28 september 2006

28 sep: Träning x 3 - Hallelujah!

Idag nådde jag nirvana. En av mina tre träningstimmar bestod av en boxklass. Hallelujah vad rent ut sagt skitskoj det var!

Lunchträning

Den mesta av min träning sker på kvällen. Idag var dock ett undantag. Jag var faktiskt ute och lunchjoggade/powerwalkade. Det blev ett varv runt Årstaviken: start vid Liljeholmsbron, sedan följde jag Årstaviken på södermalmssidan, till Eriksdalsbadet, över Skanstullsbron och så över till andra sidan Årstaviken och grusslingan som går uppför branta backar - och nedför lika branta backar. Rejält kuperat med andra ord!

Jag vet varför jag inte är ett fan av lunchjogger. Det går inte så bra. Orken, eller snarare viljan, finns inte riktigt där på samma sätt som på kvällen. Jag är för loj helt enkelt. Därför förvandlades lite av joggingen till powerwalking. Men det bränner ju kalorier även det.

Muskel

Efter jobbet hade jag planerat in två SATS-pass efter varandra. Muskel och Box på SATS Stureplan. Stureplansanläggningen känns lite trång trots att den är på tre plan. Och det var rejält trångt i omklädningsrummet.

Muskelpasset var ingen hit det heller. Det kändes som en lite lamare variant av body pump. Instruktören sa envist att man kan köra så tungt man vill, men det vet jag inte om jag vill hålla med om. Inte när den tyngsta hanteln väger 4 kg eller 8 kg för den tyngsta body baren...

Box

Sista passet ut för min del ikväll var boxpasset. Fy fasen säger jag bara. Skitkul! Skitjobbigt! Skitvadjagvillgöradetigen!! Det var hur roligt som helst! Och jag behövde aldrig känna mig obekväm för att jag inte kom dit med en partner (man gör de flesta övningarna två och två) eller för att jag inte kört SATS box förut. Det var lätt att komma in i rörelserna och det var hur jäkla kul som helst att slå på mitsarna och att verkligen ta i för allt vad man är värd.

Glass


Ok... jag ska berätta en hemlighet. Innan träningen råkade jag ta en sväng förbi Gallerian på Hamngatan. Där finns sveriges godaste glasställe (säkert sveriges dyraste också) - Montis. Eftersom jag visste vad som väntade så unnade jag mig en glass med choklad/hasselnötssmak och kiwi. Underbart! Men shhh - säg inget till någon! Säg inte heller att killen bakom disken sa:
- Men hej, vad kul att du kommer förbi igen. Som om han tyckte att jag varit där ofta förut...

4 kommentarer:

Isabella sa...

Hej Rocky Girl!
Du verkar ha grym erfarenhet av gym och träning så jag har ingen annan bättre än du att fråga.

Finns det större fördelar med SATS än andra gym?
För min del uppfattar jag de mycket dyrare än andra, samtidigt är det det om lockar mig för att de har barnpassning, vilket de andra gymen i stan (Malmö) inte har och jag är i behov av sådant om jag ska kunna träna när det passar mig bäst.
Vad får man mer på SATS än vad de övriga gymen erbjuder?
Må gott och kram!

Puma sa...

Hallå Isabella,

Oj. En fråga där jag vet att åsikterna går isär!

Jag kan bara svara hur jag personligen tycker. Se det alltså inte som ett svar som att det verkligen är så det är!

Jag gillar SATS för att det finns på många olika platser och för ett litet tillägg har man tillgång till alla lokaler och alla pass i hela Sverige. Det passar mig jättebra eftersom jag ibland är på resande fot och vill kunna träna även då.

Jag gillar även SATS utbud av klasser. Det finns mycket att välja bland och lägger man ihop anläggningarna i Sthlm finns det alltid något att träna. Sedan är ju barnpassningen en bonus, som du säger.

Vad som skiljer SATS från andra kan jag inte säga såhär generellt. Om det hade legat ett gym precis granne med min lägenhet hade jag kanske tränat där, även om det inte var SATS - om det var rent och stort och fräscht!

Men som sagt, för mig är största fördelen är att det finns många gym att välja bland!

...sedan så har SATS genomgående trevlig personal, men det har nog de flesta gym... :-)

Fråga gärna mer om du vill!

Isabella sa...

Tjena Rocky Girl!
Tack för ditt svar!
Jag har bestämt mig att avvakta med att köpa ett kort. Vill komma igång med träningen mer så att jag verkligen får in en vana att träna och inte binder upp mig för ett år direkt. Men när jag väl kommer att köpa ett kort så blir det på SATS just pga barnpassningen, om inget annat gym kommer på samma geniala idé och är billigare och fräschare!
Ja, jag såg din träningsblog i Fitness, grattis, så kul!!
Må gott och träna på!

Puma sa...

Det verkar vara ett bra beslut. Kolla in de andra gymen under tiden. Ofta får man ett "gratisbesök" så att man kan känna efter om man gillar gymet eller inte - så prova på så många du bara kan, och fråga även om barnpassningen!