18 september 2007

Mat som det är någon mening med

Jag fortsätter föregående inlägg med mer mat.

Mat som det är någon mening med


En av mina absoluta favoritkokböcker genom tiderna (ja alltså, mitt futtiga 10 års långa kokverksamma liv) är den suveränt toppenbra kokboken Mat som det är någon mening med. Den är übernyttig - men på ett kul sätt. Och så gör den verkligen skäl för sitt namn. Den handlar om mat som det är någon mening med.


Det var länge sedan jag kikade i den men jag minns de goda rostade kikärtorna och sopporna och salladerna som verkligen var goda trots att de var fulla med nyttigheter. Jag längtar hem så jag kan bläddra lite i den!

Jag har den inte som favorit för att den kommer från Alfta Rehabcenter eller hälsingeskogarna där även jag kommer från. Nej, jag har faktiskt aldrig ens varit på Alfta Rehab Center (trots att halva släkten bor mindre än en mil därifrån). Men där kan man smaka på maten "live" - vilket jag vill göra nästa gång jag är uppe i mina gamla hemtrakter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst är det en "mysig" och trevlig bok! Tycker den känns hemmatrevlig, nyttig och full av värme på något vis. Har funderat på att testa syra egna grönsaker, men det har inte blivit av ännu.

Anonym sa...

Skulle vara jättekul att åka dit förresten!

Silverscreen sa...

Funderar på att köpa den boken. Tycker det verkar vara vettiga recept i den. Behöver få lite matlagningslust igen och en ny kokbok borde ju göra susen! :)