20 november 2008

Hälsningar från rivieran!

Solen lyser inte och vattnet är inte badvarmt. Men det är underbart här ändå.

Torsdag

Aldrig har väl tågresan varit så lång som igår. Den här boken höll mig fullt sysselsatt hela vägen och trots att texten blev lite dimmig på slutet och träsmaken i rumpan brände så måste jag säga att det är en jäkligt bra bok. Jag har kommit nästan halvvägs och inte en enda sida har varit tråkig!

Men jag sov över body pumpen imorse. Det får bli lite löpning på lunchen istället: ute i dagsljus! Jag hoppas bara inte jobbet ringer just då. Jag är aldrig mer effektiv än då jag jobbar hemma men det vore olyckligt om jag fick ett jobbsamtal precis då jag inte sitter framför datorn. Då kanske de tror att jag aldrig sitter framör datorn när jag jobbar hemma. Men det är som Pumappappan sa i en kommentar: Det är innehållet i tankarna som är det viktiga, inte hur lång tid det tog att tänka dem eller var detta tankearbete ägde rum. Därför tänker jag träna på min hemmalunch, oavsett eventuella jobbsamtal.

Jag har fått uppmaningar att visa bilder inifrån det som blivit mitt himmelrike. Bilder kommer - jag lovar - men inte alla på en gång. Jag måste nämligen fixa lite. Kuddar till min marängliknande soffa, Henry Silbermans svartvita New York-tavlor mot den helt svartvita (mestadels vita) inredningen i vardagsrummet, och så ska sovrummet fixas till.

Marängsoffan!
Soffan har fått mig helt galen i kuddar.
Jag vet precis vad jag vill ha - och jag ska jag skaffa det!

Sovrummet har fått besökare att haja till. Vi visste att vi ville ha en fototapet på en av väggarna och valet stod mellan en svartvit New York-bild och gröna blad. Eftersom det riskerade att bli lite mycket svartvita New Yorkbilder så blev det bladen. Grabben var länge skeptisk och jag blev mycket förvånad när han lät sig övertalas.

Vårt sovrum är ganska litet. Garderoben är inbyggd längs med långsidan och har ek- och spegeldörrar. Resten av väggarna är vita och det är ekgolv. Att bryta av med gröna blad lät perfekt.

Sängen är en helt vanlig säng utan krusiduller. Madrassen på ben. På sidan om sängen har Grabbens fantastiska systerson snickrat superhäftiga sängbord i ek, som ska monteras på väggen. Ovanför sängen gör samma fantastiska systerson en list med infällda spotlights. Och på sängen ska inget annat än vita lakan få finnas. Vitt, ek, och grönt.

Såhär ser det ut just nu:

Tapeten är det enda som stämmer.
Spotlightlist ska upp, sänghyllor ska upp, och rosa lakan ska bort.

Såhär ser sänghyllorna ut.

12 kommentarer:

Magda Gad sa...

jättefin tapet. och sååå kul att du gillar boken!

och vet du - det som kommer mellan typ sid 500 och 700 är det bästa :-)

Löpning & Livet sa...

Shit va snyggt!! :D

Sofy sa...

FIIIINT!

Anonym sa...

annorlunda men tjusiga tapeter :) kram

Anonym sa...

Hur snyggt som helst! Var har ni köpt hyllorna till sängen? Me want...

Susanna sa...

Åh tapeten är helt fantastisk! Bladen ser så verklighetestrogna ut!

Puma sa...

Till alla som gillar tapeten: tack! Jag är stolt att vi vågade. Om man tröttnar kan man byta. Det är inte svårare än så. :)

Andrea B:
Hyllorna har Grabbens systerson gjort. De är så jäkla fina. Han har gjort en massa andra grejer som snart åker upp också. Det bästa är att han gör grejerna precis som man vill ha dem. Hör av dig om du är intresserad så kan jag förmedla kontakten!

Anonym sa...

varför är du förvånad att jag gick med på tapeten? är du inte van vid att få som du vill? ;-)

Snickarkillen går sista året på möbelsnickarlinjen, så de kan detta på riktigt! De gör gärna specifika prylar efter egen beställning.

Anonym sa...

Fantastiskt snygga tapeter - det gjorde ni bra!! Var skaffar man sådana?

Anonym sa...

Läckert! Får hålla med om att soffan ser lockande ut. Hoppas den är lätt att hålla ren också...

Puma sa...

fredrika:
photowall.se
fanns en väldans massa olika sorter där jag kunde tänka mig!!

ms:
vadå? ren? äsch. sådana där världsliga problem drabbas inte vi av. problemen finns inte förrän de uppstår. men jag tänker varken ha barn, hundar eller skor i soffan. och det finns rengöringsmedel för skinn!

Prralin sa...

Åhh vilken snygg soffa, vill se mer!! :)