23 juni 2008

Kan man äta för mycket lax?

Jag älskar lax. Denna veckan är det lätt till att det blir lax i stort sett alla dagar. Till både lunch och middag. Förutsatt att jag håller mig inom en rimlig kalorinivå (1700 för min del) - kan man risker att äta för mycket lax? Finns det något dåligt med att äta lax två gånger per dag under fem dagar (förutom att det kanske blir tråkigt)?

8 kommentarer:

Magda Gad sa...

Ät på! Det enda man riskerar med sån föda är att få brist på det som inte finns i lax, men det är inga problem under 5 dagar :-)

Mums va gott, jag älskar lax!

Löpning & Livet sa...

Kanske att det är synd om fisken :D Fast du har ju redan köpt den så skadan är ju redan skedd :) Det kan ju även finnas gifter i den, iaf om den levt i insjöar, men det kanske den inte har?

Anonym sa...

Haha, du är rolig! Varför bryta ett koncept som uppenbarligen fungerar för dig? :P.

Anonym sa...

Att äta ensidigt är aldrig bra, fast det där har ju du redan benkoll på.

Odlad lax innehåller enligt vissa rapporter skadligt höga halter av miljögifter som PCB och dioxiner och höga nivåer av av bly och kadmium. Vild lax är bättre och kan ätas utan någon som helst risk en gång i veckan.

Så på grund av gifter samt överfiske skulle jag säga att en gång i veckan är ok.

Erika sa...

Och jag som är helt galen i lax skulle säga: Käka på bara! Mycket nyttiga och bra grejer finns i lax, sen att det är så gott så man blir euforisk är ju en annan sak :)

Tack för motiverande ord i bloggen. Orsaken till att motivationen sviker är inte brist på prioritering däremot utan en ilsken infektion som gjorde att jag inte kunde träna pga sänkt immunförsvar och slött hjärta. Men nu jädrar är det nya takter som gäller då jag är pigg som en nötkärna :)

Sofy sa...

ha, ha... Käka på! Fast den femte dagen i rad vete tusan om jag skulle tycka att det var så gott. Nu blev jag sugen på lax. Sushi-lax. Det var inget bra. Jag har färskpotatis och vit fisk i röd sås hemma i kylen. Lagom upphetsande när man jämför med en fin laxbit, coctailtomater och babyspenat. Dumma! (fast självklart förtjänar du fina fisken!)

Anonym sa...

Knappast, antar att du är en periodare? Se till att äta allsidigt i övrigt så ska det ju inte vara någar krusiduller :)

Ziggey sa...

Hej!
Jag hade nästan samma fråga som du :) just nu är jag i Norge och jobbar i en "LAX fabrik" ha ha tänkte äta 2-3gg/v hoppas det inte blir problem bara.