08 december 2008

Personlig tränare

Det här är sanningen: jag älskar mig själv.

What's your worth?

Jag älskar mig själv. Men jag är inte nöjd med mig själv förrän jag ser ut så som jag vill se ut. Förrän jag ser ut som den jag är. Därför kan jag inte släppa tanken på SATS decemberbjudande: köp 50 PT-timmar, få 5 på köpet.


De där 5 är som en droppe i havet. Det är inte dem jag bryr mig om. Det är snarare de där 50 som lockar.

50 (+5) PT-timmar innebär en investering på lite drygt 20 000 kronor. Som en resa till Maldiverna ungefär (dit jag planerat åka i en evighet nu känns det som). 20 000
kronor är inte mycket för att "se ut som den man är" om projektet är lyckosamt. Däremot är 20 000 kronor en oerhörd summa om projektet inte faller väl ut. Allting beror på det där om:et.

Tanken med en PT är inte att jag ska "lära mig styrketräna".
Det är inte en sådan styrketränings-PT jag haft tidigare som jag vill ha nu. Kort sammanfattat kan man säga att jag vill ha en PT som kör boot camp med mig som enda deltagare - 2 gånger i veckan, 25 veckor i rad. Jag vill ha en PT som förverkligar det där om:et. Jag vill ha no mercy!

Kan jag inte träna själv? Jo, klart som korvspad att jag kan träna själv. Jag kan gå på tuffa spinningpass, jag kan springa och jag kan göra allt det där andra också. Men det finns ett symboliskt värde i att offra någonting (pengar, i detta fallet). Det är då man på riktigt fattar att det är allvar.

No mercy.
(Om det blir något av min önskan lär
jag få äta upp det jag precis skrivit)

Det återstår ett litet frågetecken dock. Var ska jag få pengarna från? Jag sitter inte med 20 papp i fickan tyvärr. Men jag är som min mamma. Hittar målet först - och vägen dit sedan.

12 kommentarer:

Prralin sa...

Äh 20 papp, hur svårt kan det va att gräva fram det? Det måste ju vara en piss i mississippi jämfört med att klara de 55 PT-passen. :) Kör hårt!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Nilla och Puma på väg mot superformen 2009... japp så får det bli, båda med en plan och båda med en vilja av stål!
Yo go girrrl!*S*

Sofy sa...

Jag tror på att gå ihop med någon. Man kan faktiskt lika gärna vara två på ett pt-pass. Mina pass med grabbarna på kontoret är alltid tuffast och då vilar man när den andra kör. Du behöver då alltså bara hitta en kompanjon och en grym pt!

Eller så tränar du med en vän som pushar dig massor och sätter av 20 000 i resechekar till maldiverna- med ett slutdatum. Win-win!

Kram

Anonym sa...

Perfekt mål. Jag hoppas 20 papp dyker upp mycket fort från ingenstans. För egentligen, vad hindrar dem? ;-)

Tror det är oslagbart att jobba med PT. Go for it!!

Puma sa...

Pralin:
Precis, hur svårt kan det va?

Nilla:
Och sen... Maldiverna?

Sofy:
Grejen med kompis är att det är svårt att ställa krav på samma sätt. Svårt att hitta nån som är på lika våglängd. Med en PT finns det verkligen inga ursäket. Men ditt förslag är såklart billigare. Ja innan man åker till Maldiverna såklart. :) Skulle gärna tränat med en kompis och delat PT-kostnaden om jag bara inte var så stökig och förmodligen tänker ha PT:n i Halmstad... men bra tanke där!!

Pernilla "Nilla" Svensson sa...

Maldiverna it is! Jag är på!

Sofy sa...

Man måste vara lite lagom vän, så enkelt är det! Eller så får man vara väldigt mycket vän, men ungefär exakt lika starka så att det verkligen blir tävling i varenda lyft om att orka mer och lite till. Eller så ska man vara svagare och vilja ikapp!

Jag tror att till en början så skulle ingen pt köra lika hårt med mig som min vän J från kontoret gör. Eller så har jag fördomar...

Em Löfgren sa...

jag har en plan! du och jag! ut på stan! skramla med bössorna! kom igen Puma! vi samlar ihop de där nätta 40' som krävs för att båda ska kunna köpa loss PT- timmarna! vad säger du!? ;)

MarathonMia sa...

Tänk så här: En resa till Maldiverna ger dig en solbränna som långsamt bleknar. 50 PT-timmar ger dig det du allra helst vill ha, och förmodligen tips och kunskap för livet. Dokumentera, fotografera och gör ett album av Pumas Resa.

Lena sa...

Skaffa dig en sjukgymnast;) Efter 900 kr är det gratis...
Men jag har en ÅRE fråga. Vi funderar på att ta tåget upp och åka längdskidor vecka 4. Måste bo max 500 meter från ett elljusspår, så att vi kan åka "hela tiden"... Vi har ju två små barn med oss också... Du kan ju Åre, vad kan du tipsa oss om. Längd är ju inte direkt prioriterat i Åre, men det skulle vara så skönt att kunna ta nattåget. Tacksam för all input;)

Puma sa...

Haha ni är för roliga. Skramla pengar i bössor och träna med sjukgymnaster... :-) Kanske tom ska betala för att få träna med den där J??

Anonym sa...

Synd det är Halmstad och inte Kristianstad... Jag hade ställt upp med piskan... utan att ta 20 000. ;-)