16 oktober 2006

16 okt (cont´d): Pump´n´Box

En bra träningsmorgon blev till en någorlunda bra träningseftermiddag

Hötorget

SATS Hötorget ligger nära jobbet vilket är en klar fördel om man vill köra tidiga pass. Redan strax efter 16 var det dags för pump och sedan lite box (det börjar bli tjatigt nu va?).

Body Pump

Pumpen var ok. Nothing more nothing less. Instruktören (en rätt så pinnig tjej) var bra men inte sådär härligt superenergisk som vissa är. Men det kan ju vara rätt så skönt ibland...

Box

Så vad det dags för ännu en boxklass. Vi var väldigt blandade, hälften tjejer - hälften killar. Vissa nybörjare - vissa mer erfarna. Jag är på inte på något sätt erfaren men, jag boxas helst med någon som dels slår hårt själv och dels kan hålla emot lite. Nu blev det som det blev förra veckan. Jag hamnade tillsammans med en tjej som aldrig boxats förr och som var rätt tanig och själv var jag rädd för att hon skulle gå sönder om jag tog i för fullt mot henne. Det blev till att köra 150% i finalen då vi kör tillsammans i olika stationer, men det är så dags att ta ut sig då.


Dagens minuskalorier

Dagens träning: 30 min jogg + 55 min bodypump + 55 min box = (-333kcal) + (-520kcal) + (-524kcal) = -1377kcal

Jag tycker att det låter ganska mycket faktiskt, så jag tar det med en nypa salt. (Uträkningarna är baserad på Viktklubbens siffror som i sig tar hänsyn till min vikt och längd och annat. Jag har för in aktiviteterna enligt nivå "lätt", dvs inte så ansträngande)

2 kommentarer:

annakarin sa...

Hej! Följer din blogg, kul att läsa om olika träningsmetoder. Men jag har reflekterat över att du tränar varje dag. Jag har hört att det är bra att vila emellanåt för att orka med nästa pass ordentligt och för att det är då kroppen bygger upp sig. Vad säger du om det?

Puma sa...

Hej AnnaKarin!

Jo jag vet att vila är viktigt... och jag vilade faktiskt igår! :-)

Ärligt talat tycker jag att det är rätt svårt att vila. Jag vill gärna träna någonting varje dag. Gårdagen, som förvisso gick väldigt snabbt, kändes på något sätt lite tom.

Mina träningsfaser brukar normalt bestå av 3-4 dagars träning och sedan någon eller några dagars vila. Så att vila varannan dag, som ofta är rådet, är jag kass på - det kan jag erkänna. Men jag inser vikten av att inte träna samma muskelgrupper varje dag och jag försöker variera min träning i övrigt. Dvs varva styrketräning med spinning och box och - annat.

Jag ska ta vara på ditt råd och försöka påminna mig själv om att vilan är minst lika viktig som träningen i sig för att forma och bygga upp kroppen!