26 september 2006

26 sep: Gym för hela slanten

Jag gillar gym. Det är ofta ganska trevlig stämning på gymmen. Folk är glada, avslappnade och tar sig tid för sig själva. Idag gillade jag gymet så mycket att jag spenderade nästan två timmar där!

Intervaller

Jag började med intervallträning. Jag ville se hur fort jag kunde springa 5 km, men det började knäppa i baksidan av mitt knä så jag testade bara hur snabbt jag kunde springa 1 km. Men dålig på siffror som jag är tappade jag räkningen bland alla minutrar och bortsprungna hundrametrar. Klantigt! När jag kom hem så fick jag bannor av min löptränare. Han tycker inte att jag ska köra intervaller på farter upp mot 14 km/h. Nej han säger att det ger mer om jag håller mig till max 12 km/h och istället övar upp tiden som jag kan hålla den farten. Han har nog en poäng.

Spinning

Efter 20 min på löpbandet upptäckte jag att ett spinningpass snart skulle börja. Jag bytte joggingdojjorna mot mina spinskor och satte mig på sadeln för ett SATS blått pass. Det var lite halvtrist faktiskt. Ingen bra musik och jag kände mig väl inte helt laddad för det heller.

Styrka

Avslutade med lite styrketräning. Jo jag vet, styrkan ska man lägga in först! Dels för att skaderisken är mindre i början av passet (musklerna är fräschare då) och dels för att det är bättre för att förebygga träningsvärk (mjölksyran som man riskerar att samla på sig under styrkedelen "försvinner" när kroppen får lite cardioträning). Men jag körde lite stående och liggande benpressar i alla fall. Och några bicepscurls.

Sen, snygg och svettig, åkte jag iväg på en pressvisning och bebandlade mig med celebriteter såsom Bingo Rimér och nån toppmodeltjej (de var de enda två jag kände igen, men så känner jag å ena sidan inte ens igen Ingemar Stenmark ens när han går mitt framför mig). 800 kcal lättare släckte jag törsten med några glas mousserande vin.

2 kommentarer:

Isabella sa...

Cool du är som orkar träna så mycket!
Önskar jag kan göra det också en dag, men med små steg kommer jag kanske dit en dag!
Föresten gick och handlade morgonflingor som du rekommenderade, problemet var att jag råkade köpa just flingor istället för musli, hhaaaa.
Kom på det när jag väl satt hemma och mumsade på de. SÅ snurrig är jag...så nästa gång ska jag köpa musli. Men flingorna var också goda, Sportflakes med jordgubbsmak!

Puma sa...

Det låter helgott så det var nog inte så illa köpt ändå! :-) Nästa gång får du hitta kardemummamuslin med hallon och tranbär. Den är SÅ god!!!

Isabella, de är de små stegen som räknas! Och träningen går lite upp och ner för mig med. Men just nu är jag inne i en period då jag tycker det är hur kul som helst att träna och då gäller det att passa på att ta vara på det!

Ha en bra kväll!