07 december 2008

Helt utan träningskläder

Snipp, snapp, snut - så var helgen slut.

Söndag

Dagen har förflutit utan att jag satt på mig träningskläderna en endaste gång. Jag har lite träningsvärk i bröstmusklerna och baksida lår från igår, men annars känner jag mig rätt pigg i kroppen. Hade jag varit oförsiktig skulle jag stuckit ut och sprungit en sväng, men jag har bestämt mig för att vila foten en vecka till. Jag försöker vara förnuftig.

Istället tog jag och Grabben sovmorgon till 11, åt frukost framför skidåkningen på TV:n (jäkla Petter Northug...) och sedan var vi på farmors 75-årsmottagning.

Helt utan träningskläder...
Jag gillar färgen på min tunika (från Vila).
Jag har en likadan i vit och bloggaren Glitzy har en röd.

Klockan 16 åkte vi in till stan för att uträtta några ärenden och möttes av trafikkaos. Jag parkerade smart och slapp fastna mitt på Hamngatan och vi hann uträtta det vi skulle. Dessutom fick vi oss lite julstämning. Jag är inget fan av årets NK-skyltning men jag gillar trädet på Norrmalmstorg med tomteblossbelysning.

Trädet på Norrmalmstorg.
Den rörliga belysningen syns såklart inte på stillbilder.

Ikväll ska jag packa morgondagens träningsväska. Jag ska gå på Friskis & Svettispass på lunchen. Det har jag inte gjort sedan jag gick på högstadiet. På kvällen blir det crosstrainern på jobbgymmet och sedan Sex and the City-kväll hos en av mina icketränande kompisar. Jag har en rolig måndag som väntar!

3 kommentarer:

Sofiaa sa...

hej:) riktigt snygg topp, färgen var perfekt!
jag har en fråga: har aldrig vart på bodypump förut och nu har jag anmält mig till ett pass, vad bör man tänka på och vilken vikt ska man ha på stången?

like your blog :)

Andréa sa...

Vad matchade och fina ni är! :)

Puma sa...

Sofiaa:
Tack, jag älskar verkligen färgen. Ett riktigt fynd från Vila! Kul att du ska på bodypump, berätta gärna vad du tyckte om träningen efteråt!! Man har ganska mycket redskap på klassen, så kolla in vad de andra tar fram och gör likadant! Bräda, matta, stång och vikter. Lägg inte på för mycket vikt - det körs ganska många repititioner så det blir tungt ganska snabbt ändå. Efter en klass eller två vet du vad du kan öka på. Bytena mellan övningarna går snabbt men instruktörerna brukar vara ganska bra på att förklara vilken muskelgrupp man ska köra härnäst. Allra bäst är att säga till instruktören att du är ny i början, för då kommer hon lägga extra fokus på dig och se till att du hänger med - vilket alltid känns bra. Lycka till!
(Jag brukar värma upp med 3.5kg på varje sida, som mest har jag 5 eller 6kg per sida och det är på ryggövningarna)

Andréa:
Tack tack