst. Nagon som testat?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, hittade sån där butternut sak på torget här där jag bor ;). Jättego! Gjorde soppa på den.

Vad kul du verkar ha det! Fortsätt ha en skön semester.

Sporty Spice sa...

Lustigt att du skriver om Butternut Squach. Jag var inne i affären och klämde på en igår. De blir tydligen bäst om man kokar dem. Själv är jag helt förälskad i Acorn Squach. Bara skära i halvor, en skvätt vatten i "hålet" (sambon tar en klick smör och 1 msk brown suger också) och baka i ugn. Eller skära i skivor och slänga på grillen. MUMS! (Fast en hel del carbs om man nu bryr sig om sådant).

Puma sa...

Sofia:
Aha. Var det gott? Vad smakar det som?

Sporty:
Undrar om man kan stoppa sadant i resvaskan pa vag hem? :-)