16 september 2007

Veckan som var, veckan som kommer...

Jag klarade mitt högt uppsatta mål! Men på vågen går det sämre...

Veckan som var

Jag hade som mål att träna 500 minuter (promenader och vardagsmotion ej inräknade) under veckan som var. Jag kom upp i 510 minuter! Åtta träningspass och två(!) vilodagar. Totalt har jag tränat bort 5980 kalorier (i genomsnitt nästan 750 kcal per pass). Det är rätt så mycket.

Men... på vågen händer ingenting. Eller jo. En del händer. Men det går åt fel håll. Det går upp, upp, upp (nästan tio kilo mer än denna tid förra året, ett kilo mer än förra veckan). The body works in mysterious ways... tyvärr är det inte muskelmassa jag lagt på mig. Det skulle ha känts på kläderna.

Veckan som kommer

Kommande vecka blir det inte lika mycket spinning. Eftersom jag kommer vara på språng och out and about på grund av jobbet lägger jag fokus på jogging. Mitt mål blir således att springa och gå 40 kilometer.

Jag hoppas kunna köra lite mer styrketräning också. Fortfarande är det just styrketräningen som är min svaga punkt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag har fått höra så tar det tid att öka i muskelmassa så det kan nog inte skilja sig från vecka till vecka, men det kanske är troligt att du samlat på dig vätska?

Jag vet då vi vandrade i Omberg att jag samlade på mig en jäkla massa vätska eftersom benmusklerna fick jobba. Dagarna efter hade jag gått upp i vikt, men efter ytterligare några dagar lossnade det :)

Sporty Spice sa...

Det kan bero på många saker. Troligast är kosten. Skriv kostdagbok och utvärdera vad du egentligen äter. Får du i dig för mycket/för lite/för sällan eller fel sammansatt näring? Det kan även bero på överträning. Du ska kanske bryta ditt nuvarande träningsmönster. Lägg in mer styrka och dra ner på de långa löparpassen och försök köra korta, inteniva intervallpass. Kör så i några veckor och gör sedan en ny utvärdering.


Lycka till!

Terese sa...

Jag kom på att jag inte vet vad det är du jobbar med??? Och vad ska du göra när ni flyttar till Halmstad?? *nyfiken*

Anonym sa...

ja du vad ska man säga.. men eftersom du tränar så mycket och bränner massa kalorier måste du ha tappat fettmassa i kroppen! det är då man borde ha en sån där våg som mäter fettprocent i kroppen! men kanske får du (precis som jag) analyser vad och hur man EGENTLIGEN äter för att få sprut på det hela! =)

Anonym sa...

Tycker du är grym som kämpar på! Tror säkert att det snart kommer börja gå åt rätt håll.

Precis som för dig är styrketräning min svaga punkt.. mycket tråkigare! Men vi får ta tag i den nu :)!

Anonym sa...

Det kan ju faktiskt vara så att du äter för lite i förhållande till din stora träningsmängd.. Då sänker kroppen ämnesomsättningen och "lagrar in" allt den kan..

Anonym sa...

Fast det tycker jag också är skumt.. Det som "sara" skrev alltså. Själv fick jag en depression förut, tappade matlusten, och åt minimalt och tränade jättemycket. Men jag rasade i vikt? Och anorektiker och andra ätstörda svälter ju nästan sig själva, men då lagrar ju inte kroppen in allt den kan och står inte still i vikt precis.
Självklart ska man inte behöva bli anorektiker eller deprimerad för att gå ner i vikt ;).. men jag tycker det är lite konstigt bara det här med "svältläge". Oj vad jag svamlar :P..

Sporty Spice sa...

Det som framför allt händer i kroppen när man äter för lite är att den samlar på sig fett. Det är ett arv från när vi var stenåldersmänniskor, inför svältperioder var kroppen tvungen att lagra fett för överlevnad. Och får kroppen för lite näring använder den inte heller fett som energikälla. Det om händer är alltså att man procentuellt tappar muskler och ökar i fettmängd. Många av de pinnsmala fotomodellerna har en mycket hög fettprocent trots att de är så smala. De är feta på insidan och det är lika skadligt som "synlig" fetma.

Nu är det inte detta som Puma "lider" av utan bara mer en allmän förklaring om vad som händer i kroppen när den tror att det vankas svält.

Anonym sa...

Hej! Jag hade samma problem som dig förut. Jag tränade, tränade och tränade och gick upp i vikt. Efter att ha kollat igenom kosten ordentligt åt jag aningen för mycket. Jag har en tendens att äta mer när jag tränar mer. Så vad gjorde jag. Drog ner på träningen, och maten. På detta vis hann jag återhämta mig mellan passen och ändå ha bra med energi!
Lycka till!

Puma sa...

dessi:
ja vätska kan vara en orsak när vågen ändrar sig mycket på kort tid iof.

sporty:
ja, det ligger nog något där. men jag tycker jag är ganska noggrann med viktklubb. svårt bara att veta vilken nivå jag ska lägga mig på. sammansättningen är enligt deras beräkningar bra och de tycker jag ska äta 1400 kcal. men är det före eller efter träning - eller fel på något annat sätt? och så tycker jag att jag kör ganska högintensiva pass. långlöparpass hör ju inte direkt till vanligheterna... men jag ska testa mer högintensivt!!

terese:
skriver på din blogg istället!

emelie:
nä. det skulle känts på kläderna! :-)

sofia:
ja, helt klart meeeeer styrka!!

sara:
ja... fast. nä.

sofia:
ja det där är också en fråga jag känner mig för dum för att ställa!!

emelie:
drog du både ner på träning och mat? hmm. vilken träning drog du ned på? all träning eller bara viss träning?